Хипохондрия – моля за помощ

• 94 152
  • 774
  •   1
Отговори
# 660
Много съм шашната...извинявам се, ако ви досаждам..сигурно звуча като луда или като 14 годишна. Сега търсих в нета и намерих това по-долу като първи признаци. А аз ги имам всичките едва ли не през първите 6 дни след започване на каквато и да е интимност. Мен ме плаши защо на първата опаковка ми нямаше нищо, а сега имам всичко долу + главоболие... Като бях забременяла наистина ми нямаше нищо. Само гърдите ми се подуха около датата на цикъла... Благодаря на всяка, която сподели личен опит.  Embarassed

Гадене
2-4 седмици след овулация
Болезненост в гърдите или зърната
3-4 седмици след зачеване
Умора и отпадналост
3-10 седмици след зачеване
Повръщане
3-10 седмици след зачеване

# 661
  • София - Варна
От противозачатъчните ти е така, сигрурна съм. Няма начин да си забременяла, освен по космически път.
Смени противозачатъчните, явно не ти действат добре. Изобщо защо ги пиеш, ако е само за предпазване от бременност, да си товариш организма, както се вижда не ти понасят...

# 662
Ами...след това събитие не съм правила секс 4-5 месеца...развих хипохондрия, травмирах се психически адски много.  Sad
Пих ги един месец, тогава нямах симптоми, нито гърди, нито ми е било лошо, после реших да не ги пия, защото нямам интимни контакти и ми закъсня с 15 дни, чувствах се ужасно. Пъпчасах, подух се. Тогава разбира се, поради липсата на секс нямах притеснения за бременност.
Започнах ги пак, за да ми се регулира цикъла и лекарят ме помоли този път да ги пия поне 6 месеца и да не си правя експерименти със спиране, за да се регулирам след онова събитие. 1-ва опаковка никакви лоши симптоми, бях спокойна, чувствах се ок....и сега си викам, може ли да съм такъв карък и да стане такава засечка...най-накрая съм с хубав човек, малко се успокоих, почувствах се пак жена и да направя за 1 седмциа два гафа с приема, точно като започнах да правя секс пак. Предполагам всеки на мое място би се чувствал така.
Исках просто да попитам дамите тук какъв е техния опит с такива хапчета. За последно бях пила такива преди 7-8 години и тогава гърдите ми бяха станали огромни. Но имам спомен, че това стана от първата опаковка. Но никога не ми се е гадело или да ми е било зле на стомаха и като цяло.

# 663
Много интересна тема  Peace Преди години толкова свикнаха лекарите с оплакванията ми,че спряха да ме приемат...И така когато наистина боледувах,никой не вярваше,че ми има нещо...Поне година се  влачех с гнойна ангина-тъкмо ми мине за ден-два,и хайде пак.Баба ми беше ходила при лекаря и му беше казала всеки път като отида да ми казва "Нищо ти няма!Въобразяваш си!",защото съм била ходела само за извинителни бележки,а въобще не беше така.После бронхит имах,не ме лекуваха и така 2 месеца мъки...Ходила съм при всякакви лекари  Joy От България до Гърция  Blush След като родих и щях да умра наистина,спрях да мисля за моето здраве.Единствено здравето  на дъщеря ми е важно и посещаваме лекари постоянно заради моите тревоги,като почти винаги се оказват основателни.При мен не знам дали притеснението за детето помогна да се оправя или това,че баща и непрестанно се оплаква от нещо...Имал е тумор на дебелото черво(преди 4-5 години),излекувал се,обаче сега всяка седмица прави ПКК и все нещо не му харесва в резултатите,а те са повече от перфектни-по-здрав е от мен.Непрестанно се оплаква от нещо,аз вярвам че наистина го боли,обаче и като си въобрази нещо че го боли,ляга,предава се и започва да ми обяснява,че сега щял да умре,да съм се грижела за детето  #Crazy Направо ме подлудява,може би хипохондрията се лекува,стига нон-стоп да те бият по главата с "твойте камъни"  Laughing Сега аз нямам право да се оплаквам от каквато и да е болка и ако ме заболи нещо,просто не обръщам внимание... Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 09:41 от Bandida

# 664
Алина, нищо ти няма, според мен симптомите ти са на нервна почва. Нали знаеш колко е силна мисълта и в частност страховете. Фокусирай си мисленето върху нещо друго (положително) и недей да чоплиш повече по тази тема.  Hug

# 665
Alina и според мен  това са странични реакции от противозачатъчните , ако не ти действат добре моето мнение е по- добре да ги спреш вместо да се мъчиш , до колкото разбирам го правите с презерватив ,така че не трябва да се притесняваш ,100% съм сигурна ,че по начина по който описваш сексуалните Ви преживявания  няма как да си бремена  Wink
Радвай се на човека до себе си и не се тревожи , няма за какво в случая

# 666
Благодаря за подкрепата...
Чела съм, че тестовете за бременност не са надеждни ако приемаш противозачатъчни. Т.е. какъв ми е изборът? Ако ида на ехограф, би било адски рано да се види каквото и да е....
Да пробвам ли с тест? Мен ме е адски страх, ако наистина се влияе от хапчетата, да не покаже нещо да си изкарам акъла.
Освен това се ползват на деня на закъснението, а аз имам още 15 дни хапчета, т.е. около 18 дни до очаквано кървене. Когато пиеш контрацептиви, това не се води истински цикъл и тук нещата съвсем им изпускам нишката...
Дори седя и разсъждавам..пропускам го в Събота - 2-ри ден от опаковката..дори да се отдели яйцеклетка и прочее, докато организмът зацепи и го направи би трябвало да минат поне 48 часа. Т.е. в Неделя не би трябвало да е станало нищо. После съм ги пила 4-5 дни. Дори да съм успяла да повърна хапчето в Четвъртък и да е настъпила Ову не би трябвало да имам симптомите изброени по-горе следващите два дни. В листовката пише, че като ги пиеш 7 дни след пропуск се възвръщат контрацептивните качества. Някой с познания в областта?

# 667
  • някъде
Майка ти какъв лекар е?

# 668
Майка ти какъв лекар е?
Дерматолог.

# 669
Мисля че хапчетата не би трябвало да имат връзка с резултата от тест-а за бременност   Naughty
Моя съвет е да не си тормозиш главата с   тези неоснователно страхове, защото  и без хапчета и в овулация да си била сте го правили с презерватив и той не е свършил , просто някак да е станало  Peace

# 670
Alina12,
Тестовете отчитат наличието на Бета ЧХГ в урината - хормон, който се отделя само и единствено при бременност. Противозачатъчните нямат нищо общо с него и не влияят въобще на тестовете. Прави теста и токова. Давай го малко по-смело - бремеността не е някаква смъртна диагноза. И в двата случая решение има.

Също така е време да приемеш нещо. Всеки месец е напълно ВЪЗМОЖНО да забременееш. Хапчета, без хапчета - вероятност винаги има.  Ако ще изпадаш в паника след всеки полов контакт до никъде няма да я докараш. Или ще трябва да спреш секса Simple Smile

Приеми,  че правиш каквото трябва, а да става каквото ще! В крайна сметка за нищо не сме застраховани.

Време е да охлабиш малко напрежението.  Hug

Bandida, страхотно е, че си извън кошмара на самодиагностирането и странните болежки. Вярвам, че се справяш да не прехвърляш страховете си върху детето.

Слузта на какво се дължи и притеснително ли е?

Диди, не е притеснителна слузта. Някой хора имат цял живот. Ако се притесняваш пусми микробиология. Пийвай чайчета за колит като невен и живовлек.

jasmina_12, какво става при теб? Надявам се няма повторение на проблема.

# 671
Ех, значи един ден на остана вкъщи и се почва.  ooooh!
Лятото за първи път, ден в който бях под голямо напрежение, започна да ми трепери лявата част на брадичката, чак се виждаше как мускулите потрепват, а на усещане беше същото, както когато "окото играе". Мина ми за ден. От тогава не знам започнах да си втълпявам ли, но почти постоянно, особено когато съм под напрежение/а това е доста често/ го усещам това потрепване но не се вижда поне. И като цяло усещам непрекъснато напрежение и пулсиране във всичките ми мускули по тялото.
Днес четох, че може да имам Паркинсон /заради треперещата брадичка/ и се сещате как съм,  #Crazy ooooh! Praynig Cry
И сега така ми се гади от притеснение, а трябва да ходим на гости.

# 672
 ella_80, чакай, чакай  Stop Паркинсона хич и не започва така. Дядо ми имаше и повервай ми определено нямаше нищо общо с треперенето на брадичката. Започна с тремор на ръцете и слабост /моля дами не си мислете, че като ви трепкат ръцете е Паркинсон/. Много специфично е и няма как да си помислиш, че е нещо нормално. Също така имаше странно поклащане на главата.
Ако се притесняваш иди на невролог. Теста е бърз и веднага ще ти кажат има или няма съмнение за Паркинсон. Паркинсона има силна доза наследственост.  Peace
Мускулните спазми и тези лицеви трепкания са често срещани при жените в края на зимата поради недостиг на магнезии и липса на витамини Б. Имаше нещо за недостига на магнезии преди или след цикъл. Също така за да се усвои магнезия бързо и напълно се пиеше с още нещо /калции, цинк ... newsm78/, ама пусто не помня вече какво бе. Та почти съм сигурна, че е по-скоро нещо такова отколкото паркинсон.

А и още нещо Паркинсона е наистина сериозно заболяване, но то прогресира бавно и дори и човек да го има със съвременната медицина може да се поддържа в напълно нормално състояние.  Hug 

# 673
Благодаря, Дорис  Hug Аз пия Калции, но магнезия все го забравям. И аз мислих за невролог. Лошото е, че сега съм във фаза, в която изпитвам ужас от лекари и не искам и да виждам кабинет, така че ще го помисля малко....

# 674
Дами, дами...всички сме направо уникум.

Преди два дни забелязах нещо бяло на гърлото си, в ямката от лявата страна. Стори ми се, че е храна, защото имах усещане за дращене. Обаче вчера сутринта го видях пак- ясно, много бяло, като афта, но релефна и доста по-бяло. Отидох на лекар и ми изписа толкова изследвания (да бил сигурен), че ми взеха кръв и от двете ръце. ПКК всичко в норма. Урина и тя добре. Каза, че било гнойно-нам-си-какво.

От цялата работа ми изписа Тантум Верде. Аз питах: може ли да е афта на гърлото, може ли да е от одраскано или от опарено? Да се притеснявам ли? Той вика: може, може, може, ама спокойно... Сега ми е притеснено. То си седи там. Нямам други оплаквания, да ме пази Господ. Нямам подувания на сливици или болки в гърлото. Нямам трудно преглъщане. Дори това бялото не ме боли, не ме сърби. Знам, че дори стандартна афта може да отнеме 6-8 дни, за да изчезне, но постоянно го мисля, защото по принцип афтите нали болят... Голяма каръщина ей...  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт