Завиждате ли на богатите?

• 70 688
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Говори за себе си. За мен свиването на луксозно гнездо не просто не е най-доброто женско постижение, ми даже не се нарежда и в топ 5.

# 556
Аз не говоря за себе си, и за мен не е постижение, но си е доста разпространено сред жените...

# 557
Мога ли да си взема чантата от крокодилска кожа и да се присъединя Simple Smile.
Аз пък съм яла крокодил.

Стига бе! Къде го яде тоя крокодил? Омарите не ме интересуват, обаче крокодила разпали нездрав интерес у мен.

# 558
Преди години в Бг имаше доставки на месо от крокодили и кенгуро.
Тук където живея има магазини от където можеш да си купиш месо от алигатор, колбаси от сърни или пък....хлебарки.

# 559
  • София
Сърнешко съм яла ен на брой пъти, не знаех, че се води деликатес. Виж алигаторско звучи ъъъ интересно. Хлебарките хич няма и да ги коментирам  Sick

# 560
Еленско съм яла, ама дядо ми беше ловец, та май няма дивеч дето да не съм опитвала. Не ми се струва екзотично. Във Франция продават конско месо, наравно с другото, но не ми беше интересно да опитам.

Хлебарките да си ги ядат в Китай, там са всеядни.

# 561
Мога ли да си взема чантата от крокодилска кожа и да се присъединя Simple Smile.
Аз пък съм яла крокодил.

Стига бе! Къде го яде тоя крокодил? Омарите не ме интересуват, обаче крокодила разпали нездрав интерес у мен.
Ядох го на бригада в САЩ, където се запознах с едни студенти от Австралия и те ме черпиха крокодилско в австралийски ресторант. Не е кой знае кво. Блудкаво едно такова. Прилича малко на пилешко.
Но австралийците си го ядат...

# 562
Следва обаче да се отбележи, че ако ядеш крокодил, си гъзар; ако ядеш алигатор...може би си redneck.

# 563
  • Варна
Изобщо не е блудкаво крокодилското. Явно не е било сготвено добре.

# 564
Сърнешко съм яла ен на брой пъти, не знаех, че се води деликатес. Виж алигаторско звучи ъъъ интересно. Хлебарките хич няма и да ги коментирам  Sick

Аз родих дъщеря си в 35 седмица. По стечение на обстоятелствата, вечерта преди да родя (родих на следващия ден, след около 18 чАса) бяхме на ресторант и аз си поръчах плато от пет "морски деликатеса", единият от които беше месо от алигатор. Сега като го споменахте ми нахлуха спомените. Още повече, че беше ТОЧНО преди 14 години!  Laughing Имаше панирани калмари, месо от алигатор и скариди в кокос (бяхйа ми свръх любими на времето!). Другите две неща не ги помня, но месото от алигатор ми се е запечатало!  Laughing

ПС. Сърнешко съм яла, както и Рудолф, готвен и сушен.

ППС. Даун, и аз имам чанта от млад крокодил, но не я ползвам, защото ме е срам!

# 565
  • София
О, хайде пък и вие. Храна и коли, това говори за парвенющина, не за богатство.
Най-богатият чевек, който познавам ядеше филийка черен хляб със шунка с чаша хладка вода. И от време на време и някоя салата. Протежето му водвшв модели с чартъри в Ница, за вечери от 2 000 евро.
От едно ниво насетне храната няма чак такова значение.

# 566
О, хайде пък и вие. Храна и коли, това говори за парвенющина, не за богатство.
Според тълковния речник парвеню е "Издигнал се чрез богатството си нискокултурен и духовнобеден човек". Така че и парвенющината се крепи на богатството.

# 567
Аз пък съм яла крокодил.

Аз така и не го опитах .

В Лондон има еверига от няколко  австралийски бара , в един от които  с моята австралийска тайфа  от  дружки ходехме в петъците след работа за питие и танци манци  .
 Както се оказа там е било и любимо място и на мъжа ми .Не сме засичали там обаче ,а след това ходехме заедно .

Та там имаше кенгуро-скиппи Simple Smile ,бъргер от крокодилско, антилопа, алигатор и т.н. и с порцията вървяха огромни халби бира .Рай за мъжката ми половина и гладна стачка за мен .

Така се чувствах и във Франция .Бременна , не обичаща месото кой знае колко и самотна във вкусовете си -само сьомга ядох .

А мъжът ми бе в рая- любимите му охлюви, жабешки бутчета , сос Холандез (със сурови яйца и не го вкусих ) , меки сирена (пак противопоказни ,а любими за мен ) , вино, морски деликатеси ,хайвер, шампанско и не знам какви си мекотели.

Добре ,че след Лувъра седнахме на едно кафе да хапна кроасан ,че ми беше втръснало цяла седмица от сьомга ,а иначе я обичам много . ooooh!

Бяхме за НГ там и след 'Молен Руж' седнахме на посрещнем НГ в ресторант до хотела ни .
Там се спукаха да ми предлагат шампанско и вино и след протестите ми ,че съм бременна в  5ти месец те все ми се смееха ,че във Франция бременните можели да пийват по 1 чаша вино по лекарски предписания.  Rolling Eyes

Отделно ,че мъжа ми е ловец и все ми носи някакви сърни, патици, фазани и дивеч .Не го вкусвам даже ,нит го пипам . Той си ги прави на сушеници, мели си каймата ,прави си наденица ...

Та не са за мен скъпарските мезета..

# 568
  • София
Фазаните и пъдпъдъците са вкусни, трябва да опиташ, Контеса. Покрай дядовците ми, които бяха запалени ловджии, съм яла какво ли не дивечово.

От друга страна, съм изцяло против лова, противен ми е.

# 569
И аз не харесвам ловът на животни  ,Таис .  Peace

Но ми харесва ,че тук е много регулирано и имаш право на определен брой животни и дотам , а сезонът за сърни миналата година беше само две седмици .

Когато работиш ( а трябва да си на определено разстояние от жилищни пространства и ферми  и се пътува доста ) остават уикендите и мъжа ми ходи само един уикенд миналият сезон за сърни .

Всичко е съобразено с популацията и естествения ритъм . Не да убиваш безразборно количество животни и да не ги консумираш . Stop

Иначе птиче месо съм по-склонна да опитам отколкото дивеч .   bouquet

С това исках да кажа ,че имането под носа на нещо не е задължително условие да го консумираш и да станеш по-печен и по-богат с яденето на крокодил и антилопа примерно .

Общи условия

Активация на акаунт