Завиждате ли на богатите?

• 70 776
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 465
  • Street of Dreams
Честно казано, Дом Периньон е доста ... плоско шампанско. Рьодерер е друго нещо. Или пък Тетанже.
И въобще, какво сте тръгнали да обсъждате чуждото богатство, щом нямате прибори за омари.

За това са чували, това обсъждат - символ на статус в БГ.   Rolling Eyes Laughing И кво? Laughing Рьодерер помага ли с нещо, когато си тъжна? Тук си мислят, че шампанското решава проблеми всякакви  Laughing

Сега сериозно - до всички, които си мислите, че с пари бихте разрешили всичките си проблеми и болки - вие никога сте нямали истински проблеми и болки.

# 466
Лондон е един от най-неприятните градове в които съм била, наравно с Виена и София. Дори Солун и Атина са за предпочитане пред Лондон.
Нямам прибори за омари и чуждото богатство не ме интересува. И бедните и богатите са ми безразлични.

# 467
Сега сериозно - до всички, които си мислите, че с пари бихте разрешили всичките си проблеми и болки - вие никога сте нямали истински проблеми и болки.

Могат сериозно да те контрират, че ти никога не си страдала от липса на пари.

Изобщо как успявате да се поставите на нечие място, като тук, вярвам, няма нито истински богати, нито истински бедни.

# 468
без да съм истински бедна, смятам че дори и да бях истински богата няма да съм по-щастлива.

# 469
  • гр.Пловдив
Цитат
Пак ще подчертая разликата между богатство, стил на живот и сигнализиране на статус

Добре,че си ти да подчертаеш... ooooh!

# 470
За това са чували, това обсъждат - символ на статус в БГ.   Rolling Eyes Laughing И кво? Laughing Рьодерер помага ли с нещо, когато си тъжна? Тук си мислят, че шампанското решава проблеми всякакви  Laughing

Никой никъде не твърди, че всички проблеми се разрешават с пари. Единствена цел на израза е да покаже, че е по-добре да си богат, от колкото беден, поне в повечето случай. И го казвам човек, който не е имал пукната пара в джоба си.

# 471
С пълното съзнание, че Богинята не е никакво божество, а е жив трол и използва главно ирония и сарказъм, за да привлича внимание, ще кажа, че има разлика между богатство, лайфстайл и сигнализиране на социален статус. Трите може да нямат нищо общо.
r

Значи, в близкия супермаркет продават комплекти за морски деликатеси, в които са включени и прибори за омари. Толкова са евтини, че бих могла да изпратя на половИната форум. Някъде май по четири долара бяха. Е, със сигурност има и по-хубави, но никой не е споменавАл качестВо, а само наличието на приборите.

Дом Периньон съм пила, по стечение  на обстоятелствата, другите пиеха Искра.  Laughing На мен ми хареса тогава, но не ми е по джоба да давам по $300 всеки път като ми се припие шампанско и карам на по-евтини, къде шампанско, къде искрящи вина.но ако ми предложат дом прриньон няма да откажа. Но не ми предлагат, не знам защо.  Laughing

# 472

Могат сериозно да те контрират, че ти никога не си страдала от липса на пари.

Изобщо как успявате да се поставите на нечие място, като тук, вярвам, няма нито истински богати, нито истински бедни.

Е как няма. Щом имат база за сравнение на шампанско вероятно има и по-богати. Аз карам на искрящи вина, най-често,Фраксине. По джоба ми е. Е, и малко по -скъпи съм купувала, по специални поводи, но пак от евтинките шампански. Дом Периньон ми подариха веднъж и това ми е опита с по-скъпо шампанско.

# 473
 Thinking Мога да ти направя безупречно сравнение на характеристиките на BMW 7-ма серия и Mercedes-Benz S clasa, модели 2015-та без да съм притежател на нито една от тях, само да съм правила по кратък тест-драйв.

# 474
Важното е да имаш средства да се издържаш и да можеш да пестиш и да живееш нормално. Като хората казват, че парите не правят щастливи хората нямат предвид да мизерстваш и да живееш на улицата, та да припкаш от щастие... Grinning

# 475
Каси, направи, аз се интересувам:)

Тези клишета за проблемите и парите звучат изключително кухо. Когато си гладен, беден и със скъсани обувки, хич не ти е до философстване. Мислиш само как да изкараш пари за насъщния. Когато си заможен имаш проблеми, от друго естетство, всеки има. Но по- страшно от мизерията, студа и глада няма.
 Какво здраве без пари, с какво ще се лекуваш, с какво ще плащаш, с какво ще се харниш пълноценно, за да си здрав, с какво ще си оправиш зъбите?! Как ще си щастлив, гледайки децата си със омалели дрехи, без средства за училище? И не е беден този с 1000 лева заплата, а този с 500 лева общо за четирима. Има и такива семейства и не, не са щастливи. Последните дали завиждат на тези, дето могат да влязат и да похарчат целия им доход за един чифт обувки, да завиждат. Това за "чуждо ми е това чувство" не го вярвам. Всичко е по хората.

# 476
Честно казано, Дом Периньон е доста ... плоско шампанско. Рьодерер е друго нещо. Или пък Тетанже.
И въобще, какво сте тръгнали да обсъждате чуждото богатство, щом нямате прибори за омари.

Уф, за съжаление нито едно от тези не съм пил, но от това, което съм чел по разни романи, съм останал с впечатление, че наистина Дом Периньон е някакъв елексир само за богове. Дори не знам колко струва - трицифрена ли, четирицифрена сума ли? Пък и не съм виждал да се продава в България. Това Рьодерер, честно си признавам, че даже не съм го и чувал. Но ми звучи на немски! Немско шампанско, пфу;) не мога да си представя, че ще е хубаво.
Веднъж от Метро за Нова година бях купил некво уж френско ли, кво ли беше, ми ужасно беше. Искрата дето я имаше навремето си е много хубава даже. И "Советское игристое" съм пил да ви кажа, не е лошо, хич не е...
Виж черен хайвер съм ял. Нищо особено не е!

# 477
Лондон е един от най-неприятните градове в които съм била, наравно с Виена и София. Дори Солун и Атина са за предпочитане пред Лондон.
Нямам прибори за омари и чуждото богатство не ме интересува. И бедните и богатите са ми безразлични.

Абсолютно, Лондон ми беше най-голямото разочарование от задграничните ми воаяжи. Във Виена не съм бил. Не мога да повярвам, че е неприятен град! И аз нямам прибори за омари и дори не съм ял. Миналата седмица питах в Метро, казаха ми, че има по 80 лв килото. Ми не си взех. Вие като сте яли, какви са на вкус? Като обикновен рак ли?

# 478
Аз веднъж много се насладих на чаша Moet et Chandon, защото ми излекува бирения махмурлук от предната вечер. Брях, къде ми е тремата, без нея съм като без вилички за омар, ама не ми се търси сред символите и джвъчките...знаете къде ходи, нали?

То Лондон не е ли целта да е гаден и сдухващ? Все едно ходиш на живо в канона на британската литература...

# 479
  • тук-там

То Лондон не е ли целта да е гаден и сдухващ? Все едно ходиш на живо в канона на британската литература...

Всяка дестинация може да е както гадна, така и чудесна. И  не зависи от това - дали си в Джордж V или в хостел, а от това с кого я споделяш! Peace

Лондон е място за неимоверно много приятни изживявания, както и Виена. Рим ми е слабост - там само чувствам, вкусвам и усещам - без оглед на придружители - винаги ми е комфортно и "мое".

Общи условия

Активация на акаунт