Завиждате ли на богатите?

• 70 708
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 765

Харесва ми, че повечето функции са по-интуитивни и няма безкрайно ровене в менюта, иначе както казах- гледам да не разчитам на нет и навигация, щото това са много чупливи системи и може да се окажа в средата на нищото без комуникация.

Особено пък за плащания...аз по принцип гледам плащанията ми да са съзнателни, а не между другото, по възможност в брой, не с карта, така човек повече се усеща какво има и кога се олива с харченето. Доста от модерните технологии за съжаление приспиват и ни карат да се усещаме по-богати, отколкото сме...

А, сори, ако детето ми блее, няма аз да подскачам, като ми бръмне телефонът: ако е забравил домашно, това е урок да не забравя в бъдеще. Как ще се научи да помни, ако мама винаги е на линия във Вайбър?Кристина, правиш голяма мечешка услуга на детето си- уж всичко е наред, но въобще не е. Утре ще забрави работен ангажимент, щото я няма мама с Вайбъра да му напомня.
Веднъж със сестра ми се загубихме понеже тя не пожела да носи моята стара карта, защото имала навигация на айфона си. Добре, ама тази навигация ни изпрати точно за зелен хайвер и добре че беше един стар овчар да ни покаже пътя за добричкото село, за което бяхме тръгнали.
 А за домашното по Вайбър думи нямам-ами да помнят бе. Като не могат да помнят ами да си записват...в тетрадките.

# 766
Такова нещо като мобилен интернет не си пускам, това е точно като гривните Пандора- зарибявка, да те кара да потребяваш.
Такова нещо като мобилен интернет в днешно време е просто нещо, което улеснява ежедневието, дори само заради удобството да те известява за получен имейл на мига. Не е казано, че всеки френетично ползва двайсет приложения, веднъж включил мобилните данни.
Вайбър и Скайп не са нищо повече от безплатен софтуер за разговори.
Самата ти си казвала, че управлението на новите технологии зависи изцяло от човека зад устройството. Simple Smile

# 767
Такова нещо като мобилен интернет не си пускам, това е точно като гривните Пандора- зарибявка, да те кара да потребяваш.
Такова нещо като мобилен интернет в днешно време е просто нещо, което улеснява ежедневието, дори само заради удобството да те известява за получен имейл на мига.
Е-щом работата ти е такава, че трябва да отвориш мейла на мига те разбирам...

# 768
Не знам дали е само в нашето училище или в обществото като цяло - но за всяко нещо свързано с децата учителите обвиняват родителите. Като се почне от домашното и се стигне до здравословни проблеми. Учителката не се кара на децата, нали е подсъдно, не знам точно как ги обучава и какво става в клас, но ако някое дете има някакъв проблем тя подхваща родителите. Миналата година просто ме бяха разбили психиката, тази година за щастие нямам проблеми. Но мисля,че така се създава усещане у децата че те не са виновни, а са виновни родителите им - защото не се справят с материала - значи родителят не го учи у дома и така за всичко все е виновна мама.

# 769
Такова нещо като мобилен интернет в днешно време е просто нещо, което улеснява ежедневието, дори само заради удобството да те известява за получен имейл на мига.
Ами, далече е от това, но аз обичам постоянно да съм в течение на нещата. И кой е казал, че ми пишат само по работа? Фейсбук не ползвам, та по мейла получавам и личната си кореспонденция.

Странно е да спорим за необходимостта от нещо, което вече е като тока, водата и парното.  Simple Smile

# 770

Странно е да спорим за необходимостта от нещо, което вече е като тока, водата и парното.  Simple Smile
Кое е първа необходимост като водата? Да си отворя мейла на мига ли?
 Joy

# 771
  • София
Скрит текст:
Дефиниция за средна класа: човек, който с активи, равняващи се на 10 пъти годишния доход може да купи анюитет с фиксирана лихва, който да му покрива разходите до края на живота (или вечно, но със сигурност над 30 години).

Или да имаш активи, равняващи се на 10 пъти годишния ти доход.

Средната класа се мери по активи, не по доходи. И по други неща де...

Но със сигурност има хора с по-малко активи и възможности от мен, които обаче пунтират богаташки лайфстайл.

В крайна сметка за 600 лева ще заредиш една Пандора с мъниста от сребро. Не е безкрайно много.
Ако това е дефиницията, то всеки пенсионер с малко земя е средна класа. А аз съм аут. Ужас.

