Завиждате ли на богатите?

• 70 881
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 405
Тези, които са на издръжка от мама и тате са на по ниско ниво .
Едно е само да учиш и друго да работиш и учиш .

Защо да са на по-ниско ниво? Тяхното образование по-лошо ли е?
Аз пък намирам тези, които не са се блъскали за всичко сами по-позитивни, по-спокойни и някак по-безгрижни.

Само да уточня, че аз не съм от тях. Аз съм човек с обременено съзнание, именно защото ми се е налагало да се справям с всичко сама отрано. Някак не мога да се зарадвам и да се отпусна и намирам, че съм някак цинична, трудно ми е да се радвам на живота.
съгласна съм с теб напълно.

# 406

Аз пък намирам тези, които не са се блъскали за всичко сами по-позитивни, по-спокойни и някак по-безгрижни.

Така е. Но тези хора са добри за купонясване. Ако ти трябва някой за сериозна работа -не си търси от "позитивните, спокойните и безгрижните"
Знам го от опит.

Така че донякъде е вярно това, че са на по-ниско нива.

# 407
Не мисля, че е точно така, защото не всички на които им помагат мама и тате... стават за купон Laughingтва е дълга тема, може много да се пише и размишлява, но не знам. Съгласна съм с много от вас, но знам, че хората се изродиха, света се промени  и стана така, че ако нямаш повечко парички си мишка това е

Последна редакция: нд, 04 окт 2015, 00:51 от Petit 21

# 408

Така е. Но тези хора са добри за купонясване. Ако ти трябва някой за сериозна работа -не си търси от "позитивните, спокойните и безгрижните"
Знам го от опит.

Може би, не знам. Аз както вече казах съм от другите. Просто погледнато отстрани хора, които не са си прекарали живота в непрекъсната борба ми изглеждат по-щастливи. 

Не им завиждам, само понякога се чудя какво е. Аз така или иначе избор не съм имала.

# 409

Знам го от опит.

Може би, не знам. Аз както вече казах съм от другите. Просто погледнато отстрани хора, които не са си прекарали живота в непрекъсната борба ми изглеждат по-щастливи. 

Не им завиждам, само понякога се чудя какво е. Аз така или иначе избор не съм имала.

Аз пък мисля, че важно човек да се труди за да постигне нещо. Аз съм от облагодетелствуваните с безплатно образование, но съм се трудила много. Сега на детето му плащаме за образованието, но и изискваме от нея много. Ние не сме от онези с безграничните средства. Имаме достатъчно за "второ ниво", което за мен конкретно е впрегнато в осигуряване на добро образование. Но в училището на дъщеря ми има деца, които ако поискат, могат и да не си мръднат пръста. Наистина са от богати семейства. Обаче и те се трудят и то много!
Мисълта ми е, че ако въпросните богати са умни, не оставят децата си да лентяйстват, а ги учат на труд, на отговорност, на изпълнителност. Хайде, ние с по-ограничените възможности нямаме друг избор, докато те имат. В същото време около мен е пълно с хора, които нямат, но и не си мърдат пръста! Е, как да ги съжали човек?

# 410
Замени миенето на чинии с каквото искаш , но важното е сама да си платила образованието си ,
а не мама и тате . Защо ли ...Защото хиляди го правят - учат и се издържат сами в чужбина и успяват.
Мерси ,отдъхнах си .Признавам ,че тук мога да се класирам ,а другаде въобще не и доближавам . Peace

Важното е да си щастлив ,но аз когато нямам пари отгоре на нормалните ни потребности не съм . И ми влияе,ставам тревожна и нервна и се стремя да имам повече .
Ако може и да е с по-малко усилие и по-малко работа ще е чудесно, но няма такъв филм .

Имам си една моя приказка , с която ме познават близките ми "Ако беше лесно ,нямаше да се падна на нас "  Peace

# 411
  • София
"Всички щастливи семейства си приличат, и всяко е нещастно по своему"..Wink
Анна Каренина: )

# 412

Аз съм чела в този форум майка, която е заложила златно бижу, за да купи колело на детето си. Сви ми се сърцето. Така и не разбрах дали е от реален недоимък или от недалновидно стопанисване на финансите. Та и този момент го има - някои хора не умеят да си стопанисват "богатството".

Доста вероятно да е второто. Виждала съм хора, които с трудност покриват текущи разходи, но имат в пъти повече златни бижута от мен. Някак е въпрос на настройка и приоритети.

Виж ако е било бижу от бабата е друго, ама и тогава ми стои съмнително.

# 413
За златните бижута съм го чела и друг път във форума, вкл и не в моменти на безпаричие. Примерно се купува златно бижу на детето, с идеята, че може да го продаде после ако има нужда от пари. Та даже веднъж и по телевизията го бяха дали акто съвет Rolling Eyes Звучи тъжно, но е и много възможно случаят да е просто пример за лоша финансова култура, защото няма никакъв смисъл от подобна “инвестиция“, загубата е гарантирана. Аз съм плакала тук, когато една съфорумка писа как през купонните години за рожденния си ден е купила две кофички кисело мляко за децата си.

Но Рим си е Рим - там съм бил - неслучайно са казали "виж Рим и умри". Какви неща има там..ами Ватикана, Сикстинската капела, дворците, галериите...само Папата не видях, въпреки че има лаф как може да идеш в Рим и да не видиш папата, ама как да го видя? Във Ватикана ходих де. Ама така се виждало то папата.
  Всъщност е за Неапол- виж Неапол и умри. Така че не се приготвяй още  Grinning
Скрит текст:
I won't say another word about the beauties of the city and its situation, which have been described and praised often. As they say here, "Vedi Napoli e poi muori! — See Naples and die!" One can't blame the Neapolitan for never wanting to leave his city, nor its poets singing its praises in lofty hyperboles: it would be wonderful even if a few more Vesuviuses were to rise in the neighbourhood.
Johann Wolfgang von Goethe, journal entry (3 March 1787), published in Italian Journey [1786 - 1788]; as translated by W. H. Auden and Elizabeth Mayer (1962)

# 414
сета да ви се изфукам колко съм богата, но Неапол не е нищо особено, мръсотия и мизерия, виж Рим по си заслужава.

# 415
Спете в в ширпотребата Свети Никола и си говорете колко е евтино в Черноморец.

Ич билям не съм и стъпил в Черноморец, та не знам каква ширпотреба, а Свети Никола си е името на Черноморец, старото. Ама нали четох темата, всички разправяха колко било евтино.

Ми, в комплекс Свети Никола 10 дни са ти като 10 дни на Майорка. Нищо лично.
А твоите уранови мини са бая далеч от това, което ти се опитваш да внушиш като причина да жулиш чалга на аванта в Китеника.

# 416

Знам го от опит.

На мен пък ми звучи точно като утешението - богатите са нещастни.

# 417
Ако имам пари за Майорка, отивам на Майорка, а не в Свети Никола, нищо лично де, не съм патриот.
Иначе когато беше на 6 г. моят син научи от плажа в Приморско "Градина, смокиня, направих се на свиня" и я пя на учителката в детската на първия учебен ден и тя ме гледаше многозначително.

# 418
А ако имаш пари и за Майорка, и за нашенска койка? Явно някои не са поставени на плоскостта или-или.

# 419
Ако съм те разбрала правилно, ходила си на Майорка и след това са ти останали пари за още една Майорка, но си предпочела Свети Никола  - аз и вторият път пак ще ида на Майорка, за да си спестя чалгата на Китенака, така да се каже.

Общи условия

Активация на акаунт