Завиждате ли на богатите?

• 70 664
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Хахахха, Таис  Laughing Където иска детето, въпроса е да ми е по джоба  Laughing
Аз щом за японската гимназия се пречупих, едно ХТИ ли ще ме срути  Mr. Green

# 646
Успехът не се корени във постиженията, а в способността да се издържаш сам и да си щастлив с изборите, които си направил.

Именно.
И само за това бих могла да завидя.. Peace

# 647
Анджък де, искам да имат избор щерките, във всяко отношение. Това е голям лукс, голям! Ако го постигна, значи съм изпълнила поствения от мен самата връх на майчинството:)

# 648
За образованието на децата си давам и ще давам всичко, което мога да си позволя. Тоест, няма да мога да го изпратя да учи в Англия, но ще го издържам колкото мога, докато учи в Софийския.

Ами то в Англия дават студентски заеми, които се връщат чак когато детето завърши и доходът му надхвърли 21000 паунда годишно, та може да ти излезе по-евтино да го изпратиш да учи в Англия, отколкото в Софийския. И разни грантове има, които пък въобще не се връщат. И в Софийския има такси, не знам колко точно, но около и над 600лв на семестър май, и издръжката в София, храна, харчове, учебници, ала-бала, не е никак малка също. Хеле пък ако си от провинцията и плащаш и квартира в София, като нищо следването в Англия ще ти излезе по-евтино.

Апропо, каква е тази японска гимназия?!?!? Единствената, която ми е известна, е 18-то СОУ и то е държавно и безплатно. Да не би да има частна японска такава?!

# 649
  • София
Хахахха, Таис  Laughing Където иска детето, въпроса е да ми е по джоба  Laughing
Аз щом за японската гимназия се пречупих, едно ХТИ ли ще ме срути  Mr. Green

Коя е японската гимназия - 18-то ли? Едната ми племенница завърши там основно преди две години  Simple Smile

Аз само искам моята да избере нещо тук, в БГ. Е, в случай, че не решим да емигрираме в някакъв момент. Не искам да ходи в Англия, САЩ и т.н., няма да го преживея. И бих се радвала ако си избере някаква по-вълнуваща професия, не като мен.

# 650
  • София
В образованието на дъщеря ми ще инвестирам съобразно потенциала ѝ. Нито повече, нито по-малко. Смятам, че така е редно.

# 651
В образованието на дъщеря ми ще инвестирам съобразно потенциала ѝ. Нито повече, нито по-малко. Смятам, че така е редно.

Сигурна ли си, че познаваш добре потенциалът й?

(не се заяждам)
Аз не смятам, че моята гледна точка и мнение е меродавно, защото пречупвам и възприемам всичко през моите усещания.

# 652
  А, аз съм склонна да се съглася за потенциала.
 Всъщност аз от доста отдавна си мисля, колко много радост и удовлетворение носи един занаят, ако ти идва отръки и ти носи печалба. В тази връзка дори не е нужно да се впуска човек в някакво дълго и протяжно образование за да седнеш на бюро и да тракаш с точкчета, ако има нещо друго, което умееш и носи плод...

Под занаят имам предвид нещо, което се работи с ръце  Laughing

# 653
Мда, понякога при наливане на много пари се прави мечешка услуга. При прекалено много опции за избор е по-вероятно да сбъркаш с избора. Не вярвам в мотото "може да бъдеш всичко, което поискаш", защото не е вярно- ако нямаш талант, може с много напъни и пари да заприличаш на нещо, ама няма да е много успешно.

По-добре да намериш своята ниша според нивото си, за да не ти е дискомфортно.

# 654

Да, само че повечето родители се бъркат в избора на нишата или смятат, че ако осугуряват ресурсите - имат право да налагат мнение.

# 655

Да, само че повечето родители се бъркат в избора на нишата или смятат, че ако осугуряват ресурсите - имат право да налагат мнение.

Моето разбиране е да дадеш възможност първо детето да разбере къде точно има "талант" (не го разбирайте буквално като нещо изключително, а като наклонност), второ, да дадеш възможност да го развие и да го научиш на правилен мироглед. Да, парите помагат, но според мен от по-голямо значение е начина на мислене на родителя.

# 656
  • София
Татко Мецан, Таис, извинявайте, ако съм ви подвела - точно 18-то имам предвид  Peace У нас си му викаме японската гимназия, защото беше голяма борба да ме убеди, че иска там да учи след 7 клас.
Не съм убедена (особено днес, че ме ядоса Simple Smile), че това е било най-правилното решение, но - взели сме го, ще се борим.

Иначе, да, ако си организира някоя стипендия или студентски заем, да учи, където го влече Simple Smile

# 657
+1
Има фондове за обучение, но са под наш контрол...така, че няма да има възможност да лежи на тях

# 658
  • София
Бърди, никакво подвеждане  Hug Заради японския си е съвсем естествено да му казвате така  Peace

И аз вярвам в предоставянето на възможности, но до един момент. Някои деца на познати, от твърде много варианти, се умориха някак..отегчиха се. То не бяха ски, цигулка, рисуване, пеене, балет, езици, и прочие и прочие възможности.

# 659
 Аз не съм се издържала сама в студентските години, даже тогава преживяхме апогей на реститутско охолство. Да не говорим, че и доста след това си работех само за джобни, а фамилията плащаше сметките. Сега обаче ми се струва, че времената станаха доста по-различни и малко са студентите, които не работят нищо, та вероятно ще е деморализиращо да издържам цялостно студент. Не е прието, някак си.

Някак въобще не си представям как някой ден Barefoot Kontessa ще каже на безценната си дъщеря- виж, маме, аз едно време понеже сама се издържах и работех в чужбина, затова сега няма да ти плащаме нищо по следването, за да станеш по-борбена...
...
Няма и как да си го представиш,че съм го казала ,защото не съм .

Баща й залита към такива мелодрами ,че трябвало сама да се оправя ,защото на него кой му бил помогнал .Ми аз пък казвам ,че ние трябва да сме по-добри примери и ако на нея не помогнем защо въобще се трудим така усърдно ?!

Но  и двамата знаем ,че ще помагаме за образованието  ,а за дом след 10 години няма и да ми се налага да отстоявам друга позиция ,защото ще има. И сега има .

Таис, така е .Благодаря   bouquet

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 06:51 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт