Хипохондрия – моля за помощ

• 94 021
  • 774
  •   1
Отговори
# 690

Иначе си имам ежедневни болки в малкия таз, но аз съм с последен стадий на ендометриоза и няма как да нямам болки.
Лекар не може да ти постави диагноза ендометриоза, освен ако нямаш киста, която да има подобни характеристики на УЗИ, и дори тогава не е сигурно. Най-сигурно е с лапароскопия.

Охх, и аз при вас.
Четох, виждах се отстрани...всичко сте изписали.

Включвам се да се похваля, че и аз съм с почти ежедневни болки в малкия таз, редовно ходя на гинеколог, цитото е ОК, колпоскопа също, а мен си ме боли и боли  Confused Нищо не са ми споменавали за ендометриоза  newsm78, няма да чета обаче. Има ли и други с такива болки?

Иначе да се похваля- имах пролактином, който след последния ЯМР го няма напълно  Crazy, почти накрая се осмелих за чета, в началото нищо...голямо постижение беше за мен.

# 691
Днес си мръднах някак си челюстта, чух в главата си изпращяване и се спусна топлина по бузата ми и половината ми лице.. за няколко минути половината ми глава изтръпна..

Няма болка в момента, само дето от тази страна главата ми все едно пари и е леко изтръпнала.. Sad Идеи какво по дяволите се случва с мен?

# 692
Разместила си я само, споко, нищо страшно, ще мине Wink

# 693
И мен от известно време ме наболяват яйчниците , ту от ляво ту от дясно , след преглед при гинеколожката ми и пуснати изследвания каза че нищо  ми няма и каза дали да не бъркам болката с чревна ,ама толкова ниско долу според мен не може да е  чревна болка  , а усещането е придърпване точно като в овулация , така че не знам какво друго може да е там освен яйчници

# 694
Не се притеснявайте от хормоналните проблеми пролетно време Т.е. наболяванките в кръста и яйчниците. Сезонът се сменя, всеки организъм реагира различно. Я ме вижте мен- развалина. И пак с всичките си болежки ходя на работа и даже влизам тук да ви споделям Grinning А и това е най0безболезнения преглед, ако искате да си видите яйчниците- дори е интересен и  образователен!

# 695
Като говорим за гинекологични и коремни проблеми, аз имам някакво "топче" точно на секциото. Преди почти две години го напипах за първи път. Отидох на лекар с категорична диагноза, че имам рак. Той ме прегледа и каза, че е срастване от секциото и понеже съм слаба го напипвам. Втория доктор потвърди, третия също. На ехо, преглед и цито уж всичко наред. Ама така като се чудя за кво да мисля и все се присещам за него.... Crazy

# 696
От снощи си имам и "нервен" херпес на небцето и няколко червени петна по шията. Пазете си нервите, че аз си разказах играта. Преди 4-5 дни си пусках ПКК, в норма.

Гадостите идват от напрежение!  Naughty

# 697
 Аз от две години съм с непрекъснати болки в таза и след много изследвания май така и не се разбра какво ми е точно. Уж нищо ми нямало. По едно време се бях побъркала, не ми се живееше, някакъв ад, непрекъснати болки, страх ме беше да пътувам дори, да не би нещо да ми се случи. После за известно време като че ли се възстанових психически и забравих за проблемите. Не исках повече да чуя за лекари, но от известно време ми се появи известен дискомфорт долу и течение, отидох на гинеколог- излязоха някакви бактерии, уж нищо особено, но тотално се сринах и параноята ме завладя с пълна сила. А иначе болките в таза си продължават малко или много, те не са спирали. По едно време всяка седмица си пусках пълна кръвна картина , урина и си самоназначавах какви ли не изследвания.  Confused Най ме е страх, че може да получа някакъв перитонит, тежко възпаление или ей такива неща.

Последна редакция: вт, 08 мар 2016, 16:37 от Pretty woman...

# 698
Честит празник с малко закъснение, дами!
Та...аз точно да кажа, че изследвания всяка седмица е повече от излишно може да звучи смешно...но с минаване на времето ги поразредих. До момента единственото, което ми излезе не в норма е микро-биологията с бактерийката. Дано Господ ни пази да са само тези неща. И какво? Сега си слагам по 1 глобулка вечер и да не би животът ми да е западнал...
Наистина се психираме за всякакви неща. Днес от страхове цял ден ме боля зверски врата. Прибрах се, казах си за миг...и какво, ще си развалиш вечерта с тия неща? Дай си спокойствие за няколо часа. И вратът ме отпусна. И живот и здраве това на небцето ще мине...смуча Био Гайа. Та...мисълта ми е...с този страх наистина си вредим. Тялото ни се бунтува и ни дава поводи да се страхуваме.

Последна редакция: ср, 09 мар 2016, 07:59 от Alina12

# 699
Alina  , много си права  ,колкото повече се притесняваме толкова повече неща ще ни болят , трябва да работим в насока - да се радваме на живота , да не взимаме присърце всичко и най - важното  без черни и лоши мисли  Peace

# 700
Pretty woman..., защо не помислиш за малко по-безобидна причина за тези болки. След като имаш изследвания и всичко е наред, то значи нищо видимо няма. Но е факт, че има болка! 1. Причина - газове - те раздуват червата, там където правят примка/завой и притискат съседни органи. Болката е доста силна. Характерно е, че не е постоянна и след дефекция или пръцване отминава. Свързана е с нервно напрежение и храни. 2. Причина - Влошена флора на червата. Трябва да пиеш година пробиотици. Тия на Аквасорс ги хвалят доста /не съм представител/. 3 Колит - не се хваща с изследвания, но е доста болезнен. Бих ти препоръчала да пиеш чай от невен и живовлек всяка сутрин и вечер.  Peace

# 701
Имам увеличени lingual tonsils. Добавям линк долу.... Ходих на двама доктори, казаха ми, че било нормално, много хора ги имали и се увеличавали в следствие на лекарства, настинка, т.н. Вчера на обяд ги нямаше (100%, защото гледах), след 2 часа се появиха... Някой имал ли е подобно нещо...вече съм изтощена...то е ново 20 всеки ден...

(https://www.google.bg/search?q=tongue+anatomy&espv=2&biw … fsb-N0bZD1PIeM%3A)

# 702
Имам увеличени lingual tonsils. Добавям линк долу.... Ходих на двама доктори, казаха ми, че било нормално, много хора ги имали и се увеличавали в следствие на лекарства, настинка, т.н. Вчера на обяд ги нямаше (100%, защото гледах), след 2 часа се появиха... Някой имал ли е подобно нещо...вече съм изтощена...то е ново 20 всеки ден...

(https://www.google.bg/search?q=tongue+anatomy&espv=2&biw … fsb-N0bZD1PIeM%3A)

Алина12, ако всеки ден си правиш щателна проверка то всеки ден ще си намираш по нещо, което да не е като вчера. Я ми кажи за какво си гледаше в гърлото, че ги видя тия уж подути неща? М?  Flutter И кога стигна до двама лекари, като вчера ги е нямало? Гледала си си в гърлото и най-вероятно сама си раздразнила тези така деликатни системки. С какво си натискаше езика надолу? Лужица или си имаш дървена шпатулка скрита от някой преглед?
Миличко, ако продължаваш така близките ти ще се предадат и ще те приемат за психично болна. Ще настояват за лечение.
Не разбираш ли, че всеки ден тялото ни среща някакви "врагове" и се бори и побеждава? То е невероятна машина и е програмирано да се справя - ако се храним, спортуваме и не се натоварваме психически то се справя с абсолютно всяка болест. Опитай да спреш да му търсиш проблеми.

# 703
Дорис, всичко с гледането в устата започна от онова, което си видях на гърлото преди седмица. Което ме посъветваха тук да натинса и да махна.

Така и направих. След това от уплах продължих да гледам и преди два дни вечерта си видях горе на небцето няколко като афти  Sad ...направо побелях от уплаха. За тях не отидох на лекар, а се жабурих с вода за уста. Но продължих да поглеждам в устата си с изплезен език и фенерче по 100 пъти на ден. По едно време ме заболя цялата шия от десетките пъти, в които си отварях устата и се пулех пред огледалото. Освен това си самоназначих Тантум Верде, Тонзилотрин, спрей Невен + 2-3 вида вода за уста.

И тъкмо вчера се поуспокоих, че 1 седмица гърлото изглежда чисто, няма налеп. Че това на небцето ще се оправи и видях тия гадости, че са се подули. Буквално бях гледала преди час и ги нямаше и изведнъж изникнаха като гъби...  Cry

Буквално нямам вече сила да ходя по лекари, а симптомите се появяват един подир друг... И ти си права, че това са нежни ситеми...просто ми минават най-ужасни неща през главата. Днес ходих в Дентална Хирургия (при втория доктор) и той ме погледна за няма и 2 минути и каза: нормални неща са това. И аз: е как са нормални като ги е нямало до вчера? Никой не ми обясни.

Знам колко е товарещо за близките ми...те ми казват от отдавна, че имам психически проблеми. Живея сама, мисля последните дни за самоубийство...спрях лечението на вагиналната бактерия след 7, вместо след 12 дни, защото вече нямам живец...млада жена съм, а няма живот в очите ми...

# 704
Alina трябва да се стегнеш , не може така , има хора с къде къде по сериозни проблеми и не са тръгнали да мислят глупости, нали си отишла и доктора е казал ,че е нормално , не го мисли вече това , и защо си спряла глобулките нали е оставало само 5 дена още , неприятни са ама не е болка за умиране , според мен си продължи лечението с тях .
Намери си да се занимаваш с нещо , което ти носи удоволствие , излез с приятели , спортувай , не позволявай депресията да те застига  Peace

Общи условия

Активация на акаунт