Завиждате ли на богатите?

• 70 666
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 630
Да, не съм богата и не им завиждам. Почивам на Шкорпиловци, а не на Карибите, не похапвам омари, а цаца .....но един предишен пост ме подсети, че май завиждам...! За своето блогополучие парите са ми достатъчни, но кагато не мога да осигуря на децата си образование, жилище, екскурзии и т.н.т. май ще завидя.

# 631
  Аз не съм се издържала сама в студентските години, даже тогава преживяхме апогей на реститутско охолство. Да не говорим, че и доста след това си работех само за джобни, а фамилията плащаше сметките. Сега обаче ми се струва, че времената станаха доста по-различни и малко са студентите, които не работят нищо, та вероятно ще е деморализиращо да издържам цялостно студент. Не е прието, някак си.

# 632
Интересно, ако пред тях дойде Феята на невъзможните дилеми и им предложи 2 варианта:

1. Да си останат на същата възраст, но да са мултимилионери.
2. Да се събудят на 20 без пари-

Кой ли вариант ще изберат...

Ще си остана на същата възраст. За да съм дърта, значи някога съм била млада, вероятно на 20 и без пари. Защо ми е да се връщам назад за да изживявам живота си отново ?

# 633
 Аз не съм се издържала сама в студентските години, даже тогава преживяхме апогей на реститутско охолство. Да не говорим, че и доста след това си работех само за джобни, а фамилията плащаше сметките. Сега обаче ми се струва, че времената станаха доста по-различни и малко са студентите, които не работят нищо, та вероятно ще е деморализиращо да издържам цялостно студент. Не е прието, някак си.

Някак въобще не си представям как някой ден Barefoot Kontessa ще каже на безценната си дъщеря- виж, маме, аз едно време понеже сама се издържах и работех в чужбина, затова сега няма да ти плащаме нищо по следването, за да станеш по-борбена...

Трябва хубаво да се прецени дали да работиш, докато следваш. Ако ще ти помага на работата след това- срамота е да не работиш. Ама ако ще ти попречи да завършиш и да научиш нещо като хората, то може да не е оптимално. Във всеки случай повечето родители като че ли имат идеята, че ако очакват детето им да учи в университет, ще трябва и да го издържат поне донякъде.

# 634
  • София
Че кога пък Контесата е заявявала нещо подобно - със сигурност ще помага на дъщеря си, нищо по-нормално от това. Подпомагането на детето й в бъдеще няма да омаловажи собствените й усилия в миналото. Двете нямат нищо общо.

Аз съм изцяло гледана докато следвах - и по време на първото ''вишу'', незавършено, и по време на второто. Апартаменти и други имоти получих още на 18. Когато на 20+ реших да разпродавам, никой освен майка ми не ми се е бъркал. А и тя просто си изложи нейната гледна точка, без драми.

# 635
Да, но детето ще попадне в дефиницията "не толкова борбено" и "не с толкова значими постижения".

# 636
 Знам ли, когато аз бях студентка рядко студентите работеха, но все пак беше през 90те. Сега гледам, че повечето работят по нещо, а от тези, които учат в чужбина, работят всички.

Аз самата съм с нагласата, че на младежа е хубаво да се даде малко финансов толеранс  - в смисъл и да похайлазува в ранната си младост не е лошо, понеже така или иначе после само отговорности и работа го чакат цял живот. Само че съм склонна  да финансирам учене, концерти, пътешествия и нощен живот, но не и висене пред компа и спане по цял ден в къщи, или пък ранно обвързване за моя сметка.

То има доста време още дотогава де, не се знае, може да ни бие дузпата още на 18 и да иде на другия край на света.

# 637
Аз ще помагам на децата си, ще ги изуча в най- доброто, което мога да си позволя и което те искат. Ще ги подкрепям с всички сили. Нямам никакъв зор да учат житейските уроци по моя начин. Ще им подсигуря лукса да могат да избират, защото аз не винаги съм можела. Не е задължително това, че ще ги подкрепям да ги направи хрантутници. Доста строго държа дъщеря си във финансово отношение. Уча я, че сме зад гърба и, но всичко е в нейните ръце. Аз искам децата ми да са добре, да имат по едно жилище, след като се изучат да имат известна сума, с която да стартират в живота, другото от тях. Ако имат акъл и малко късмет ще успеят, ако не ще пропилеят всичко, което сме съградили и внуците отначало, кръговрат.

# 638
  • София
Да, но детето ще попадне в дефиницията "не толкова борбено" и "не с толкова значими постижения".

''значимо постижение'' е една безкрайно разтеглива фраза, която вероятно има толкова дефиниции, колкото люде има по света и у нас.

Какво означава борбен човек  Thinking
Аз например не съм борбена, а по-скоро обикновен инат. Упорита и егоцентрична. Ако дъщеря ми прилича на мен, със сигурност няма да се обеся на душа в банята.

# 639
 най-обичам да ми се прехласват по ''простите'' неща хора с доста висок стандарт. Наричам ги новите хипари от бизнес класа. Това е по-лицемерно и от нещастниците с киселото грозде.

# 640

Голяма работа като няма значими постижения. Важното е "то" да е щастливо, да чувства хармония в душата си, да е здраво, да има професия и skills, които ще и позволят да се грижи за себе си и да се издържа, пък ако си намери богат мъж ще е още по-добре!  Laughing

ПС. Някоя от нас се е повредила, защото съм съгласна с поввечето ти постове по темата.  Laughing

# 641
    Аз самата съм с нагласата, че на младежа е хубаво да се даде малко финансов толеранс  - в смисъл и да похайлазува в ранната си младост не е лошо, понеже така или иначе после само отговорности и работа го чакат цял живот. Само че съм склонна  да финансирам учене, концерти, пътешествия и нощен живот, но не и висене пред компа и спане по цял ден в къщи, или пък ранно обвързване за моя сметка.

И аз. И го правя, доколкото мога на този етап.

# 642
Успехът не се корени във постиженията, а в способността да се издържаш сам и да си щастлив с изборите, които си направил.
Във всичко което смятам за разумно бих подкрепила детето си. Купила съм му и малко жилище, но се надявам да не го ползва, а да го дам по наем и да си ходя на круизи с мъжа ми.

# 643
  • София

Е, да, то нова може да е важно само за някой, за когото тези глупости и категории носят някакъв смисъл Simple Smile За мен не значат абсолютно нищо.
За образованието на децата си давам и ще давам всичко, което мога да си позволя. Тоест, няма да мога да го изпратя да учи в Англия, но ще го издържам колкото мога, докато учи в Софийския.

# 644
  • София
Бърди, а ако не иска в Софийския, а да речем в ХТИ, или както там сега се казва въпросният ВУЗ  Wink  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт