Хипохондрия – моля за помощ

• 94 100
  • 774
  •   1
Отговори
# 105
И този диалог е за да признаем, че в държавата ни е пълно с некадърни лекари или за да кажем, че при мъжът на съфорумката всичко е ок?

Права си - оакахме темата със някакъв безмислен спор Rolling Eyes
Извинявм се! Пощръклявам когато дори и ми се намекне как видиш ли само се тръшкам, а не се лекувам ииии  afwitch

И нещо за повдигане на настроението: Когато казах на мама, че съм хипохондричка, тя ме погледна и кротко каза: "Сега от това ли си болна?"  Mr. Green

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 00:03 от the Дорис

# 106
Relativity, харесва ми да чета и слушам хора с мислене като твоето. Помагат ми да преодолявам себе си. Далеч си да ни разбереш, но именно и затова отношението ти е адекватно. Лекари че няма-няма. Три пъти съм преживявала кошмар от сгрешени изследвания. понякога си мисля, че ако имаше лекари разбиращи и знаещи, и аз щях да бъда по-спокойна. Един от страховете ми е, точно в тази насока-ако се случи нещо, ще се лутам сред незнаещи "специалисти".

# 107
  • някъде
Не е лесна и твоята...
На колко години си, от кога си така, как се стигна дотук и от колко болести си била "болна"?

# 108
Момичета, хайде да споделяме кой как опитва да се справи!

# 109
И този диалог е за да признаем, че в държавата ни е пълно с некадърни лекари или за да кажем, че при мъжът на съфорумката всичко е ок?

Извинявм се! Пощръклявам когато дори и ми намекне как видиш ли само се тръшкам, а не се лекувам ииии  afwitch

Изобщо не държа да ми отговаряш, знам предварително за какво ще иде реч. За нещо което си въобразяваш че съм казала без да съм,  като горе в цитата.
Няма проблем разбрах те напълно. Ти си с "диагноза" хипохондрия и това е достатъчно условие, да превъзхождаш хората по всякакви медицински и психологични познания и преценки.

# 110

Извинявм се! Пощръклявам когато дори и ми намекне как видиш ли само се тръшкам, а не се лекувам ииии  afwitch

Изобщо не държа да ми отговаряш, знам предварително за какво ще иде реч. За нещо което си въобразяваш че съм казала без да съм,  като горе в цитата.
Няма проблем разбрах те напълно. Ти си с "диагноза" хипохондрия и това е достатъчно условие, да превъзхождаш хората по всякакви медицински и психологични познания и преценки.

Опит за сарказъм, който се получи само като дребнаво злобен.

ОК! Както кажеш!  Peace
Реално ти защо се пънеш по нанагорнището?

# 111
  • София
Това да си хипохондрик не означава, че си някакъв вездесъщ гуро (тип др Хаус) по диагностика и медицина (:
Когато някоя странна болежка или усещане се появи започвам да я анализирам какво я е предизвикало (: да, минавам през разби болестни симптоми, някой път ходя и на специалист, някой път на изследвания, но знам за следващия път, точно каква е причината(или поне приблизително). Човек се страхува от незнанието Simple Smile за това някой път се чудя дали да не изкарам някой курс за поне много общи познания в тази област. Таа според мен хипохондриците по-често обръщаме внимание на болежките и усещанията и според зависи симптомите си четем всякакви странни и нестранни болести. От тази гледна точка имаме сравнително богат болестен речник (е, естествено, че не сме медици, или пък се доближаваме, но ако не си се сблъсквал с някоя болест ти или твой близък, няма нужда да я знаеш) а ние самички си се сблъскваме Mr. Green за мен цаката е следващия път кат се повтори симптома да го игнорираме или да оправим причината Simple Smile С помощта на някой смислен доктор, който с желание ще ти обясни какво се случва най-вероятно в собственото ти тяло Simple Smile  Hug

# 112
Аз преборвам хипохондрията, като ходя на профилактични прегледи, когато си внуша че ми има нещо при съответния специалист и се старая да не ям боклуци, както и да не се ядосвам.

# 113
А именно това ходете непрекъснато при специалисти не е ли част от хипохондрията?

# 114
Според мен в началото се ходи на специалист често - почти за всяко притеснение. После обаче започваш да се притесняваш, че семейството и мъжа ти те мислят за смахнат. Тогава поизчакваш, четеш, увесил си нос.
Незнам при вас как е но при мен са все заболявания дето от трима лекари имам три различни диагнози и предложения за изследвания и лечения в коренно различни направления. Sad

# 115
Аз нямам време постоянно да хода на прегледи, но от време на време го правя и това ме успокоява. Все ходя при доктори препоръчани от бг мама и като жена ми е важно мнението на другите жени по този въпрос, дори и да не ги познавам лично. Simple Smile Нали знаете лафа: една жена каза.

# 116
Дорис, и при мен е така. В началото непрекъснато бях по лекари. Не съм сигурна, дали мога да изброя всички специалисти при която съм ходила  Crazy .
Целта ми сега е да спра да ходя по такива. Искам само профилактиките, и да се науча да различавам наистина сериозните симптоми от тези, породени от хипохондрията. Мъжът ми, който вече не ми обръща внимание, един път ми каза:"Спри с твоите болести, да не стане покрай маниите ти ще пропуснем нещо наистина сериозно."

# 117
А след като си направите изследванията успокоявате ли се или не?Аз дори и на тях не вярвам Cry

# 118
Аз с успокоявам и спира да ме боли. така че вярвам че всичко ми е в главата. Ама след време пак се започва. така че не е трайно.

# 119
relativity, не си направих труда да прочета безкрайните ти писания. Но от това, което все пак прочетох, мога да ти кажа само да се надяваш живота да не те сблъска с някой с хипохондрия, от която видно нямаш никакво понятие. Мъжът ми не е невеж досадник и не си мисли, че е болен от рак, защото не знае, че съществува пародонтоза. Много погрешно си схванала темата. Извинявам се, но нямам нерви повече да се опитвам да ти обясня. В интернет има достатъчно информация. Ако желаеш да дискутираш темата, потърси и прочети поне основните неща.
А най-добре се придържай към своята сфера на компетентност!

Общи условия

Активация на акаунт