Хипохондрия – моля за помощ

• 94 006
  • 774
  •   1
Отговори
# 720
Мерси, Дорис за успокоението!  Hug сега легна, а и нямам цвят, само пакетчета за чай. Утре ще й взема задължително. Има един билкар, който преди време ми беше дал смес лайка, невен, смрадлика и нещо друго. Имаше някакво замърсяване с течение и мина от него за 3 дни. Чашка ще взема утре сутринта от аптеката, тя до входа на блока. Уффф, дано е бактерия, че аз кви неща си вкарвам в главата, от лоши по лоши Sad

# 721
Даже не е бактерия Simple Smile

Най-вероято замърсяване.
Тя твоята щерка е мъничка, но на тази възраст е напълно нормално да се поопознават. Поговори за чистите ръце и как може да се замърси. Ама е много важно да не се създадат на детето неприятни страхове и асоциации за самозадоволяването. Това са нормални неща от половото съзраване. Разбира се напълно възможно е да е простинала или да я е пръснало като е била в тоалетната, да е песъчинка или кой знае какво  Peace

МОже да я накараш утре сутринта да се изпишка в голям букран. Ако има песъчинка ще е на дъното.

# 722
Ела, аз пия Седакур.
Аз сутринта бях в Исул заради болки в ухото, раздразнено било и ме изпратиха с капки. Обаче от няколко години имам на езика нещо като израстък. Преди 2 месеца в Стоматологията лекаря каза че е финропапилом, да го махам, но не било рак, от прехапано било. Аз имам високорисков тип 16 ЧПВ, изчетох нета и стигнах до писаното че тоя тип може да причини рак на гърлото и/или езика. После ходих на преглед при завеждащия УНГ на Онкологията, с връзки. Освен това на езика, имам едни издатини в основата и целия е нацепен. Човекът ми каза че това на езика нямало онщо с чпв, но да го следя. Тия отзад били вкусови рецептори, а езикът ми е нацепен, защото имам географски език. Гледа ми ушите, носа, прави ми и онова с огледалцето, всичко било ок и да не се филмирам. И се успокоих, до днес. Тоя в исул ми каза че на гърлото ми нищо му няма, ама това отпред може да е от чпв и трябвало да го видя...
ММ твърди че трябва да вярвам на онколога, обаче съмнението се е загнездило в мен.
Отделно че новият ми личен лекар чу на белия ми дроб в дясно усложнено дишане и твърди че имам хроничен бронхит. След снимка (на която рентгенолозите не видяха нищо), той твърди че се виждал тоя бронхит, а личната на децата и тя ме преслуша и нищо не чу. Не кашлям, бях болна преди месец и нещо, но и тогава лашлях два-три дни. На кръвните изследвания нищо им няма, даже и чернодробни си пусках. Тях заради една болка в дясно под реброто, която все още не се знае от какво е.
В по-голямата част от времето мисля трезво и си повтарям че това на езика както го имам от години, ако е било рак, досега да съм умряла няколко пъти. После обаче пък се плаша колко съм спокойна и че това не е хубаво. Хем ми писва да се филмирам, хем обаче пак го правя...

# 723
Only God can, то и това ни е проблема, че лекарите като врачките - един това вижда, а друг друго, а ние като мишки търчим, чудим се на кого да вярваме и се страхуваме  ooooh!

Мисля си, че на твое място бих потърсила за белия дроб второ мнение, но този път на пулмолог - ако той каже НЯМА, значи няма.

За езика ... то ти си отишла при възможно най-компетентния лекар. Чак незнам къде да намериш друг за консултация.

Как мислиш със Запер дали няма да го убиеш това ЧПВ и да си спокойна и здрава?

# 724
Дорис, евентуално другия месец ще ида на пулмолог, имам познат добър лекар. Просто не ми е удобно да занимавам постоянно хората с моите тъпотии.
Запер, какво е това? Досега не съм чувала да има излекуван от чпв. А за езикът май няма да ходя повече никъде ей така, тоя доцент много добър бил, така че мисля да му се доверя.
И то моето май не е точно хипохондрия, а е канцерофобия. Толкова близки имам борили се и борещи се с тая гадост, че вече тръпки ме побиват...

# 725
Дорис, евентуално другия месец ще ида на пулмолог, имам познат добър лекар. Просто не ми е удобно да занимавам постоянно хората с моите тъпотии.
Запер, какво е това? Досега не съм чувала да има излекуван от чпв. А за езикът май няма да ходя повече никъде ей така, тоя доцент много добър бил, така че мисля да му се доверя.
И то моето май не е точно хипохондрия, а е канцерофобия. Толкова близки имам борили се и борещи се с тая гадост, че вече тръпки ме побиват...

Запера е уред генериращ ток с различна дължина на вълната. От изобретяването му до сега не един лекар е обявявал, че успешно лекува с него рак и всичко друго що се дължи на външни гадинки. И за всеки от тях ще намериш много материал, че са мошенници и измамници  Mr. Green Най-известна със Запера е Хилда Кларк - за някой е светица за други вещица. За съжаление отзивите от запера и борбата с рака са 50:50 - излекувани и неизлекувани.
Моето мнение е, че като не вреди що да не се пробва?
Ти например можеш да пробваш - Запера правен в Бг /то и така се прави де по гаражи и мазета/ е около 100 лв., мисля, че сумата е посилна всеки му. Та идеята ми е да пробваш да речем 6 месеца ежедневно и да си пуснеш пак изследвания за ЧПВ и да видиш дали пък не е изчезнало. Макар да осъзнавам, че хабер си нямам какво точно се изследва за ЧПВ и дали ако днес се излекувам то утре тестовете ще са отрицателни или ще трябва много време докато се прочистя от отпечатъка в имунната ми система  newsm78. Та идеята е, че дори и да не докараме ЧПВ до отрицателен резултат то със сигурност ще намали риска от развитие на рак. Ако периодично пийваш черен бъз, гъба шейтаке, алое, цитросепт /не наведнъж ами едно след друго/ то имунната ти система ще се справи с всичко и може да удариш стотака в пълно здраве  Hug

# 726
оффф аиде пак да си кажа
след 3 м . чакане в страх пиене на добавки налагане с хума и т.н кистата в гърдата ми ес е увеличила с 1 мм ( от 8.8мм е станала 10мм ) и съм в стрес .
Доктора каза че е малка киста но как така малка ? к'во значи голяма тогава не искам и да знам ? !?
не ми препоръчва операция за сега , но мен ме е страх и все си мисля че .....
оффф помагайте със съвети
сеха по препоръка на една позната започнах да мажа с крем муун раис на аквасорс - дано да има ефект .
Казвайте ако знаете лек за кисти в гърдата че ще откача вече

Желая всичко добро  bouquet

# 727
Оф, чакам резултатите. През 5 Мин проверявам дали не са излезли. Ще се побъркам!

# 728
оффф аиде пак да си кажа
след 3 м . чакане в страх пиене на добавки налагане с хума и т.н кистата в гърдата ми ес е увеличила с 1 мм ( от 8.8мм е станала 10мм ) и съм в стрес .
Доктора каза че е малка киста но как така малка ? к'во значи голяма тогава не искам и да знам ? !?
не ми препоръчва операция за сега , но мен ме е страх и все си мисля че .....
оффф помагайте със съвети
сеха по препоръка на една позната започнах да мажа с крем муун раис на аквасорс - дано да има ефект .

