Хипохондрия – моля за помощ

• 94 037
  • 774
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Това с бенките е мой патент, моля. И аз съм така, все съм със смъртоносни болести, особено ако някой познат се разболее, всички симптоми плюс няколко нови ме спохождат. опитвам се сама да се овладявам, но не успявам. Изпадала съм в супер яки паники, чак си мисля, че ще умра... от страх. И аз се радвам, че не съм едиственото ку-ку на тази тема.

# 631
  • София - Варна
Тук май всички сме така - паники.
Хубавото е, че около мен моите близки и приятели не ме взимат насериозно, а това ме сваля малко на земята и ме успокоява.
Не мога да си представя какво би било, ако и мъжът ми беше като мен. Щяхме да сме си прерязали вените сигурно.

# 632
незнам - все си мисля че аз сум с най много симптоми , че чак и наболяваня усещам .
дано се измисли хапче за безпокойство че иначе незнам .
незнам страх ме е ,даже че ако не сум болна мога НЕДАЙ СИ БОЖЕ да се разболя.
но и интернета ни "е*ава мамата" .
хубав ден !

# 633
От два месеца не чета нищо в интернет. Ако имам оплакване, отивам на доктор и му вярвам. Минава ми.
Спрете да четете, не спрете ли, няма спасение.

# 634
  • София - Варна
Четенето наистина може да побърка човек.

# 635
Аз за това предлагам да си споделяме тук , как всяка от нас  успява да се разсейва от черните мисли дори и да е за кратко , така мисля че повече ще си помогнем Wink
Аз напоследък правя следното , когато съм си вкъщи и започна да психясвам правя следното - сипвам си чаша вино и звъня на някоя приятелка да поклюкарстваме и да си поговорим женски глупости ,  помага ми да се разсея , единственото лошо е телефонната сметка и привикването към виното  Laughing

# 636
Хайде момичета дайте ми съвет - вече 3 месец след цикъл имам някакво кафеникаво зацапване още няколко дни след цикъл. Предино сутрин при забърсване.

Последна цитонамазка бе юни месец и да ви кажа точно в месеца с цитонамазката за пръв път го получих.

Осъзнавам, че може да е полип, ендометриоза, хормонален проблем ама пусто вече се вкиснах Sad
Явно пак ще се почне великото ходене по лекари и техните искания за безкрайни изследвания и кюртежи Sad

# 637
  • София - Варна
Тези, които си изредила ми хрумнаха и на мен, Дорис.
Аз съм така и съм с ендометриоза.
Това като че ли е по-слабата вероятност, залагам по-скоро на хормонално нарушение или полил.

# 638
Това като че ли е по-слабата вероятност, залагам по-скоро на хормонално нарушение или полил.

О, имам и поставена диагноза ендометриоза от лекар  Crazy Друг пък ми каза, че имам полип, трети ранна критическа, четвърти че е хормонално. Четвърти клати тъжно глава и вика тука нещата са за кюртеж ... Тия хора ги ръсят диагнозите като подправки в манджа. Но нима повечето тук в тази тема не сме заради недоверието в лекарите и диагнозите, които са ни поставяли?

# 639

Какви са признаците на ендометриозата при теб? Имала ли си цикли само от кафеникаво прицапване?

# 640
  • София - Варна
Имаа съм си точен цикъл винаги, и понякога самият му край, дори не и след него, ами самите му последни 1-2 дни /преди операцията това главно/ завършваха с повечко кафеникаво зацапване.
Тоест цял живот ми е свършвал постепенно, а не от раз /може би заради ендометриозата, не зная/, но като се появи ендото последните 2 дни бяха с леко по-изразено някак кафяво от нормалното.
След операцията също ми се е случвало понякога. Ама то няма как, тая болест няма лечение. Лечението е до следващата операция.
Иначе си имам ежедневни болки в малкия таз, но аз съм с последен стадий на ендометриоза и няма как да нямам болки.
Лекар не може да ти постави диагноза ендометриоза, освен ако нямаш киста, която да има подобни характеристики на УЗИ, и дори тогава не е сигурно. Най-сигурно е с лапароскопия.

# 641
Проблема при мен е, че цикула ми е 7 дни /последните дни са кафеникави/, а сега до 9 и 10 ден продължава леко кафеникаво прицапване.

# 642
Дорис, преди две години за първи път ми се появи зацапване няколко дни преди и няколко дни след цикъла, кафяво. Тръгнах по доктори - изследвания, прегледи, хормони. Накрая - нищо. Хормоните ми бяха малко извън нормата, но не достатъчно, че да се пият хапчета. Лекарите казаха, че е от нервно напрежение и стрес това "разбутване" Naughty . Бавно се поопварих, като спрях да го мисля. Сега имам зацапване след цикъл 1-2 дни. Аз на прегледите ходих "подготвена" и зададох въпроса за ендометриозата /щото в нета това пише главно/ и доктора ми вика: Емии може и да имаш лека ендометриоза, ама така не се поставя диагноза.  newsm78 Не знам...... Направи ако искаш цитонамазка и преглед, но според мен е хормонален дисбаланс, най-малко от това шантаво време.  #Crazy На мен извън нормата ми беше прогестерона, но той не съм сигурна, че може да се разглежда като самостоятелен резултат.

Аз искам да попита, някой има ли впечатления от това, дали става да се пие:
http://apteka.framar.bg/30040589/%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0% … D0%B0%D0%BA%D1%81

# 643
  • София - Варна
По-скоро нещо хормонално или полип.
Аз мин година имах 2 месеца така, само че преди цикъл 2 дни, те почваха с леко жълто-кафяво зацапване.
Тогава гинеколожката ми, която е запозната със случая ми, изрази съмнение за по-нисък прогестерон или полип. Не го свърза с ендото дори.

Впрочем имах такъв един цикъл от ендото, който продължи 11 дни /последните 3-4 някъде с кафяво зацапване/, но точно тогава забременях, та не знам дали е било инцидентно, или е щял така да си кара вече цикълът ми - по 11 дни.

При ендометриозата има болка обикновено. И то не само по време на цикъл, ами спорадично. Дори аз болка по време на цикъл нямах, а извън него имах -и си мислех, че имам възпален нерв на кръста.
На мн мои приятелки се е случвало такова зацапване след цикъл, а пък нямат ендо. Не се филмирай още. Кофтито е, че симптомите се припокриват почти, да, и човек се чуди това ли е, не е ли това...

# 644
Е то е ясно от какво се притеснявам.  Rolling Eyes
И ми е много неприятно, че пак се почва лекари, обикаляне. В моя град няма добър гинеколог и не бих се подложила на каквото и да е в нашата гинекология. Трябва пак да бягам в София. Път, отпуски, нощувки ...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт