Есен хубава настана и ритници радват ЯНУАРСКА мама – Тема 8

• 28 472
  • 722
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте! Всичко със зъба е наред,днес ще го завършат. Имам едно питане,което може да ви се стори смешно Grinning Вечер бебета на тъмно ли спят или им се оставя примерно нощна лампа да свети newsm78

# 76
Жабе, зависи от детето... Simple Smile имам познати бебета, които спят само на тъмно, но пък племеника спи на една нощна лампа, която излъчва много слаба светлина и някакви фигурки на стената.

# 77
  • Варна
В началото повече зависи от майката, не толкова от детето. Ако и е по-удобно да има нещо, което да свети... Тя си решава. У нас май в повечето време първите месеци се спеше на нощна лампа, че ставах по 10000 пъти. Като спрат да се събуждат толкова, няма смисъл да свети. А пък то детето си показва после как му е по-добре.

# 78
Здравейте и от мен Wink
Относно TSH - аз не съм си го изследвала и май съм единствената. До колкото разбрах проблема с щитовидната жлеза засяга ранните етапи на бременността, задържането на бебето и самото забременяване, но не съм ендокринолог за да знам де.
А за спането на лампа - видях в Икеа едни лампички много деликатни, които се слагат в контакта и светят много леко, колкото ако ти искаш да станеш да отидеш до кошарката без да светваш силна лампа. Мисля такава джаджа да си взема, защото все пак в началото ще спим в една стая с бебето, а таткото като е на другия ден на работа няма да му е много добре да спи на лампа  newsm78 Стига бебето да не плаче много де, тогава ще трябва да спя сама с бебето  Joy

# 79
  • Варна
Здравейте и от мен Wink
Относно TSH - аз не съм си го изследвала и май съм единствената.
И аз, и аз. Simple Smile
А на таткото въобще няма да му прави впечатление лампата. Нито ще чува бебето, дори и да спи в стаята. Simple Smile Поне при нас беше така. Sunglasses

# 80
MM спи много леко, така че не знам как ще се справяме.  Mr. Green

# 81
 purpletka,и аз не съм правила изследване TSH.
 Моите деца са спали на загасена лампа, но от около година-две моят тийнейджър започна да спи на нощна лампа, сигурно за да е винаги готов за чат Laughing Мисля и бебока да го свикна на тъмно Simple Smile

# 82
  • Русе
За нощната лампа наистина повече зависи от майката в началото. На мен ми беше по-удобно да свети лампа, защото ставах често в началото, а после се чувствах по-спокойна без да ми се налага да ставам, да проверя дали сина ми е завит, например.
Може би като минус сега мога да отчета факта, че той все още спи на лампа. Все пак при условие, че го отделихме изключително лесно и безболезнено да спи в отделна стая не мисля да насилвам сега изгасянето й. В един момент се надявам сам да реши, че иска вече да е изгасена.

# 83
  • София
Аз като цяло ставайки нощем не използвам лампи, ходя си в тъмното, но пък за бебето ще видим ще става ли номера.
Аз също не съм пускала хормони на щитовидната.

Иначе по отношение на разни традиции, изобщо не сме го мислили, но ще видим като му дойде времето.
Ако роднините държат ще им задоволим желанието, отдавна се убедих, че няма лошо в дребни отстъпки - като за червения конец примерно, но иначе аз нито съм наясно, нито пък съм се интересувала до сега, нито имам млади момичета около себе си, които да са правили подобни мероприятия.

# 84
И моят мъж спи леко, много се надявам да спим в една стая и да не се налага да ходи в другата, мисля че ако съм сама с бебето през нощта няма да ми е спокойно. Случвало ми се е да заспивам примерно на дивана, мъжо ме буди, аз ставам, премествам се, говоря му и на сутринта не помня  Joy

# 85
Здравейте и от мен Wink
Относно TSH - аз не съм си го изследвала и май съм единствената. До колкото разбрах проблема с щитовидната жлеза засяга ранните етапи на бременността, задържането на бебето и самото забременяване, но не съм ендокринолог за да знам де.
А за спането на лампа - видях в Икеа едни лампички много деликатни, които се слагат в контакта и светят много леко, колкото ако ти искаш да станеш да отидеш до кошарката без да светваш силна лампа. Мисля такава джаджа да си взема, защото все пак в началото ще спим в една стая с бебето, а таткото като е на другия ден на работа няма да му е много добре да спи на лампа  newsm78 Стига бебето да не плаче много де, тогава ще трябва да спя сама с бебето  Joy
Ние вкъщи имаме такава лампичка и е много удобна. ММ е фен на такива джаджи и редовно си купува по нещо.  Аз мисля нея да използвам и се радвам на тази "инвестиция" от негова страна  Simple Smile

# 86
  • София
   Аз и до сега си използвам нощна лампа. Обикновено като новородена на Габи сме и сменяли 1-2 пъти памперса. Понякога се е случвало и да изпуска и тогава започва една смяна на чаршафи. Лично за мен другата лампа ми свети много ярко и ме дразни. Дори и сега като се разбуди и иска вода или нещо друго, или пък е болна отново нея светвам, защото ми е най под ръка. Нашата е най-обикновена.
   Моят мъж винаги се е будил, но според зависи на кой колко му се спи е ставал или той, или аз. Другият просто си заспива отново.
   Аз също не съм си изследвала хормоните.

# 87
И аз не съм правила такива изследвания -от вас чувам, дали са задължителни. #Crazy

# 88
Aз имам една нощна лампа подарък от ИКЕА, от две години ми е  Mr. Green и чак сега я разопаковах и разбрах, че е нощна  ooooh! и е много яка. Ще ползвам нея, в началото бебето ще спи при нас.

# 89
И аз не съм правила такива изследвания -от вас чувам, дали са задължителни. #Crazy

Касата не ги счита за задължителни - не ти ги пуска АГ-то по ЖК. Евентуално можеш да си вземеш направление за ендокринолог и той да ти ги пусне, аз в началото на бременността си направих профилактично ехография на щитовидната, но хормони не съм пускала. Правила съм си само задължителните изследвания по каса по ЖК, първи триместър скрининг и ФМ и сега втората ФМ.
Надявам се това да е достатъчно...
Тук в Бургас май дъжда ни размина и мисля да поизляза малко, вчера цял ден седях на затворено, днес не ме свърта  Joy

Общи условия

Активация на акаунт