На майка ми лятото откриха кисти и миома,но кистите бяха на яйчниците.Искаха ако до 2 месеца не изчезнат кистите да я оперират.Свекърва ми каза да пие петопръстник(билка).Пи  1 месец,отиде на преглед и...  #Crazy Дори миомата я нямаше.Та вчера свекърва ми каза,че нейната майка е излекувала някакво топче на гърдата-предполагам е било киста.След час ще я видя и ще я питам,но все пак може при всеки различно да действа.Нямам представа дали може да влоши нещата  Rolling Eyes

# 729

На майка ми лятото откриха кисти и миома,но кистите бяха на яйчниците.Искаха ако до 2 месеца не изчезнат кистите да я оперират.Свекърва ми каза да пие петопръстник(билка).Пи  1 месец,отиде на преглед и...  #Crazy Дори миомата я нямаше.Та вчера свекърва ми каза,че нейната майка е излекувала някакво топче на гърдата-предполагам е било киста.След час ще я видя и ще я питам,но все пак може при всеки различно да действа.Нямам представа дали може да влоши нещата  Rolling Eyes
Благодаря ти  bouquet

НЕ ми се ще да лягам пак под ножа и за това търся алтернатива .
ВСЕКИ КАКВОТО ЗНАЕ ЩЕ МИ Е ОТ ПОЛЗА ДА СПОДЕЛИ И ПОМОГНЕ
 ЧОВЕК ОТ ЧОВЕК СЕ УЧИ

# 730
  • София - Варна
Може да не е измерена правилно някой от двата пъти. Все пак става дума за разлика от 1-2 мм. и човешка ръка.

# 731
Вчера УНГ ми каза, че от ухото може да имам ниска Т. И сега имам 37,3, притесних се, какво ми става?!

# 732
K9 Web Protection - безплатна програма с която може да се блокирват сайтове по категории и отделен списък на позволени и забранени сайтове. Чрез нея блокирах всички здравни сатове освен този на НЗОК. Говоря за разните сайтове на фитнес и здравни гурута, сайтове със симптоми на болести, форуми където хората си обсъждат болестите (БГ мама е изключение, но тук чета само 2 теми - за ПР, тази и за депресията) и т.н.

Преди Интернет беше по-лесно - не купуваш вестник или медицинско списание и не трепериш че може да имаш нещо опасно. Сега е толкова лесно просто да напишеш симптомите си в Гугъл и да те засипят неща кое от кое по-плашещи. Имам чувство, че е някаква мода да се всява паника. И все използват тактики на сплашване, чиято цел очевино е да ни накарат да хукнем да купуваме ненужни лекарства или добавки. Нима работата и университета ни не ни носят достатъчно стрес, та да се депресираме и стресираме още повече четейки за всякакви болести, синдроми и т.н. За вас не знам, но аз достигнах предела си на търпимост. Simple Smile

Имам доста реални физически болежки, но вече разчитам само на официани изследвания, гледам да не се самодиагностицирам вече. Освен това вече подхождам с недоверие към разните чудотворни илачи, суперхрани от накрай света и добавки които се възхваляват постоянно в нета от разни гурута. Онези които ми съсипаха бъбреците със съветите си за полезната сребърна вода. Оказа се че според официалните изследвания среброто е токсично в големи количества за органите ни и никой не контролира тези добавки. За външна употреба става, за пиене - не! За други добавки като се порови човек се оказва, че изследванията са например само върху мишки и то от преди 20-30 години, какъвто се оказа случаят с Анирацетама който си купих. Трябваше само вместо да търся в Гугъл, където ми излизат блогове и форуми да използвам Google Scholar и истината лъсна. Само да го бях направила преди да си дам парите! Grinning

Все по-мако чета и здравните теми по форумите, следя единствено тази и две други тук, защото това са неща което наистина ми пречат. Почна ли да чета другите със сигурност ще се отчаям. Четенето за болести е последното нещо, което ще ни помогне да се справим с неща като Хипохондрия и ПР според мен, вие как мислите?

# 733
А аз да ви се оплача си имам нова бучка на гърдата  Confused Почва се с ходенето по лекари - всеки с различно мнение и всеки те плаши.

# 734
Доре, ако си в София, ходи при доц. Гаврилов от онкологията. И няма страшно, не си мисли глупости. Hug Praynig

Общи условия

Активация на акаунт