Завиждате ли на богатите?

• 71 055
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 315
Не ми трябват роби на мен .
Аз не съм бедна за малко ,а за много .  Mr. Green

# 316
Това е яко:
http://www.quickmeme.com/Old-Economy-Steven

В интерес на истината, повече за завиждане са пловдивските гадженца с айляка, отколкото да си подпалиш гумите за Харвард, да работиш по 100 часа на седмица за финансовия сектор и да прегориш на 35. Да не забравяме, че успехът не може да се отчете все още на 25. Нека да видим към 50-годишна възраст кой как е- кой изобщо още е жив, кой как е със здравето, дали усилията на работното място за жените са пропорционални на усилията, които после ще хвърлят за опити ин витро...ей такива работи, които разкриват цялостната картинка на "успеха".

Щото няма смисъл някой да ти даде златна лопата, с която да си изкопаеш дупка, от която не можеш да излезеш...

# 317
The Siren of Titan , много точно казано!
Аз не съм богата. Но около мен има доста богати хора. Някои са високо на социолната стълбица, други -не. Ами не им завиждам.Аз си спя спокойно. Някои от тях просто "ме кефят" защото виждам, че всичко са постигнали с усилие и продължават да се бъхтят. Ходят по Дубай, имат по 1,2 джипа и т.н.т. Но си имат деца, семейства и.....много работа, денонощно! Не съм сигурна дали искам да съм на тяхно място. Другите пък, ....с куфарчетата са фукливите богаташи.Те демонстрират, не стъпват по земята, имат слугини, жените не работят и т.н.т. Но те пък НЕ СА ЩАСТЛИВИ. Виждам ги...семейството за тях е просто банкова сметка, детето е аксесоар и виждам в очите им един такъв страх, страх, че ако изгубят паричките ще умрат. За какво да им завиждам?!Те трябва да ми завиждат!

# 318
Около мен пък няма богати хора. Или поне няма от времето, когато напуснах последният си частен работодател.
Около мен има добре материално (викат му "заможни"), но с хора от типа на Васил Божков нямам преки контакти, та да мога да говоря за богати.

# 319
Не не завиждам, но им се ядосвам, особено на такива звезди - певци, актьори, които имат невероятен талант и са страхотни, си пропиляват живота,  Не казвам, че нямат проблеми, но има и други начини да се справят с тях, а не да се друсат и накрая да се разорят и да нямат нищо.

# 320
  • София/Севлиево
Няма за какво да им завиждам.Днес може да имат пари, утре-не.Всеки сам си гради живота, с това което има, пък и според мен има много по-важни неща от това да си богат, например да си здрав, да имаш семейство, добри приятели и т.н.

# 321
Богатите имат не просто пари- те имат активи, произвеждащи пари. Някои и да искат, не могат да се окажат без богатство. Е, освен ако не стане революция и не им отрежат главите.

# 322
Аз още с първото си включване казах, че завиждам (силно казано) на тези, които са богати, без да са си мръднали кутрето за богатството си. Което не значи, че всички богати са като тях. Всъщност те са по-малката част от богаташите и по-"бедната". Погледнете най-богатите в класациите, вижте цифрите и кажете кой от тях е наследил парите си. Извън всичките класации, наистина е пълно с хора, които имат хубави къщи където си искат, яхти, самолети и въобще всичко, с което ги определяме като богати, и същите тези хора са изкарали всяка стотинка от парите си с работата си само. Не мога да повярвам, че някой още мисли като в ерата на мутро-барока и смята, че само с работа не ставало. Иначе с връзки и стари пари, естествено че много по-лесно и приятно се случват нещата.

Именно, затова се зачудих какви връзки му трябват на Бил Гейтс, за да е това, което е. Стив Джобс, Томас Едисон с Дженеръл Електрик, Елон Мъск, Уорън Бъфет, Марк Зукърбърг, Сергей Брин и Лари Пейдж и т.н.

Разбира се, че само с работа можеш да станеш богат, да не говорим, че и постфактум завързваш и връзки.

# 323
Anna-Bell, преди найсет страници направих разграничение между makers и спекуланти, ама ме нарекоха болшевик.

Изброените са makers.

Джордан Белфорт- not so much...

Марк Цукерберг е бил в Харвард, когато е замислил "социална мрежа" само за студентите там. Това си е вид връзка и старт в живота.

# 324
  • София
Богатите хора не са щастливи.Имам доста примери.
Завиждам им само затова ,че ходят на хубави почивки и не се чудят как ще изкарат месеца .

# 325

И защо така реши?

"бедните" и нормалните- те са винаги щастливи, така ли?

# 326
Набивано е от години, за да не завиждат бедните. 

# 327
Завиждам им само затова ,че ходят на хубави почивки и не се чудят как ще изкарат месеца .

Съмнява ме изобщо да познаваш богати, познаваш заможни, ама ги наричаш богати. Може за това да са не толкова щастливи- още не са си надвили масрафа.

Богатите не ходят на почивки, щото не се и изморяват. Целият им живот може да е ваканция:)

# 328

Богатите не ходят на почивки, щото не се и изморяват. Целият им живот може да е ваканция:)

Стига де, дори султана на Борнео и Шейх Заед са важни бизнесмени и като такива участват редовно в срещи, преговори и тн, както и водят многолюдната фамилия на шопинг или Малдиви..Wink

# 329

Някои изказвания направо цепят мрака.

Ама никак не са щастливи, разбира се. Stop Те са просто едни богати нещастници.

Общи условия

Активация на акаунт