Завиждате ли на богатите?

• 70 908
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 330
Много са нещастни богатите, депресирани, смазани от живота, самотни, ужас. Абе както се казва, блажени са вярващите.

# 331
Нали знаете, богатите може да са нещастни, ама аз предпочитам да плача в Порше...
Бедният човек е много по-нещастен. При условие, че основни потребности не са обезпечени, няма как да си щастлив. Тия приказки за "нямаме с какво да си платим сметките, но пък имам невероятно любящи близки и съм много щастлив с живота, който водя", ги има само по сапунките.

# 332
Всички хора в живота си имат и щастливи и лоши моменти. Но бедните ги е яд на целия свят.
Проблема на бедните е че или не правят всичко възможно да си увеличат доходите или харчат безогледно, а понеже в повечето случаи имат и много свободно време все някои друг им виновен за проблемите.
Аз не забелязвам нито богатите нито бедните. Всеки си с проблемите. Аз с моите.
Иначе в очите на роднини от провинцията и аз изглеждам богата, така че важна е гледната точка.

# 333
"Всички щастливи семейства си приличат, и всяко е нещастно по своему"..Wink

# 334
Аз още с първото си включване казах, че завиждам (силно казано) на тези, които са богати, без да са си мръднали кутрето за богатството си. Което не значи, че всички богати са като тях. Всъщност те са по-малката част от богаташите и по-"бедната". Погледнете най-богатите в класациите, вижте цифрите и кажете кой от тях е наследил парите си. Извън всичките класации, наистина е пълно с хора, които имат хубави къщи където си искат, яхти, самолети и въобще всичко, с което ги определяме като богати, и същите тези хора са изкарали всяка стотинка от парите си с работата си само. Не мога да повярвам, че някой още мисли като в ерата на мутро-барока и смята, че само с работа не ставало. Иначе с връзки и стари пари, естествено че много по-лесно и приятно се случват нещата.

Именно, затова се зачудих какви връзки му трябват на Бил Гейтс, за да е това, което е. Стив Джобс, Томас Едисон с Дженеръл Електрик, Елон Мъск, Уорън Бъфет, Марк Зукърбърг, Сергей Брин и Лари Пейдж и т.н.

Разбира се, че само с работа можеш да станеш богат, да не говорим, че и постфактум завързваш и връзки.

Прави сте, ама всички тези изброени са в Щатите. Напоследък все повече си мисля, че в Европа май наистина истински богат само с работа не можеш да станеш. Абе аз много харесвам книгите на Дюма и помня как Колбер обясняваше, че във Франция всичко, парламнтът, магистратите, аристокрацията, е свързано с верига от взаимни услуги, което се нарича корпоративен дух. Това е било още 17 век, ако се не лъжа, и май че и досега е така и не само във Франция.

Разбира се, и в Европа и в България можеш да станеш заможен само с работа и такива случаи има доста, но не и от тези с яхтите, частните имения и самолети и т.н. С работа можеш да стагнеш примерно 10-20К на месец доход в България /и са много малко тези, които могат да го стигнат/, ама с толкова пари няма да си Бил Гейтс.

САЩ са си страната на неограничените възможности и винаги са били, затова Европа им диша праха - а и целият свят. Там винаги, винаги е можело само с труда си и от нищото да станеш приказно богат. Ето Чарли Чаплин е бил от бедно семейство на провалени актьори с баща пияница, например. "Мартин Идън" е почти истинската автобиография на Джек Лондон, от калта се издига сам.

Ама каквото върви в Америка, не върви в Европа, а в България пък хич не върви. Тук народът е казал, че  трябва да имаш вуйчо владика, за да станеш поп.

# 335
Много са нещастни богатите, депресирани, смазани от живота, самотни, ужас. Абе както се казва, блажени са вярващите.
Гледате опростено на нещата.
Щастието не е пряко свързано с богатството.
Понякога на човек му трябва много малко, за да е щастлив.
Друг пък може да се къпе в злато и успех и да е толкова нещастен, че да си тегли куршума...

Ако беше толкова лесно : богат равно на щастлив и беден равно на нещастен то живота щеше да е най-простото нещо.

Но живота не е прост за живеене. Не е. Особено за по-умните хора.

Само за тъпаците е просто...

# 336
Ми да, бутилка хубаво вино и френски шансони, не мога да го харесам любимия ти немски език и тва си е.

# 337
аз мисля, че най -нещастните за завистливите, тези на които все не им стига и все са недоволни.

# 338
Ми да, бутилка хубаво вино и френски шансони, не мога да го харесам любимия ти немски език и тва си е.
Мецане-ти знаеше ли , че великите ти американци НЕ произвеждат в момента дизелови автомобили? Аз до вчера не знаех.
Америка вече не е това, което е била в началото на миналия век, за съжаление.
Иначе аз английския го харесвам повече и с немци не бих могла да живея.

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 21:46 от Герри

# 339
При условие, че основни потребности не са обезпечени, няма как да си щастлив.
Когато си в първото ниво на пирамидата, целта е второто и т.н. докато се стигне върха, който реално е непостижим. Така човек винаги има липса на нещо, непрекъснато мисли какво няма. Това важи и за бедни, и за богати. Ако обаче си даде сметка какво има, тогава нещата придобиват съвсем друго измерение. Wink

# 340
Гледате опростено на нещата.
Друг пък може да се къпе в злато и успех и да е толкова нещастен, че да си тегли куршума...

Ако беше толкова лесно : богат равно на щастлив и беден равно на нещастен то живота щеше да е най-простото нещо.

Но живота не е прост за живеене. Не е. Особено за по-умните хора.

Само за тъпаците е просто...

Напълно съм съгласна с теб, Герри. Но изказвания от сорта на "Богатите хора са нещастни" са ми смехотворни.

# 341
Здравето също е много важно. Също и отношенията в семейството.

Всеки го морят битовизмите- за едни са сметката за електричество, за други новия автомобил.

# 342
Е хайде сега пък и ти Касита, имаш пари, имаш всичко.

# 343
  • някъде в орбита...
Естествено. Но е толкова по-лесно като си нещастен в комфорт Peace

# 344
Е хайде сега пък и ти Касита, имаш пари, имаш всичко.

В общи линии- да, така е. Днешният ден е по-материален от когато и да било.
В здравно естество у нас в годините на прехода лъсват все повече разликите между това да си беден и с възможности. Първо се вижда в устите на хората.

Общи условия

Активация на акаунт