Завиждате ли на богатите?

• 70 827
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 75
По-добре е да си в богата страна и да се лекуваш в общата система. Иначе е доста по-вероятно някой да ти продаде ненужно лечение на каквато цена си иска и ти да се кефиш, че може да си го позволиш.

Може да изръсиш пари за запазване на стволови клетки, но с това по-вероятно няма да си купиш здраве. Ще си купиш лечение. Това е друго.

# 76
Е та то кой ще си признае искрено?  newsm78

Темата е изключително релевантна на Иваниното творчество... Simple Smile

# 77
Не, не смятам, че богатите са винаги щастливи, здрави и имунизирани от проблеми. Те имат подобни на нашите проблеми, но в ралзични размери хахаха
И да, завиждам им. Искам да имам пари и не само достатъчно, за да живея, а толкова пари, колкото да живея както си искам! bowuu

# 78
Аз си признавам искрено, че някои типове богатство ме дразнят и ми пречат. Просто защото наличието на средства не ти дава право да о*е§еш природата и средата около себе си. Няма как да свалям шапка на хората, боднали преголеми и грозни вили и къщи в иначе хубава природа. Признавам си, че ги мразя: вместо място, което има потенциала да радва стотици, е станало завардено, шумно, презастроено място за кефа на шепа хора.

Не се свеня да се дразня от идиоти, качили се на ядящи бензин чудовища и държащи се безнаказано на пътя.

Не се свеня да се дразня на хора, които си мислят, че богатството им дава право да са лидери на общественото мнение.

И не, не "завиждам", в смисъл, че дори да съм богата, няма да се хвърля на огромна и грозна къща, огромна и грозна кола, нито пък ще се превърна в арогантна кифла с процедури и операции за десетки хиляди.

# 79
  • София
Не, не завиждам. Да, естествено, че и аз искам да имам достатъчно пари, за да мога да не работя, а да пътувам по света и да се занимавам с това, което искам, но до там. За да има много пари човек, трябва да плати някаква цена, която никой освен него самия не знае каква е, а аз не съм сигурна дали искам да я платя (примерно).

По-добре е да си в богата страна и да се лекуваш в общата система. Иначе е доста по-вероятно някой да ти продаде ненужно лечение на каквато цена си иска и ти да се кефиш, че може да си го позволиш.

За това си абсолютно права, имам такъв случай до себе си - мой приятел, който има късмета да живее в държава, в която като си внасяш осигуровките или здравната застраховка (не съм сигурна как е точно термина там), получаваш адекватно лечение. И той го получи, тъй като всичко си е внасял където и когато е било нужно, говорим за лечение, което се измерва в хиляди евра. Тук това нямаше да стане.
Не се свеня да се дразня на хора, които си мислят, че богатството им дава право да са лидери на общественото мнение.
С това също съм съгласна

# 80

Това, което много ме дразни: жените на богати мъже, които се държат така, все едно имат заслуга. А не са нито умни, нито креативни, но някак се опитват да драпат за същото уважение, както и мъжа.

Е, какво те дразни? Да се свиват и принизяват ли? Може и заслуга да имат, откъде знаеш? Може и да го въртят на малкият си пръст.

Цитат
Аз си признавам искрено, че някои типове богатство ме дразнят и ми пречат. Просто защото наличието на средства не ти дава право да о*е§еш природата и средата около себе си. Няма как да свалям шапка на хората, боднали преголеми и грозни вили и къщи в иначе хубава природа. Признавам си, че ги мразя: вместо място, което има потенциала да радва стотици, е станало завардено, шумно, презастроено място за кефа на шепа хора.

О, Боже, тяхна работа си е дали ще си купуват грозни неща. Какво пък те дразни чуждата грозотия, примерно?

Абе каквото и да си говорим, богатството дава право на много неща, за добро или лошо.

# 81
Съпругът ми не е богат, но за всяка стотинка, която има, заслуга имам и аз.
Не съм омъжена за Васил Божков обаче- тогава заслуги не бих си приписвала. Но що се касае до мъж като моя, то  без това, което съм или не съм, той не би успял и на половина.

# 82
Не, не завиждам. Да, естествено, че и аз искам да имам достатъчно пари, за да мога да не работя, а да пътувам по света и да се занимавам с това, което искам, но до там.

