Завиждате ли на богатите?

• 70 901
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 345
не искам да съм нещастна нито в комфорт нито в мизерия, някак щастлива в мизерия по бих го понесла, отколкото нещастна в комфорт.

# 346
Аз продължавам да не мога да си обясня как може да си щастлив, пристиснат от неплатени сметки, деца с прокъсани обувки и сирене от 2,4 лева килото на масата.

# 347
Аз продължавам да не мога да си обясня как може да си щастлив, пристиснат от неплатени сметки, деца с прокъсани обувки и сирене от 2,4 лева килото на масата.
Може, Касита, може.
Понякога човек е щастлив просто защото е жив.
Дано не ти се случи да го разбереш.

Може би бъркаш щастие със спокойствие. За разлика от спокойствието, щастието е краткотрайна емоция, но не можеш да я сбъркаш..и не зависи от състоянието на обувкитет ти.

Може би зависи от храната, но в момента в България не знам да има глад и мор...

# 348
не съм била никога  с неплатени сметки, децата ми са обути и си купувам сирене само от производител, никога от 2.4 лв. Мисля, че здрав и прав човек не би стигнал до това положение или би било само за кратък период.
Била съм нещастна по причини, които не се оправят с пари.

# 349
Хайде сега започнахме с клетвите. Stop

Аз съм била нещастна с пари, била съм нещастна и без пари, по причини, които не се "ремонтират" с наличието им, но предпочитам хиляди пъти да се чувствам зле в красивата си къща, хубавата си кола и обута в удобните кожени обувки.

# 350
Хайде сега започнахме с клетвите. Stop

Не. Защо. Не го приемай така.
Ти се чудиш как може-ами казвам ти как. Може, разбира се. Може.
Виждала съм го при циганите в селото на дядо ми.
Те наистина можеха да бъдат щастливи по начин, по който на мен не ми е възможно...

Въпрос на гледна точка.

А-дописала си се...ами въпрос на манталитет и гледна точка. Предполагам, че не ти трябва яхта, за да си щастлива. Но ако питаш някой друг ще ти каже, че не си представя щастието без яхтата си...

# 351
Аз когато съм нещастна - хубавата ми къща и кожените ми обувки не ми правят впечатление. Кола нямам.

# 352
  • на Мелмак
Ако авторката чете - имам въпрос - на колко богати трябва да се завижда  ?
Някакви граници ? Параметри?
Въпросът - пари - щастие - здраве е от вечните .

# 353
  • BG
Да, завиждам им! От три дни една заможна дружка ме бомбардира във Фейса със снимки от екскурзията си в Индия. А аз оня ден бех за сефте до Сандански и стана ебати събитието  Confused

# 354
Аз когато съм нещастна - хубавата ми къща и кожените ми обувки не ми правят впечатление. Кола нямам.

Била си нещастна в боксониера на 16-тия етаж в продънено ЕПК в Люлин емнайсти микрорайон?
Само като си помисля, че мога да преглъщам обидите на Пешо Джигито в подобна атмосфера и се депресирам.

# 355
Ако авторката чете - имам въпрос - на колко богати трябва да се завижда  ?
Някакви граници ? Параметри?

Да. Някакви мерилки и теглилки трябва да имаме.
Като например над какъв доход почваш да ставаш щастлив или под какъв доход на месец, щастието е невъзможно... newsm78

# 356
В Люлин съм живяла само няколко месеца и честно казано тогава бях щастлива.
Сега живея в къща извън София, тоя Пешо не го познавам, не ме е обиждал. В момента съм щастлива през по голямата част от времето, преди време имах тъжен период, дори направих паник атака. Причините обаче не са финансови.

# 357
  • на Мелмак
Даааа, трябва да има мярка - едни искат кола , къща и кожени обувки , други ги имат , но не им правят впечатление.
Едни са в Сандански , други в Индия .
Отговорът е в самият въпрос - според мен мацката в Сандански е толкова щастлива колкото и тази в Индия . Както и хората живеещи на 16 - я етаж някъде си - защо да са нещастни , освен ако не са комплексирани от това ????
Просто е въпрос на гледна точка !

# 358
Въпросът е в сравнението. Ако си знаеш гьола, драми нямаш.

# 359
Индия е ужасно гнусна и гадна страна. Но виж за остров Мавриции може да се напъна и да завидя.

Общи условия

Активация на акаунт