Завиждате ли на богатите?

• 70 635
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 615
Да бе, точно на салата и хляб я карат.
Факт. Ако си изял един вагон омари в един момент ти писва.
А черен хляб със салата и с малко сирене е най-добрата храна на света и за мен .  Heart Eyes
Не само ти писва, но и оценяваш, че простите и истински неща са най-ценни и сладки.
Освен това си даваш сметка какво и как трябва да ядеш.

Тъй е.
А за да ги оцениш, трябва да си имал възможност доволно да се запознаеш и с другите, сложните, неща, както и да имаш избор в момента, в който решиш да си врътнеш един пълнозърнест с ядки и семена и да си резнеш от козето прясно сиренце с розов градински домат...
Иначе все ще ти цъка в главата идеята, че в момента мизерстваш и ядеш храна за бедни.

# 616
Интересно, ако пред тях дойде Феята на невъзможните дилеми и им предложи 2 варианта:

1. Да си останат на същата възраст, но да са мултимилионери.
2. Да се събудят на 20 без пари-

Кой ли вариант ще изберат...
Ами не знам...Може да станат като магарето, което имало едно и също разстояние до две купи сено и докато се чудило до коя купа сено да тръгне по-напред и умряло от глад..

Пък и тя феята така или иначе никога не идва, нали знаеш

# 617
  • София
Замислих се, че единственото нещо, заради което завиждам, е личния шофьор.
Мразя и се страхувам да шофирам, писна ми от таксита, а сега спряха и Uber  Crossing Arms

# 618
  На село бедните гладни не остават, но ходят без зъби, което именно казах в горния си пост. Или им се скапват органите  от нещо, което се решава с операция от две хиляди лева.

Колкото до буридановата дилема, много ясно, че е по-гот и би трябвало да се избере да си млад - тогава са достъпни и без пари много от нещата, за които като дърт трябва да се ръсиш здраво.

Трогателно е, обаче,  как все завивате към  яденето  Joy

# 619
Интересно, ако пред тях дойде Феята на невъзможните дилеми и им предложи 2 варианта:

Младостта  Grinning
Тези много дъртите и много богатите си взимат младо свежо девойче
от което да смучат енергия .
Всичките им пари на света няма да стигнат, да си купят младост

# 620
  • Linz

Темата е супер лицемерна, защото не вярвам някой наистина да си мисли, че всички богати са нещастни и болни, а всички бедни богати и щастливи.

Всъщност точно бедните са нещастни и болни, което на всички ни е ясно.  Даже се чудя какво има да се открива топлата вода вече нам колко страници. 
Не съм на това мнение.
Щастието е състояние на духа, което няма връзка с материалното положение. Като цяло бедните са по-щедри и помагат повече на другите от богатите, които много често са капсуловани в своя излъскан свят. А това да създаваш радост у другите е най-големият източник на удовлетворение.
Освен това богатите имат повече грижи и източници на проблеми от бедните.
Само духовно и материално беден човек може да мисли, че богатството е източник на щастие.

# 621
Завива се към яденето, защото това е относително евтин начин да покажеш стил и класа.

Дори най-стилната вечеря е евтина в сравнение с истински харчове (като да поддържаш замък). По-евтино е да си хипстър в голям град и да хапнеш храна като за принцове, отколкото да си принц със замък и да кажеш на готвача да ти донесе 6 филии хляб и  6 чаши кладенчова вода (от които да изядеш 1 филия и да изпиеш една чаша).

# 622

Младостта  Grinning
Тези много дъртите и много богатите си взимат младо свежо девойче
от което да смучат енергия .
Всичките им пари на света няма да стигнат, да си купят младост
Мисля че смученето е взаимно. Дъртия смучи енергия, а свежото девойче пари.
Симбиоза един вид.

# 623
Завива се към яденето, защото това е относително евтин начин да покажеш стил и класа.

Дори най-стилната вечеря е евтина в сравнение с истински харчове (като да поддържаш замък). По-евтино е да си хипстър в голям град и да хапнеш храна като за принцове, отколкото да си принц със замък и да кажеш на готвача да ти донесе 6 филии хляб и  6 чаши кладенчова вода (от които да изядеш 1 филия и да изпиеш една чаша).
Именно..))
Поддръжката е скъпа, не храната..
Както ММ казва - това е стил.

