Пазаруване от Amazon - тема №46

• 80 395
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Обърнах се,те са разговаряли с Yodel,но ме посъветваха и аз да пиша на Амазон.
Пиши на Амазон, аз така имах подобен проблем с Теско , преди време и те ми помогнаха.
Ще си получиш поръчката, това не е БГ!

# 706
Обърнах се,те са разговаряли с Yodel,но ме посъветваха и аз да пиша на Амазон.
Пиши на Амазон, аз така имах подобен проблем с Теско , преди време и те ми помогнаха.
Ще си получиш поръчката, това не е БГ!

Казваш ли им,че ползваш превозвач?Това е че са минали 2 седмици.

# 707
Може да не са успели да го натоварят.Не съм ползвала Габко,само предполагам

# 708
  • София
Не бих им казала, че ползвам превозвач, защото тогава могат да те отсвирят. Могат да кажат, че някой от служителите там си е прибрал артикула и приключват въпроса. Иди докажи после, че нямаш сестра...

# 709
Аз им писах ,че не съм получила пратката ,и че е нямало име на този който е получател.Отговориха ми,че ще ми възстановят сумата,но има някои неща в мейла които не разбрах.Зная английски,но не перфектно,а преводача ми превежда едни глупости.
Понеже са ми писали в случей че пратката се върне при тях,дали си я исам да ми я изпратят пак.А аз си искам прахосмукачката,откога я дебна,и вече не е налична,за да ми изпратят друга.
Това не можах да разбера,каво трябва да направя за да ми и изпратят отново,ако се върне при тях  newsm78.

Ако някой,е има подобен случай,моля да помогне.
Дано не ставам нахална.

# 710
  • София
Имах подобен случай със стийм моп. При мен на проследяването си остана със статус "в куриер". При разговор с Амазон ми отговориха, че се е загубила някъде и попитаха дали искам възстановяване или артикула. Поисках артикула и веднага ми бяха генерирали нова поръчка със стойност 0. Получих го много бързо.
Не знам каква помощ искаш? Щом си искаш прахосмукачката - кажи им.

# 711
Имах подобен случай със стийм моп. При мен на проследяването си остана със статус "в куриер". При разговор с Амазон ми отговориха, че се е загубила някъде и попитаха дали искам възстановяване или артикула. Поисках артикула и веднага ми бяха генерирали нова поръчка със стойност 0. Получих го много бързо.

В моя случай,те нямат друга да ми изпратят.Не е налична вече.В случай че се върне тогава ще ми я пратят.Трябва да вляза май някъде и там да пиша.Това не разбрах

# 712
  • гр. София
Здравейте, искам да поръчам един лаптоп от склада на американския Амазон до адрес в Щатите. Когато вече е в кошницата ми излиза, че дължа и някаква такса от 19,61$ /преди няколко часа беше 13$/. Доставката е безплатна, но за какво е тази такса? Къде мога да попитам?  Thinking А на някой от вас случвало ли се е?

# 713
  • София

В моя случай,те нямат друга да ми изпратят.Не е налична вече.В случай че се върне тогава ще ми я пратят.Трябва да вляза май някъде и там да пиша.Това не разбрах
Ами, напиши ни тази част от имейла, за да можем да ти помогнем. Така можем само да гадаем какво са искали да кажат и преводачът какво е превел...

# 714
  • Sofia
Има такава такса почти винаги. Мисля, че за всеки щат е различна (или поне не е една и съща за всички).

# 715
  • гр. София
Има такава такса почти винаги. Мисля, че за всеки щат е различна (или поне не е една и съща за всички).

Мда, току-що намерих инфо по въпроса ми:
Amazon Warehouse Deals Tax Information

Sales tax is not separately calculated and collected in connection with items ordered from Amazon Warehouse Deals through the Amazon.com Site unless explicitly indicated as such in the ordering process. Items ordered from Amazon Warehouse Deals may be subject to tax in certain states, based on the state to which the order is shipped. If an item is subject to sales tax, in accordance with state tax laws, the tax is generally calculated on the total selling price of each individual item, including shipping and handling charges, gift-wrap charges and other service charges, less any applicable discounts. If tax is separately calculated and collected in connection with items ordered from Amazon Warehouse Deals through the Amazon.com Site, the tax amounts that appear during the ordering process are estimated - the actual taxes that will be charged to your credit card will be calculated at the time your order is processed and will appear in your order confirmation notification.

Но странното е, че тази такса/данък се променя във времето - през деня беше 13$, сега е 19$ за един същ артикул.  newsm78

# 716
Малко уточнение, в Щатите ДДС не е включен в цената и се начислява в момента на покупката. Всеки щат индивидуално решава каква да бъде ставката. В Делауеър пък няма данък. Има стоки, освободени от данък, както и такива, които са освободени само при определени условия (например, ако си поръчаш и седнеш в Макдоналдс, ти се начислява данък, но ако си поръчаш и си го вземеш за вкъщи, не дължиш данък). Но не мога да си обясня защо данъкът ти е различен втория път. Да не си сложила някоя отметка някъде, откъдето да дойде промяната?

Последна редакция: чт, 05 ное 2015, 23:07 от Дидичка

# 717
  • гр. София
Не, не съм пипала нищо. Единствената разлика е, че единия път /по обяд/ го гледах през телефона, /защото с компютъра в работата пък имах друг проблем, за който писах по-назад - не виждах, когато една used стока се продава от склада, а виждах само другите продавачи/, а сега от вкъщи.  Thinking

И има данък само на стоките, които се продават от склада. Ако артикула е нов или го купуваш употребяван от друга фирма/лице - данък няма. Това също ми е странно............

# 718
Crocs по 6 евро - доста модели /повечето детско-юношески/

http://www.amazon.fr/gp/search/ref=sr_il_ti_aps?fst=as%3Aoff& … 790405&lo=aps

# 719
Някой може ли да ми каже по време на ЧП до колко е падал Kindle Paperwhite?

Общи условия

Активация на акаунт