Хипохондрия – моля за помощ

• 94 016
  • 774
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Алина ,тези тонзили дето са в основата на езика са ми вечно увелчени.Казвам го защото съм мнооого зле със сливиците,дори понякога трудно преглъщам.Аз имам обяснение за това ми състояни ,явно е дремеща инфекция и при всеки спад на имунитета започва да боли.

# 706
jasmina_12 - Ами да, по принцип е добре да слушаш докторите, но аз съм малко проклета и всичко се проверява отново в Гугъл и се открива, че може да е от нещо мега безобидно, до нещо мег тежко.

Спрях глобулките защото това е антибиотик, а моят организъм съм установила, че прави реакции ъм тежки лекарства. Майка ми ми каза, че колкото и странно да е, при лечение с антибиотик УЖ локално, може да те тресне алергия след 10 дни някъде другаде. Освен това цялото това лечение с Макмирор тръгна от един добре познат сърбеж, който ми мина след 1 глобулка Клотримазол, както винаги. Аз обаче отидох на лекар и Клебсиела. Която на 100 места четох, че може да излезе и от замърсена или замръзена проба. А резултатите ми излязоха след 5 дни...Според майка, също лекар, 7 дни са достатъчни за антибиотика и мога да премина на Лактобацилите, тъкмо да видим дали другите ми физически несгоди са от този препарат...  Confused

skabiela

Ще кажа нещо шокиращо, но преди няколко месеца стана гаф...споменавала съм го... и правих аборт...след това почнаха и моите физически несгоди. Понижения имунитет, обаче, аз си го обясних не с медикаментозния аборт, при който си набутах брутални химии в организма, а с най-страшната болест...няма да казвам името, защото ме побиват тръпки като я кажа. Изследвала съм се за нея окол 15 пъти за последните 4 месеца и изпадам в истерия след всяка нова физическа несгода и си правя нов тест. Доста доктори ми казаха, че със съвременните дуо тестове, които правя (аз и си плащам в лаборатория за тях), "negative" е окончателно между 6-та седмица (95% от хората) и 3 месеца (99% от хората). 4 месеца минаха. И освен това, човекът, с който стана гафа ходи и се тества Декеври тестът му беше ок. Мозъкът ми обаче не си обяснява болестите ми с напрежение и пост-травматичен стрес, а търси ужасна причина, съмнения, че тестовете са с изтекъл срок, или не са ок....което много товари...  Cry

Имам час при психиатъра си тази вечер...

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 18:08 от Alina12

# 707
Алина  Hug Не спирай да се виждаш с психолога и психиатъра си. Погрижи се за психическото си здраве, физически си добре. Това, което си преживяла е тежко, но не непреодолимо, но само ти можеш да си помогнеш. Няма да се предаваш  Hug

# 708
Щом мислиш за самоубийство значи си преди цикъл, нали?  Wink

Аз обаче не разбрах точно от коя болест те е страх   newsm78 На Ф.Меркюри или оная от зодиака?

# 709
Щом мислиш за самоубийство значи си преди цикъл, нали?  Wink

Аз обаче не разбрах точно от коя болест те е страх   newsm78 На Ф.Меркюри или оная от зодиака?
Пред цикъл съм да...
...онази на Фреди ме ужасява последните месеци...а оная от зодиака ми хрумва чат-пат, за да срина психиката съвсем....адско мъчение е...
От днес следобед кашлям-- суха кашлица...почна от нищото и не съм спряла до сега и все по зле става..не мога повече... леко чувствам, че откъртвам в гърдите... и си викам- защо бе, мамка му...имам сега 3 дни почивка...Искам да си почина от всичко...а тези симптоми се трупат един през друг...ту отшумяват, нови идват... Sad

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 21:14 от Alina12

# 710
  • Варна
Алина споко,тва вече е грип .А за лошите болести мамка му ,аз съм ви казвала че имам Рак ,ми страшно е ама не винаги се мре.Верно ,много е страшно ,аз в началото си мислех че всяко неразположение е рак,ама няма ,запек ,кашлица или сополо ,......вкл и сливиците .Ма не ,не всичко е Рак
Споко сега и аз кашлям /ама и пуша / направи си чай лайка или метна с джинджифил,ще ти светене обещавам

# 711
  • Варна
Сега ще ви разкажа нещо ,ама няма да ми се смеете
Бях на 25г ,прибирах се от работа и на спирката направих гърч ,в началото не обърнах внимание защото гърча беше титаничен,реших пе ми липсва магнезии/и си предписах/ Мина се не мина време и гърчовете зачестиха,преатиха ме на невролог...голям смях ,неврошлга ме направи наркоманка с ксанакса/не можех да живея без него/Един хубав ден ме приеха в ендокринологията ,там по пътеките ми направиха всички изследвания ,бех здрава според тях/докторите/обаче за разкош  започна и едно зверско главоболие с обилно повръщане .....бях решила вече че умирам,не можех да стана от леглото,не можех да гледам детенцето си...родата ми също смятаха ,че вече съм взела дала.
Докато един ден една моя приятелка не ме хвана за ръка ,и не ме заведе на психиатър.Оказа се ,че съм в депресия ,а  тя има и физическа форма.Тези болки ,повръщане и гърчове бяха толкова истински,за това казвам че това състояние може да те подведе и да си помислиш ,че си тежко болен.
Та така де,доктора ми се усмихна,каза ми че няма да умра ,изписа ми лекарства които пиех по схема ,и за година се оправих.Е,признавам си ,че първите 2 седмици от приема лекарствата беше ад,но това отмина след като привикнах.
Сега 12г след това се чувствам много добре ,не пия антидепресанти,но винаги имам едно на ум ...че мога пак да залитна