# 772
Скрит текст:
Дефиниция за средна класа: човек, който с активи, равняващи се на 10 пъти годишния доход може да купи анюитет с фиксирана лихва, който да му покрива разходите до края на живота (или вечно, но със сигурност над 30 години).

Или да имаш активи, равняващи се на 10 пъти годишния ти доход.

Средната класа се мери по активи, не по доходи. И по други неща де...

Но със сигурност има хора с по-малко активи и възможности от мен, които обаче пунтират богаташки лайфстайл.

В крайна сметка за 600 лева ще заредиш една Пандора с мъниста от сребро. Не е безкрайно много.
Ако това е дефиницията, то всеки пенсионер с малко земя е средна класа. А аз съм аут. Ужас.
Колко малко земя обаче трябва да уточниш и къде е земята. Защото има пенсионери с по 50 хиляди под дюшека, готови за даване на телефонните измамници,  както се разбра вече не веднъж.
Недей подценява българския пенсионер.
Гледаш го скъсан и с торбичка, но може да извади понякога повече пари от теб .... Mr. Green

# 773
Герри, аз не знам какви са твоите нужди, може и наистина да не ти трябва мобилен интернет.  Simple Smile На много хора им трябва.
То и аз не съм залепена за телефона си, мога и без него, но ми е по-удобно със. Децата и внуците ти обаче няма да могат да си представят живота без мобилен интернет.  Simple Smile

# 774
Герри, аз не знам какви са твоите нужди, може и наистина да не ти трябва мобилен интернет.  Simple Smile На много хора им трябва.

Не отричам, че на много хора много им трябва, но едва ли тази услуга е също толкова необходима колкото водата, тока и парното... Joy

# 775

Не е само до работа. Случвало ми се е да тръгна някъде и да реша да свърша и друга работа, защото ми е останало време и съм в района, но да не съм предвидила и да влача нещата с мен, но пък на мейла си ги съхранявам. Така си спестявам излишно време и разкарване.
Естествено, че всичко може да се отложи и да се направи на следващия ден, но защо като може да си спестим разкарване и време с едно цъкване?

За навигацията - то и грешни табели има, но дайте сега да ги отпишем съвсем Simple Smile

Не е вярно. Поне не повече от домашния нет. Всъщност този на телефона го ползвам наистина само при нужда.

Наистина има излишни неща, които са за перчене и показване на положение, но чак пък да се лишаваме от елементарните, съвсем евтини и достъпни за нашето време е преиграване. Не ви трябват - ок, но това, че друг ги ползва не значи, че и на него не му трябват. И пералнята реално може да не се ползва, "не е като водата, тока и парното" - що да я купя като мога да си ги тръкна на ръка, ама ползвате, нали...

# 776
  • София
Гери, имах предвид, че на пенсионер са му необходими 40 хиляди, за да влезе в средната класа, докато на някой с доход 5000 му трябват 600 хиляди, за да се включи. Според дефиницията.

К'во сте се хванали за мобилния нет, та той е 5 лева.

# 777
  • София
Добре, че подариха на дъщеря ми бижу за бала, та да разбера за съществуването на Пандора.
И аз нося понякога въпросното бижу, но лично не бих дала тези пари, а е само 200 лв.  Grinning, мога да си го позволя.

# 778

.......... Защото има пенсионери с по 50 хиляди под дюшека, готови за даване на телефонните измамници,  

Аз на пенсионер с 50 000 изобщо няма да завиждам, при условие, че има такива с по половин милион лева. Така де, то парите били на внука, ама и бабет е знаела къде са, че дори и съдействала активно   Crazy Crazy Crazy на телефонните мошеници.

# 779
  • София
Добре, че подариха на дъщеря ми бижу за бала, та да разбера за съществуването на Пандора.
И аз нося понякога въпросното бижу, но лично не бих дала тези пари, а е само 200 лв.  Grinning, мога да си го позволя.

Аз току-що, докато ви изчета, разбрах  Laughing Никога не са ме интересували дрънкулки и дрехи.

Познавам само 2 човека без мобилен нет: майка ми и баба ми. С Гери стават три.

Сериозно, по това ли се оценява кой е ''богат'' - дали има айфон шестица и дали, О, Боже, какъв връх на технологичния прогрес, си плаща сметките онлайн?

Общи условия

Активация на акаунт