# 624

Темата е супер лицемерна, защото не вярвам някой наистина да си мисли, че всички богати са нещастни и болни, а всички бедни богати и щастливи.

Всъщност точно бедните са нещастни и болни, което на всички ни е ясно.  Даже се чудя какво има да се открива топлата вода вече нам колко страници.  
Не съм на това мнение.
Щастието е състояние на духа, което няма връзка с материалното положение. Като цяло бедните са по-щедри и помагат повече на другите от богатите, които много често са капсуловани в своя излъскан свят. А това да създаваш радост у другите е най-големият източник на удовлетворение.
Само духовно и материално беден човек може да мисли, че богатството е източник на щастие.

Хубаво звучи, но те уверявам, че много трудно ще си щастлив, ако страдаш перманентно и ежедневно от нещо, което може да се облекчи, или излекува с малко повече финанси. Представата за щастливите бедняци в гетото, които са лишени от имотни тегоби може да се поддържа само, докато се случи действително да общуваш с такива хора. Лично аз отдавна съм се излекувала по отношение на всякакви илюзии за ненужността на парите за добруването на индивида, а също и за злите богаташи и добродушните бедняци. Добродушието много не вирее ръка за ръка с гладни деца в къщи.

Една прилична сума в резерв много спомага за спокойно съществуване, а оттам до щастието е само една крачка.

# 625
Тук никой не говори за "бедните от гетото". Говорим за това, че отвъд "покриване на разходите и възможност за спестяване" много малко неща ще ти увеличат значително щастието.

Ако от гетото скочиш до моя стил на живот- направо песни ще пееш.

Обаче ако от моя стил на живот скочиш да кажем до Сейшели и тризвездни вечери...meh, разликата не е драматична. И в последните години приликата се засилва от това, че вече имам достъп до стоки, които преди са били за early adopters, готови да дадат повече пари за тях.

Колкото до хората на село- не подценявай колко пари имат. Просто не ги харчат както хората в града. Иначе за зъби и здравеопазване имат. На село истински бедните са и мързеливи, те и храна не гледат и гладни ходят.

# 626

Всъщност точно бедните са нещастни и болни, което на всички ни е ясно.  Даже се чудя какво има да се открива топлата вода вече нам колко страници. 
Не съм на това мнение.

Сара, не съм много съгласна, ако базовите нужди на човек не са задоволени, няма как да е щастлив. Затова се казва "беден човек жив дявол" или"бедността е майка на всички пороци". За щедростта не знам дали точно така може да се обобщи, че бедният е щедър. На какво е щедър, като няма какво да даде? Не са толкова капсуловани богатите, да не говорим, че благотворителността се извършва от богаташи, точно защото създавайки радост у другите и ти се чувстваш щастлив. Да не говорим колко от богатите са филантропи и спонсорират сума ти добри казузи.

Съгласна съм с Ирис напълно.

# 627

С абсолютна сигурност моментално избирам да съм на 20 и без пари, без изобщо да се замисля.

# 628
  • София
Жаки, много ми харесват постовете ти по темата  Peace Споделям ги, макар да съм започнала живота си с приличен старт (наполовина издържан бакалавър).

# 629
А знаеш ли какво е правилото на Феята на невъзможния избор?

Че след като направиш избор, не си спомняш за него и за Феята.

Тоест ако някога си се будил на 20 и не си милионер, доста е възможно Феята да е идвала при теб и да ти е давала избор. И от теб зависи дали няма пак да се окажеш на 70 без пари за цигари:)

Аз от тая тема научавам, че бакалавър било старт в живота. Но иначе като се заговори как ще дадете старт в живота- всички се кълнат, че не само ще издържат, ами ще взимат и апартаменти. Странно как поколението, дето се е издържало само с всички сили се стреми да създаде поколение, на което това няма да му се налага...

Общи условия

Активация на акаунт