Е така де....и аз точно така искам, но това "до там" си е бая далеч. Ако искаш да живееш така по мое мнение трябва да си доста богатичка:) Ми и деца имам, и тях да уредя...и те да не работят и да си обикалят за кеф:) Ееех мечтииии:)

# 83

О, Боже, тяхна работа си е дали ще си купуват грозни неща. Какво пък те дразни чуждата грозотия, примерно?

Абе каквото и да си говорим, богатството дава право на много неща, за добро или лошо.

Е как да е тяхна работа, като с ТЕХНИТЕ бетонобъркачки са разбили ОБЩИЯ път, по който минавам и със своята кола? И нали тая грозотия я гледам от прозореца, вместо гора и хълмове. Те не ги купуват, те ги строят и буквално преорават екосистемата, копаят септични ями за огромни къщи-прогимназии, вдигат шум, замърсяват- и всичко това там, където преди си ходех на безгрижни разходки сред зеленина. И викаш- тяхна работа? А аз какво, имам право само да дишам праха и да ръкопляскам и да не завиждам?

"достатъчно пари, за да мога да не работя, а да пътувам по света и да се занимавам с това, което искам, но до там. "

Сядала ли си да посмяташ колко точно пари ще ти трябват за тази цел? В кой свят ще пътуваш и при какви условия? Щото ако нямаш деца, доста лесно може да обиколиш доста държави с малък бюджет.

# 84
А каква радост е да минеш покрай бедняшките къщи - чистота, уют, красота.

# 85

Е как да е тяхна работа, като с ТЕХНИТЕ бетонобъркачки са разбили ОБЩИЯ път, по който минавам и със своята кола? И нали тая грозотия я гледам от прозореца, вместо гора и хълмове. Те не ги купуват, те ги строят и буквално преорават екосистемата, копаят септични ями за огромни къщи-прогимназии, вдигат шум, замърсяват- и всичко това там, където преди си ходех на безгрижни разходки сред зеленина. И викаш- тяхна работа? А аз какво, имам право само да дишам праха и да ръкопляскам и да не завиждам?

Е, моля ти се пречили ти на гледката?! Ми то и твоята къща може да пречи на някого. Когато са я строили вашата къща също са вдигали шум, сигурно и общият път са разбили с бетонобъркачките. Вярно много им завиждаш на тези. Joy

Строителството на блокове прави абсолютното същото, както това което си описала. Цапа, загрозява гледката, разбива пътя, и какво да го забраним ли?

# 86
Добре де, значи на никой не му пука от бетониране и застрояване с усещане за безнаказаност, щото са богати, това ли да разбирам? И не го дразни. Всъщност завижда, щото и той иска така да бетонира...

Да, понякога е удоволствие да минеш покрай типичната вила, строена като хоби, с малък бюджет, дълги години, с любов и някаква идея. По-чаровна е от огромното НЕЩО, издигнало се за 2 месеца върху девствена полянка.

Блоковете се строят в града, не в девтствена природа. Освен това си има регулации за шума и изисквания за миене на камионите от години.

Вилите през 80-те са имали ограничения за размер на парцела, квадратура и височина.

Бетонът се е бъркал на място.

Да завиждаш значи да искаш същото. А някак не съм чак такъв идиот, че да си мечтая за мутробарок.

А като са толкова богати, ми да си намерят по-отдалечено място, да направят път, да си го култивират, да парцелират и да строят. Ама не да използват селото и ресурсите, да разрушат всичко, само за да могат да се кефят.

# 87
По-добре на Пацо Килията кичозната къща с двата лъва отпреде, русалката в средата и голата разкрачена жена зад нея, пред панелната гадория, която, особено сега, в есенно време действа шизоидно-олигофренично.

# 88
А аз какво, имам право само да дишам праха и да ръкопляскам и да не завиждам?
Да завиждаш затова, че някой богат, с парите си се осира .... Това не е завист, по скоро е гняв.

# 89
Е да, ама според ССФ всъщност не съм ядосана, а завиждам и не го осъзнавам. Не разбирате- няма как да не завиждам на богатите с мутробарока!

Общи условия

Активация на акаунт