Хипохондрия – моля за помощ

• 94 040
  • 774
  •   1
Отговори
# 645
  • София - Варна
Оо, да, мн е важно на какъв ще попаднеш.
Моят бивш гинеколог ме остави недиагностицирана години наред. Можех да си спестя мнооого. А той все казваше, че съм здрава и нищо ми нямало... Болките ми били в главата... Дори на ехограф не гледаше.  Mr. Green Пълна простотия.

# 646
Не се филмирай и не си мисли за лоши болести защото аз така направих и ме изхабиха .Моята диагноза беше полип в кухината имах зацапване след цикъла сащото като твоето .Ходех на лекар от лекар разни предполужения накрая казаха хормонално е кротнах се за една година докато в един момент получих извънциклично зацапване и помислих че имам рак .Попаднах на най - големите некъдърници и сега имам матка която неможе да износи плод при това цикъл от 2 дни .Миналата седмица бях на мамолог при М .Младенов с гърдите са ок нещата когато му разказах какво са ми направили неможеше да повярва .Свърза ме с генеколог в Св София хистероскопис прави хистерорезекции когато разговарях с него ми обясни че се маха само полипа не цялата лигавица .Консуртирах се и с др Новачков той също онемя при извършената ми процедура .За това не се шашкайте и внимавайте при какви лекари ходите не си поставяйте страшни диагнози защото аз докато съм жива ще съжалявам за случилото се с мен .Мога само да ви кажа че в болница Щерев др Надя Магунска е много добра ДР Иванов от болница Света София правете си консултации с няколко лекаря и тогава решавайте ,но в никакъв случай не бързайте кървенете може да е от полип и да имате тези симптоми .

# 647
  • някъде
И аз имам понякога кафяво зацапване, иначе цикълът ми е около 5-6 дни, като само първите три дни тече(най-силно втория), а след това е зацапване. Лятото пусках хормони, но само естрадиол,тестостерон, пролактин, лутенизиращ и фоликуло-стимулиращ.
Сега като прочетох ще имам "тема за размисъл" Sad

# 648
  • София - Варна
Дорис, ти не пишеше ли в темата за полипите? Да разбирам ли, че си имала? Най-вероятно пак е това. Наистина е неприятно, но е по-малкото зло.

# 649
ДориС, аз мила съм с такъв проблем от седем години.Първо гинеколожката ми каза, че не съм на 20, наближавам 40.Тоест, нормално било.Това след цитонамазка, колпоскопия и вагинален ехограф.При следващия преглед видя миомен възел, който си расте и до днес.Зацапване имам и преди цикъл, и след него.Така същинския се намали на два дни, но много обилен.С зацапването се точа по осем

# 650
Благодаря на всички ви  Hug Честно казано именно защото сме минали през неясни диагнози и различни лекарски мнения сме тук.
Нямала съм полип до сега. Имаха съмнения за полип преди година. В Щерев /Ганева/ ми каза, че полип се вижда на съвременните видеозони и полип няма.
Ясно е, че пак ще се прави цитонамазка - чакането ужасно ме стресира  Cry Ужасно!

Д и д и, не се вкарвай във филми. Кафяво зацапване в края на цикъла е нещо нормално. Аз се тревожа, че това зацапване вече излиза ИЗВЪН цикъла.  Цикъла ми бе 7 дни - сега стана 10, като последните 5 е кафяво.

# 651
И полип имам, но не му отдава значение моят гинеколог.От три години ходя при онколог- гинеколог.Вижда ме , че всеки път съм пред припадък, до като мине прегледа и излезе цитото.Много е пряма и лекинко безцеремонна но и вярвам.При последния преглед ме успокои с думите, че щом всяка година извършвам профилсктичен гинекологичен нямам причина чак за такова притеснение.Всичко хванато навреме били лечимо.Олекна ми поне иткъм тези органи.Макар, че сега съм си прехвърлила тревогите в корем, черва и прочие.Ако отида на лекар и всичко е наред, ще пренеса страха си другаде.Мислите са нсй- големият ми враг

# 652
Здравейте, момичета, първо искам да ви поздравя за смелостта, много е тежко това състояние, аз самата го нямам (или ако го имам е в много лека форма), но приятелят ми го има и имам нужда от вашата помощ и съвети, защото не знам как можем да се справим с това.
Как да говоря с него така, че да осъзнае, че го има това състояние, някак си да се убеди за посещение при психолог? Как да го подкрепям, да го предразполагам? Как се отразява това състояние на вашите половинки? Питам, защото искам да се оправи, мисля, че още е в някаква по-лека степен, от сравнително скоро е, майка му почина преди около месец и това му отключи тревожността. Искам някак си да се справим с това.... Мъчно ми е, че се тормози така.

# 653
Уейв, поздравления, че разбираш това състояние!  bouquet Моят мъж не го разбира и отношенията ни се разклатиха доста покрай хипохондрията ми. Опитвам се да му обясня, че и аз не съм ок така, но той не разбира същината, мисли че е по-лесно отколкото е в действителност/това важи и на всички близки около мен/. За съжаление, с две думи нямам подкрепа от никого и всеки си мисли, че се гевезя и просто си се намирам на работа.  ooooh!
За вас в случая, мисля че най-важното е, той да осъзнае състоянието си. Тогава единствено би осъзнал нуждата от помощ и подкрепа. Познавам хипохондрици, мои приятелки, на които им отне доста време докато си осъзнаят състоянието и признаят, че имат проблем. Дотогава, всеки опит за разговор на тази тема беше кауза пердута.

# 654
Момичета , помагайте от един час насам съм в голям стрес  , значи отидох по голяма нужда ( изпражненията бяха малко твърди , извинете ме за цветното обяснение ) и видях по хартията имаше кървави жилки както май и малко прозрачна слуз , кръвта беше ярко червена  , случвало ли ви се е , дали просто не съм се раздразнила  от лекия запек  newsm78

# 655
Момичета , помагайте от един час насам съм в голям стрес  , значи отидох по голяма нужда ( изпражненията бяха малко твърди , извинете ме за цветното обяснение ) и видях по хартията имаше кървави жилки както май и малко прозрачна слуз , кръвта беше ярко червена  , случвало ли ви се е , дали просто не съм се раздразнила  от лекия запек  newsm78

Въпросът е защо са били твърди изпражненията. Възможно е запек да предизвика кръв, но слуз ... не точно. Да не би да имаш вътрешни хемороиди? 

Нищо страшно няма в момента. Има слуз, има кървави жилки  - значи алергия, временно раздразнение, леко възпаление.
Я помисли последните 2 дни какво си яла? Ядки? Семена?

И убедена ли си, че слузта е от ануса, а не от вагината?

# 656
  • някъде
Слузта на какво се дължи и притеснително ли е?

# 657
Ами тия дни все съм на суха храна , но нищо не обичайно ( вчера ядох доста пържено)  , иначе и аз се замислих дали  тази слуз не е от вагината, защото беше прозрачна като вода  , а сега съм в овулация (до колкото усещам   Grinning ) , сега като върна лентата назад вчера ядох едро смляна лютеница , но не вярвам да е от това  , дано в следващите дни да нямам проблем  Cry

# 658
Милички, панирана съм. Бях спряла противозачатъчните, но от два месеца ги пия пак. Първият месец нямах никакви странични ефекти. Хванах си и приятел, чудесен човек. Тъй като съм травмирана, заради аборта преди половин година и ред други неща, помолих да изчакаме със секса и миналия месец само 1-2 пъти сме се докосвали, без секс.
Свърших първата опаковка, прокървях на 3-я ден както трябва да е и после започнах втората, мналия Петък. На 2-я ден от блистера, т.е. миналата Събота забравих хапчето. Сетих се след 15 часа и според указанието в листовката (изпийте го и се пазете с бариерен метод идните 7 дни) го изпих. Вечерта по схема си изпих следващото. В Неделята, когато пих двете хапчета, единствено сме правили орална любов, без допир където и да е в онази област. Следващите няколко дни гърдите ми станаха адски чувствителни, леко се подуха и зърната ми като във възбуда, постоянно. В Четвъртък не ми беше добре, гадеше ми се и вечерта, 1 час след като си изпих хапчето, повърнах. Въобще не съобразих да попитам какво се прави в такава ситуация, а и не се сетих, че може да съм изхвърлила хапчето. Същата вечер правихме секс за първи път, с презерватив, отново без никакво проникване или търкане без. Той не свърши. После проверих кондома с вода и си беше ок. На следващия ден си изпих хапчето, т.е. вчера. Но гаденето и дизкомфорта вечерта след секса се засилиха 2 пъти. Говорих с доктора ми по телефона и ми каза, че е трябвало да изпия още едно като съм повърнала, но каза да продължа да си ги пия. Попитах възможно ли е да ми нарастнат гърдите на 2-рата опаковка от хапчетата и дали от това ми се гади и съм раздразнителна. Каза, че по-скоро не. Въпреки, че при пропуск на хапче хормоните в организма се разбъзикват.
Пак казвам- по пътя на логиката няма как да съм забременяла. А и си мисля, че дори да бях, няма да имам такива симптоми на 4-5 ден, камо ли на следващия. Чудя се дали организмът ми при закъснение с приема на 1 хапче и повърнато 2-ро в рамките на седмица се е разбъзикал и ми прави номера? Уплашена съм! Пак почнах да си представям как той си е докоснал пениса, после ме е пипнал и аз съм забременяла. Много голяма травма имам на тази тема. Моля споделете опит с противозачатъчните и как ви звучи горе-описаното. Какво мислите, че е? Благодаря ви!!!

# 659
  • София - Варна
Алина, не ти понасят противозачатъчните според мен, а не че си бременна.

Общи условия

Активация на акаунт