Завиждате ли на богатите?

• 70 672
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 750
  • Be realistic - plan for a miracle.
Завиждам, ако може да се нарече завист, на хората, които с лекота си купуват парцалчета от Barbara I Gongini, все едно дават пари за дъвка.  Heart Eyes Mr. Green Blush

И на тези, които се окичват с по 2-3 гривни Pandora и менкат около 20-30 талисмана по тях ...  Blush

И на тези, които пазаруват предимно от Illumminee, Evis и няколко други марки, за които аз мога само да преглъщам на сухо и да си пълня Pinterest-а с техни облекла...

Откривам, че любовта ми към модата, дрехите и дрънкулките е единственото, което може да ме накара да завидя, че еди-кой си има повече пари от мен.

НО! Не богатството е най-важно за мен и съм супер щастлива, че е така Simple Smile Simple Smile Simple Smile Пък дай Боже един ден да сме по-добре!

# 751
Знам и една максима: истински богатите никога не пазаруват по обявената цена на дребно. Защото знаят как е образувана.

Пълна глупост е максимата ти. Онова със смартфоните пък съвсем.

# 752
  • София
Знам и една максима: истински богатите никога не пазаруват по обявената цена на дребно. Защото знаят как е образувана.
Факт. Не знам как и защо се получава, но те винаги плащат едни други цени.
И как се пазарят. Охо, как се пазарят само.

Sway, колкото по-малко знаеш, толкова по-лесно ще живееш Wink

# 753
В  21 век - богатството все още се измерва, не с натрупаното благородство, а с това колко роби имаш, колко материални блага имаш,  ....мутренски времена са си още.....

Не е за завиждане.... Rolling Eyesто е опасно...

# 754
За кое да знам по-малко? Не зацепих  Embarassed

# 755
Ми не стой в Pinterest:)

Един жокер: нормалните момичета въздишат по гривни Пандора. Богатите може да ги поносят и като им омръзнат, да ги шлайфат с бижутерска паста и да продължат да ги продават в магазина, за да ги купуват въздишащите.

Да, пазарят се, Чек, някои се опитват въобще да не плащат дори.

Пак ще повторя разликата между high earner и богат. Може някоя дама днес да може да си купува гривни Пандора, но ако не се замисли добре за финансовото бъдеще, накрая да се наложи да ги продава. Щом ги снима в Pinterest, едва ли е чак толкова богата, че за нея тия бижута да са все едно за мен глинените мъниста на бройка (въпреки че на визия може да ги докараш доста близки).

# 756
Аз си купих смартфон, защото старият ми телефон беше на осен години и батерията му вече не работеше, тоест можех да го ползвам като стационарен телефон, постоянно включен във зарядното. В теленор други телефони освен смартфони нямаха струваше 150 лв., толкова струваше и нокията ми преди осем години. Ако изкара осем години ще си купя нов пак за тази цена, каквато има тогава на пазара, ако съм жива де.

# 757

Pinterest е следствие от любовта към към дрехи/мода, не причина  Blush

# 758

Колко струва телефона ти?
Защото моят смартфон (Самсунг галакси) си го купих за 65 лв.
Ако мислиш, че тези пари за повод за перчене... Има и такива по 10000 лв., но масовите не са скъпи и са точно да ти вършат работа, не за перчене.

Добре-твоят 65 лв. телефон не е за перчене. Сега успокои ли се?
Но като му плащаш на телефона си интернет това пак са си пари, та на месец със сигурност излиза повече от моя. Но пък щом толкова ти трябва навигация, скайп, вайбър и прочее -ок-твоя си работа.
На мен такива неща не ми трябват. По скайп говоря от вкъщи, за навигация си имам карта, а вайбър изобща не ползвам, снимки от телефон не точа и не пращам. Мейловете също не си ги преглеждам от телефона, защото ако има нещо супер спешно могат и да ми се обадят.
Аз съм олдфашън и си живея съвсем добре и без подобни приложения.
 Тази хай тек мода наистина не я разбирам.

# 759
госпожата праща домашното на децата по вайбъра. доволна съм много. моят синковец е много зле, кога разбрал кога недоразбрал, все нещо не беше написал. сега всичко е ок. така че голяма работа са това технологиите.

# 760
Такова нещо като мобилен интернет не си пускам, това е точно като гривните Пандора- зарибявка, да те кара да потребяваш.

Харесва ми, че повечето функции са по-интуитивни и няма безкрайно ровене в менюта, иначе както казах- гледам да не разчитам на нет и навигация, щото това са много чупливи системи и може да се окажа в средата на нищото без комуникация.

Особено пък за плащания...аз по принцип гледам плащанията ми да са съзнателни, а не между другото, по възможност в брой, не с карта, така човек повече се усеща какво има и кога се олива с харченето. Доста от модерните технологии за съжаление приспиват и ни карат да се усещаме по-богати, отколкото сме...

А, сори, ако детето ми блее, няма аз да подскачам, като ми бръмне телефонът: ако е забравил домашно, това е урок да не забравя в бъдеще. Как ще се научи да помни, ако мама винаги е на линия във Вайбър?Кристина, правиш голяма мечешка услуга на детето си- уж всичко е наред, но въобще не е. Утре ще забрави работен ангажимент, щото я няма мама с Вайбъра да му напомня.

# 761
  • София
Не разбирам! Преди няколко страници се обясняваше, че хора с два, три милиона не се броят са богати, сега се оправдаваме за телефоните.
Явно ни трябват дефиниции за богат, беден и средняк.

# 762
Ех Сирен, не е по темата, но в момента в много труден период и честно казано изобщо не го мисля бъдещето. надявам се да не го видя чак толкова далечното бъдеще. Както и да е. Няма да се депресираме.

# 763
Асос, темата е завиждате ли на богатите. Аз не, защото парите няма да ми оправят проблемите.
Сега сме на друга тема по битова - завиждате ли им защото си позволяват техника и парцали, дето ние не можем. Аз пак не, защото някои неща дори и да мога да си ги позволя - пак не бих си ги купила защото няма да ме направят по - щастлива.

# 764
Не разбирам! Преди няколко страници се обясняваше, че хора с два, три милиона не се броят са богати, сега се оправдаваме за телефоните.
Явно ни трябват дефиниции за богат, беден и средняк.

Дефиниция за средна класа: човек, който с активи, равняващи се на 10 пъти годишния доход може да купи анюитет с фиксирана лихва, който да му покрива разходите до края на живота (или вечно, но със сигурност над 30 години).

Или да имаш активи, равняващи се на 10 пъти годишния ти доход.

Средната класа се мери по активи, не по доходи. И по други неща де...

Но със сигурност има хора с по-малко активи и възможности от мен, които обаче пунтират богаташки лайфстайл.

В крайна сметка за 600 лева ще заредиш една Пандора с мъниста от сребро. Не е безкрайно много.

Общи условия

Активация на акаунт