# 712
Alina , направила си достатъчно тестове ,че да си сигурна 1000% че не си заразена , то един е 99.9% сигурен , така че не се тревожи  за това  Hug
Skabiela  , доста интересна история  , показва колко е силна мисълта на човека и как може да  промени без проблем физическото състояние , добре че си се оправила и  не пиеш антидепресанти  Wink

# 713
Май и аз съм за тук Sad
И ми прави впечатление, че затопли ли се и пекне ли слънце, нищо ми няма.
Какви ли не диагнози си поставих сама, всичките бяха отхвърлени от лекари. Само дето последния ми чу хроничен бронхит и го видя на снимка, а рентгенололите и личната на бебето нищо не виждат и чуват.
А и самият лекар нищо не ми изписа нищо за лечение, защото изследванията ми били прекрасни.
Да, ама от седмица 10 дни си имам чувството, че нещо ми е заседнало в гърлото и веднага се диагностицирах. Попрочетох тук-там, успокоиха ме, че не е рак и о! чудо, 2 дни го няма. Обаче от днес пък ме боли леко дясното ухо и имам 37,2-37 градуса температура. Пих нурофен, обаче не слиза Т, та май е от нерви вече. А и съм доста недоспала напоследък, бебето е болно и не спя почти.
Уж пия някакви билкови успокоителни, ама засега ефект нямам. Cry

Всичко е на психческа основа, това е. Peace

# 714
  • Варна
Жасмина,историята има и продължение хахахахахах.
Трябваше да ходя всеки 5 дена при дктора ,и почти всеки ден да говоря с него по тел.....когато реши ,че съм вече по стабилна ми каза "Ако отстраниш дразнителя ще си напълно здрава.Никога не бих си позволил да дам такув съвет ,но трябва да се разведеш"Ей ,хора за вас майтап за мен истина......от както се махнах от бившия си съпруг се родих.Така де за всяко състояние има причина ,отстраниш ли я нещата се подреждат.

# 715
Скабиела, как да разберем коя е причината? Аз да ви се "похваля", нали си се разбираме, вчера звънях в токсикологията  и май ме помислиха за луда Crazy Отрязах една капсула на темния Ариел и я изсипаха в лигенчето на пералнята. След като изпрах чак видях, че не трябвало така и ако има контакт с кожат незабавно д се обадя в токсикологията, все едно ще се мре. И се обадих аз, ама хич не ми обърнаха внимание  Laughing Иначе съм параноя дала с детето сега. От известно време все се оплаква, че я боли корема. Кратка е болката,1-2 Мин и след 5 вече е забравила. Личната вика колики, ама това не ме успокоява. Правихме чревни преди време, сега май ще ги повторя и един видеозон си мисля също. Лошото е, че детето, което е на няма и шест върви по моите стъпки и се старая до минимум да й огранича контакта с доктори Sad

# 716
Бях 3 дни извън София, отидох в 5-звезден хотел, на лукс и СПА с любимия човек. Не че не си зяпах в устата всеки ден по 56 пъти и не ми минаваха мисли, но имаше моменти в джакузито или сауната, в които се чувствах супер добре физически и за момент ми се зачеваше мисълта, че мога да се справя. Дори се смях и се шегувах... Защо обаче стъпя ли обратно в София и ЧАО.

Просто се шокирам защо не приемам, че не всяко нещо значи край... Хората какви неща им се случват и оцеляват, а ние недиагностицирани и ще мрем. Все пак малко ме притеснява тази уста. Circumvalatte Papillae или... Lingual Tonsils са ми увеличени от 3 дни. Второто трябва да е, защото е назад в устата. Освен това забелязах Fungiform Papillae, че са ми леко раздразнени и венецът отпред на едно място... тези неща супер много ме страсякат, защото не съм ги виждала досега. Това отзад на езика докторът ми каза, че едва ли не от възпалено гърло..или алергия може да стане..но аз умирам от страх. Моят приятел и той ги има тия и хич не му дреме. Разликата е, че аз знам на 100%, че преди го нямах, а той си няма идея. След 3-4 дни ако няма промяна или има още проблеми (дано не Sad отивам пак на лекар... Вие какво мислите?

# 717
Alina, аз знаеш ли как се успокоявам? Ако някой мой симптом го има и друг Simple Smile. Тогава го приемам за нормално, щом той е ОК значи и други го имат и не е нещо страшно. Пробвай! Peace

# 718
Момичета, пак съм аз, моля за съвет! Малката освен тоя корем, днес ми сервира ново 20. Както си пишкаше ми вика, че има да пиша още, а не може. На три пъти през интервал от 20 Мин се изпиша, сега нямала. Не я боли, но оня ден вднократно ми каза, че я боли докато пиша. Повече не я повтори, отдадох го на неизмит сапун. Сега обаче съм паника! Утре сме на изследвания задължително, но не знам как ще издържа, цялата треперя, повдига ми се, вие ми се свят, не съм яла нищо и не ми се яде. Искам да пия нещо успокоително, че ще се побъркам, но какво?

# 719
ella_80, това са признаци на цистит. Нищо страшно - замърсила се или е изпишкала песъчинки. Моята щерка прави цистит дори ако седи на камък.   
Ако нямаш чашка за урина то тази вечер си извари едно бурканче и вземете утре сутрин първа урина. Предполагам ще пиете бисептол + билки и за 5 дена всичко ще е ок.

Цистита при жените и момичетата е често срещан  Peace Спокойно!
Сега сварете лайка и се измийте и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт