Завиждате ли на богатите?

• 70 640
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 675
Махнете спортовете , какво прочетох тук ...къщи, апартаменти ще подсигуряват на мамините златни,
че и образуванието ще им плащат . Много заблудени хора имало ...мислят си , че така техните дечица ще успеят  Joy

Госпожа, недай си Боже децата ни да имат образУвания Crazy Нито те знам, колко си успяла ти лично, нито дали имаш деца, нито на какво се хилиш. Само ще те замоля по леко с квалифаикациите. За какво ще харчи пари си решава всеки човек сам. Твоето неграмотно мнение е последното, което ще взема предвид. Ще плащам образОванието на децата си с най- голямо удовлствиве, това е инвестиция в бъдещето им, която мога и искам да направя. И жилище ще имат за да знаят, че каквото и да се случва има къде да отидат и да не са принудени да търпят някой или нещо от немай къде.

# 676
Махнете спортовете , какво прочетох тук ...къщи, апартаменти ще подсигуряват на мамините златни,
че и образуванието ще им плащат . Много заблудени хора имало ...мислят си , че така техните дечица ще успеят  Joy

Госпожа, недай си Боже децата ни да имат образУвания Crazy Нито те знам, колко си успяла ти лично, нито дали имаш деца, нито на какво се хилиш. Само ще те замоля по леко с квалифаикациите. За какво ще харчи пари си решава всеки човек сам. Твоето неграмотно мнение е последното, което ще взема предвид. Ще плащам образОванието на децата си с най- голямо удовлствиве, това е инвестиция в бъдещето им, която мога и искам да направя. И жилище ще имат за да знаят, че каквото и да се случва има къде да отидат и да не са принудени да търпят някой или нещо от немай къде.
Госпожо , много сте заблудена .Няма безплатен обяд в този живот .
Всеки си плаща . Вие ще плащате , но този , който е получил версиите и той ще си плати .
Лястовицата като види, че малкото е порастнало и го бута от гнездото .
Не ходи да му строи на него гнездо и да го храни в човката си .
Разбирате ли какво ви говоря . Няма да разберете . И, не няма безплатен обяд и предначертан от родителите живот . По силния оцелява , този който сам излита е с по силни и яки крила .Схващащ ли.
схващаш , колкото да се хванещ за буквата .За себе си и семейството си няма да говоря .Оставям това на вас и вашите фантазии.
Отдолу продължава хваленето на макс .
Само на един човек бих се доверила тук да говоря за семейството си . Но , не искам да и досаждам .
А, и какво пък ще ми донесе това . Аплодисменти във форум ....не , не ми трябват .

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 22:46 от vasilena***

# 677
  • Euskal Herria
Жаки, изпревари ме с поста си.  Peace
Естествено, че с каквото мога ще помагам на децата си. Особено за образованието им, стига да имат желание и амбиции. Техни собствени, не да осъществяват моите мечти.
Скрит текст:
Едното ми дете учи сериозна специалност в чужбина, другото има съвсем други интереси и професионална реализация.

# 678
че и образуванието ще им плащат . Много заблудени хора имало ...мислят си , че така техните дечица ще успеят  

Може  поне да успеят да се научат как се пише образование, знам ли.

# 679
Какъв ти е всъщност проблема с плащане на образование и каквото там намерят хората за нужно за децата си? Това е съвсем обичайно нещо,  ти като че ли за пръв път чуваш че се прави. Голямо чудо...

# 680
  • sofia
vasilena*** , познавам няколко души, изритани от техните (добре де, бутнати от гнездото). Ама изритани без кавички.....що ли никой от тях не е толкова напред с материала, колкото би трябвало да е на теория?
Това да не подкрепиш детето си, при положение че имаш ресурс за това, не мога да го проумея и възприема. Както се казва, гледам и не вярвам, че се случва....ама хора всякакви.

# 681
Подкрепа за мен включва не само "хвърляне на пари по проблема", но и като цяло като се дава една сума, да има финансови уроци, свързани с нея.

Иначе за мен е по-рентабилно родителят да не се престарава с ранните детски глезотии и после изведнъж да спре кранчето. Ако ще се възпитава в самостоятелност, това няма да стане с рязко изритване от отлични в гадни условия. Става постепенно, с израстването. Иначе си е направо dick move.

# 682
Странно как поколението, дето се е издържало само с всички сили се стреми да създаде поколение, на което това няма да му се налага...

Нищо странно няма. Това е целта на всяко едно поколение, следващото да може да бере само плодовете на предходното и като стане достатъчно зряло да направи същото за своите наследници. Кое му е странното, при положение, че винаги е била такава логиката?

# 683
Странно как поколението, дето се е издържало само с всички сили се стреми да създаде поколение, на което това няма да му се налага...

Нищо странно няма. Това е целта на всяко едно поколение, следващото да може да бере само плодовете на предходното и като стане достатъчно зряло да направи същото за своите наследници. Кое му е странното, при положение, че винаги е била такава логиката?
Не е била винаги.

# 684
Ми невинаги е такава логиката, Уорън Бъфет нали си остави детето без наследство, или поне не му остави всичко, а по-скоро скромна сума (според ония стандарти).

Да не говорим, че "наследство" невинаги е готови пари, а може да са активи, които създават пари. Ама тогава пак се иска да ги разработиш тия активи...

# 685
Мисля, че не може да убедиш някой в нещо ....засягат се хората , разпознават се .
И всички си обичат децата , но разбиранията за възпитание са различни.
Ето един умен човек
http://www.blitz.bg/news/article/275303

# 686
  • София
Ми невинаги е такава логиката, Уорън Бъфет нали си остави детето без наследство, или поне не му остави всичко, а по-скоро скромна сума (според ония стандарти).

Да не говорим, че "наследство" невинаги е готови пари, а може да са активи, които създават пари. Ама тогава пак се иска да ги разработиш тия активи...

Уф, във всяка тема даваш за пример Уорън Бъфет. Разбирам да ти беше чичо далечен някакъв иди-дойди, ама вече става нелепо.

А и колко от списващите в темата сме от ранга на въпросния господин?  Stop
Повечето от нас ще оставят на наследника 1-2 апартамента от по 65-95 кв.м., може някоя виличка, евентуално отделени пари за образование. Със сигурност няма да оставим в наследство няколко милиона долара.

# 687
Да, това беше екстремен пример.

Но въпреки това ми е странно как хем дават на децата си по-добро образование, шансове и какво ли не...обаче на всичкото отгоре купуват и апартамент, да си има готово детенцето. Даже примерно се купува апартамент в БГ за дете, което живее в чужбина и с малко финансова дисциплина може да се сдобие с подобно жилище за...хм, 2-3 години, възползвайки се от разликата в стандартите.

# 688

Кое дете? newsm78 Уорън Бъфет има три и никак не са без наследство, защото наследиха покойната му съпруга, която извън брака си с Бъфет, беше 185 човек по богатство в света. Та и трите му деца са от богати, по - богати. Та нещо ти е грешна информацията.

Но пък Бил Гейтс обяви, че оставя на трите си деца по 10 милиона, на себе си и съпругата общата им фобдация, а всичките милиарди, отново заминават за Африка при бедните.

# 689
  • София
Да, това беше екстремен пример.

Но въпреки това ми е странно как хем дават на децата си по-добро образование, шансове и какво ли не...обаче на всичкото отгоре купуват и апартамент, да си има готово детенцето. Даже примерно се купува апартамент в БГ за дете, което живее в чужбина и с малко финансова дисциплина може да се сдобие с подобно жилище за...хм, 2-3 години, възползвайки се от разликата в стандартите.

Продължавам да не разбирам драмата от купуването на жилище за детенцето, както го наричаш ти. Давам пример със себе си, че е по-актуален за нашата действителност: фактът, че съм получила наготово имоти, не ме е направил нито по-глупава, нито по-умна. Всъщност по никакъв начин не ми е променил чипа, освен че ми даде едно вътрешно спокойствие, че каквото и да се случи, няма да имам нужда да мисля къде ще живея.

Около мен има доста народ, млади хора на по 30-40 години, които са теглили кредити за къщи и апартаменти. И при все, че заплатите на повечето от тях са съвсем добри, и не се лишават кой знае от какво, за да си плащат вноските, все пак виждам, че има една нервност, притеснение някакво по отношение на въпросния кредит. Да не говорим колко години ще го изплащат. Говорили сме си с тях, някои са ни много близки - и моята ''ситуация'' и за тях е в пъти по-приемлива.

Ако мога, ще спестя поне жилищните кредити на детето си, да. Пък нека ми обясняват разни съфорумки колко неборбена ще я направя  Wink

Общи условия

Активация на акаунт