Съвет за име на момиченце....

• 21 369
  • 303
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Но авторката така или иначе не харесва такъв тип имена.
От последните Ани и Доротея биват за мен, въпреки, че Ани е умалително и не го възприемам сериозно като цяло име, а за Доротея бих избрала просто Дора, но въпрос на вкус.

# 121
Марина е познато по света име. Може да не е често срещано у нас, но е познато от дълги години. Сред приятелките на баба ми имаше баба Марина /щеше да е 85-90г, но почина/, в отчетната на дъщеря ми има момиченце. И още 2-3 се сещам без да се замислям и без да броя Angel. Да бъркаш това име показва глупост или желание да засегнеш този, който го носи.

Ще се опитам да пробутам малко харесвани от мен имена, които не се радват на популярност - Лидия, Дафина, Божана.

# 122
 Аз не съм казала, че не харесвам имена като Марина. Дори по- добре звучи от Мартина. А Събина/Сабина? А Владимира, Огняна, Владислава? Понеже вчера гледах около датата на термина именни дни. Друго си мисля верно за някое име на цвете, за да има празник по друго време, не зимата.

# 123
Аз не съм казала, че не харесвам имена като Марина. Дори по- добре звучи от Мартина. А Събина/Сабина? А Владимира, Огняна, Владислава? Понеже вчера гледах около датата на термина именни дни. Друго си мисля верно за някое име на цвете, за да има празник по друго време, не зимата.
Не е хубаво момиче да се кръщава с мъжко име /производно/,като ,,Владимира, Огняна, Владислава,,, защото ще е мъжкарана и съдбата ще и не лека... Както и обратното например мъжкото име ,,Невен,,, което произлиза от Невена...
Та ето примерно име на цветя : Невена, Далия, Иглика... Peace

# 124
  • София
Събина/Сабина - Точно както си го написала, така и ще я бъркат цял живот с А или Ъ Simple Smile И другите не ги харесвам и аз защото за мен това са мъжки имена, точно от тези, които никак не им стои да се обърнат в женски вид. За някои е ок, за други не, точно тези от поста ти за мен не са ок в женски вариант.
Цветни имена има  чудесни не едно и две, ако ви хареса някое давайте смело, а и е по-хубаво може би наистина празниците да са по-далеч един от друг. Моят син има имен ден и рожден ден през  един ден и някак именният винаги е малко между другото Simple Smile

Иначе те не само цветните не са зимата, има и други имена, през цялата останала година.

От Февруарските само Валентина, Мона, Симона, Моника, Дора биват.

Последна редакция: пт, 09 окт 2015, 20:29 от Angel_Dust

# 125

AnnNikol,  аз не съм на вашето мнение, защото характерът се оформя през годините и не името е водещо.

# 126

AnnNikol,  аз не съм на вашето мнение, защото характерът се оформя през годините и не името е водещо.
Това не е мое мнение, чела съм доста литература, ще се поровя и ще пусна линк с инфото...
Иначе, името си е водещо от всякъде,то е вибрация,то е филтър на вселенската енергия - но това си е цяла наука  Wink

# 127
  • UK
И аз харесвам повече имена за момиче, които нямат мъжки вариант - от типа на Мая, Елена, Мария, цветни Иглика, Жасмина и подобни. Последно време чувам Бориса, Самуила, не ми допадат. Симона например е едно, Симеона съвсем друго. Не че вярвам във вибрациите на името, просто не ми е женствено, не ми е момичешко подобно име. Обратното също, имам познат Анелин, ами как са го измислили, не знам.

# 128
Иначе, името си е водещо от всякъде,то е вибрация,то е филтър на вселенската енергия - но това си е цяла наука  Wink
Глупости. Наука е за хора, които не знаят какво е енергия. И какво е наука. Никой, който разбира от поне едно от двете, не би се вързал на подобна щуротия.

# 129
Огняна ми харесва от последните на авторката.

Покрай коментарите за женски имена, производни на мъжки и цветните имена се сетих за името Кремена, което харесвам много. И дълго време мислех, че е цветно име, от цветето крем. Учудих се, когато прочетох, че идва от кремък и носи пожелание за твърдост на момичето. Но пак си ми харесва. Simple Smile

# 130
  • UK
То не  е ли малко като името Маргарит/ Маргарита, скъпоценния камък и цветето. Познавам две Кремени, празнуват си на Цветница.

# 131
То не  е ли малко като името Маргарит/ Маргарита, скъпоценния камък и цветето.
Не знаех, че и там има варианти. Иначе им хващам логиката, но пак само женската форма харесвам.

# 132
От прочетеното на последната страница ми допада Марина и Моника. Имената на цветя ми допадат всичките. Предлагам Детелина, Иглика, Виолета , защо не и направо Цветелина. И Малина ми харесва много.

# 133
 За мен пък имена на момчета като Детелин, Севдалин, Мариан, Десислав, Денислав са много женствени. Когато чуя тези имена на момчета си мисля, че са ги обрекли за цял живот, или е планувано за девойка.  Simple Smile
А понеже зачекнахме цветните имена се питам за Цветина, Розалия, Розина???? Изабела? Анжела???
Хем ми се иска да не е някакво много щураво име, ама и Моника, или Елица ми е въз несъвременно. Пък и както има Крисия, защо да няма Хрисия, или Божина например....????

Последна редакция: нд, 11 окт 2015, 13:59 от TODICHKA11

# 134
Анджела е много хубаво име.

Общи условия

Активация на акаунт