Завиждате ли на богатите?

• 70 866
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 420
Защо е нужно да повтаряш? Пазите се от България като дявол от тамян. Някак срамно е да имаш кинти и да ги харчиш у нас. Да речем, има хора видели достатъчно, за да могат без излишни терзания да си починат на 300 км. от дома си.

# 421
тази тема Касита я дъвчехме сигурно 500 страници. ходиш там за където имаш пари. това важи за всички сфери от живота, не само за почивките.
Аз съм доволна от това което мога да си позволя така да се каже, като непрекъснато се стремя към повече. И така до като умра.
По време на моята борба не завиждам, на тези които имат повече. Защото завистта отнема от енергията, която да впрегна по отношение на моите цели.
Надявам се да стана ясно.

# 422
Всичко сме дъвкали в този форум. Някаква друга забрана да ми наложиш?

# 423
а не, ама е досадно все един и същи рефрен: имам пари за Майорка, похарчих пари като за Майорка, а пък изкарах ужасно в Китенака на чалгата.
То няма лошо, айде веднъж човек се опари, ама всяка година да е опариш и все едно и също да намилаш. Ами това е България. Като имаш пари - нямаш проблем. нали това е лайт мотива на темата.

# 424
То е ужасно досадно и да се повтаря до откат как няма завист, парите нищо не значат, или почти нищо, че  е най-хубавото нещо на света да си щастлив с триста лева заплата, важното е да се обичат и подкрепят близките, да си здрав, ала-бала.
Всеки има мнение- споделя го. Ако трябваше да няма повторение, то форумът да е престанал да съществува от 2008-ма поне.

# 425
Касита, не намирам за нужно да си недоволен 365 дни в годината от всичко - доходи, почивки, инфраструктура, мъжа си, децата си - въобще да си нещастен защото си се родил.

# 426
Аз предлагам да се бреброят всички, които не са съгласни да им се подобри финансовото положение и след това дружно да им завиждаме..Wink

# 427
Касита, не намирам за нужно да си недоволен 365 дни в годината от всичко - доходи, почивки, инфраструктура, мъжа си, децата си - въобще да си нещастен защото си се родил.

Аз нямам този проблем. Който го има- да го лекува.

# 428
Стремежът да знаеш, можеш и имаш повече си е класическо желание за прогрес.

Завистта е да гледаш в паничката на другарчето. Ниско и низко, повтарям се.

за̀вист

Тълковен речник
ж., само ед. Чувство на досада и злоба, предизвикано от нечии успехи, благополучие или положителни успехи. Обхвана я завист заради успеха на приятелката и.

Синонимен речник
(същ.) завиждане, злоба, злорадство, ревност, ненавист, зложелателство, недоволство

# 429
Стремежът да знаеш, можеш и имаш повече си е класическо желание за прогрес.

Завистта е да гледаш в паничката на другарчето. Ниско и низко, повтарям се.

за̀вист

Тълковен речник
ж., само ед. Чувство на досада и злоба, предизвикано от нечии успехи, благополучие или положителни успехи. Обхвана я завист заради успеха на приятелката и.

Синонимен речник
(същ.) завиждане, злоба, злорадство, ревност, ненавист, зложелателство, недоволство

Точно, да гледаш в паничката, ама злобарската, с яд и гняв. Докато само гледането в паничката е родило много хубави неща. Прогрес, например, защото гледайки в паничката, искаш и ти така, запретваш ръкави постигаш го, дори го подобряваш. И така, с простото наименование - конкуренция. Едното гледане в паничката е полезно, другото вредно, за изпитвящият го най - вече.

# 430
Днес видях една дама в да кажем средна хубост кола. Ок, може да поискам такава кола, да поработя и да я имам.

Обаче имаше нещо в лицето на жената, едно такова изражение "аз съм повече от теб". Като видя високомерна мутра, някакъв вътрешен инстинкт ме кара да искам да я прасна...

# 431
Днес видях една дама в да кажем средна хубост кола. Ок, може да поискам такава кола, да поработя и да я имам.

Обаче имаше нещо в лицето на жената, едно такова изражение "аз съм повече от теб". Като видя високомерна мутра, някакъв вътрешен инстинкт ме кара да искам да я прасна...

Е, има хора, които физиономията им изглежда надута, а всъщност не са такива реално. Не можеш да съдиш за човека по този начин.

# 432
Не, то си личи кога е в контекст.

# 433

Откъде знаеш дали наистина жената е показала това с лицето си? Аз пък масово виждам изражения "аз съм тъп", но все си мисля, че само на мен така ми изглеждат. Кой ще иска да гледа с табелка на глупак Peace

# 434
Не, то си личи кога е в контекст.
Иаз мисля така. Наглостта винаги си личи. Даже в начина на изразяване.
Наглостта е по-гнусно нещо от завистта.

Няма нещо да ми е по-противно от нагли и високомерни хора.
 А в тоз форум просто бъка от тях. И в живота е така.

Общи условия

Активация на акаунт