Есен хубава настана и ритници радват ЯНУАРСКА мама – Тема 8

• 28 465
  • 722
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Сега проверих, че в сайта на Некст нещата са по евтини от магазина. Една пижамка за бебе гледах днес в магазина беше 23лв, в сайта 19. Някой май се чудеше...
Аз май ще поръчам по нещо за тримата, да си начеша крастата. Simple Smile

# 61
Аз имам доста приятелки, които нямат търпение и много ще се зарадват,ако им спретна такова парти  Simple Smile
За Погачата и аз не си падам, но преди 3 год.бях на моя приятелка на малката, но на сладка погача и много ми хареса.
Тя "погачата" винаги е сладка. Simple Smile
Аз не съм правила с големите. Сега ще видим... То ще се падне в най-грипавото време... Няма да е много за партита...
Не си спомням,защото беше преди 15 години, но на племенника ми погачата сякаш не беше баш сладка. Може би във всеки регион са по различни нещата. Но тази на която бях беше голям купон  Laughing
За грипавото време не се замислих  Thinking

# 62
Бордо, завишените антитела МАТ показват Хашимото. Имам го от години, не е толкова страшно като свикнеш с мисълта. Реално все едно нищо ти няма. Следи си показателите както те съветва лекарката и всичко ще е наред.

Като ви чета, че повечето сте се приготвили почвам да се плаша. То не стига, че ми е първа бременност и не съм наясно какво ще ми трябва точно, та ще трябва поне списък да направя. Със сигурност трябва да купя комплект за изписване, предполагам "космонавт" или там както се казва зимното гащеризонче, предвид, че ще сме посред зима. Отделно другите пособия като помпи, подплънки, термометър, бейбифони и не знам си какво. А пък за къпането козметика, хавлии ... Леле-мале, не е лесно  Laughing дрешки от близки дечица имам вариант само за момиченце. Но така или иначе още не сме на 100% сигурни какво е бебчето. Като говорите за свекърви, да ви разсмея - моята изкарала от архива дрешки, които е плела на сина си Shocked Laughing Joy намекнах й, че това не е вариант, но май ще има сърдити, щото ще са необходими по-крути мерки  Laughing отделно била купила прежди да плете, сякаш ще ходим само с плетки, при положение, че такива хубави дрешки има сега за бебоци.  Crossing Arms

Притеснявам се, че сякаш не усещам толкова често дребосъчето. Успокоявам се, че съм с термин последния ден на януари, та някои от вас са с цял месец напред.

Днес бях на консултация. Мислех си, че ще ме види на видеозон, но уви пусна ми само изследвания. Знаех си, че по ЗК само отчитат дейност, но аз съм с гестационен диабет и доколкото знам при проблемна бременност над 35г. се полагат 2 видеозона повече. Както и да е, няма да я моля. Така или иначе разчитам на друг доктор. Пък дано всичко е ОК.

# 63
Хепи, не си го причинявай това с бебешкото парти! Ходих на такова, значи само силата и волята за живот ме спаси да не се хвърля от 8-я етаж. Премина в бебешки игр - рисувахме някакви неща на главите си, мазаха памперс с течен шоколад, мериха корема на мацката, а аз щото не бях наясно, колко може да е писах 165 см., а той се оказа с около половин метър по-малко, после надуваха балони, ама аз казах, че ме викат извънредно на работа (в неделя) и изчезнах с бясна скорост. Освен това аз и кумата бяхме единствените неродили и небременни в компанията и съответно нямаше никакъв алкохол и смуках на цялото парти газирана вода, ако знаех щях да си взема едно патронче в чантата и да дръпвам от време на време, та да ми дойде настроението.
Joy ужас е това парти ли е хаххахах С малко повече въображение си го представям аз и алкохол и коктейлчета разбира се. Нали идеята е да се почерпи за предстоящото събитие  Laughing и то след известно време няма как да не се изчерпи темата за бебета и се започват женските глупостите и майтапи, като си знам хората.

# 64
Бордо, завишените антитела МАТ показват Хашимото. Имам го от години, не е толкова страшно като свикнеш с мисълта. Реално все едно нищо ти няма. Следи си показателите както те съветва лекарката и всичко ще е наред.

Като ви чета, че повечето сте се приготвили почвам да се плаша. То не стига, че ми е първа бременност и не съм наясно какво ще ми трябва точно, та ще трябва поне списък да направя. Със сигурност трябва да купя комплект за изписване, предполагам "космонавт" или там както се казва зимното гащеризонче, предвид, че ще сме посред зима. Отделно другите пособия като помпи, подплънки, термометър, бейбифони и не знам си какво. А пък за къпането козметика, хавлии ... Леле-мале, не е лесно  Laughing дрешки от близки дечица имам вариант само за момиченце. Но така или иначе още не сме на 100% сигурни какво е бебчето. Като говорите за свекърви, да ви разсмея - моята изкарала от архива дрешки, които е плела на сина си Shocked Laughing Joy намекнах й, че това не е вариант, но май ще има сърдити, щото ще са необходими по-крути мерки  Laughing отделно била купила прежди да плете, сякаш ще ходим само с плетки, при положение, че такива хубави дрешки има сега за бебоци.  Crossing Arms

Притеснявам се, че сякаш не усещам толкова често дребосъчето. Успокоявам се, че съм с термин последния ден на януари, та някои от вас са с цял месец напред.

Днес бях на консултация. Мислех си, че ще ме види на видеозон, но уви пусна ми само изследвания. Знаех си, че по ЗК само отчитат дейност, но аз съм с гестационен диабет и доколкото знам при проблемна бременност над 35г. се полагат 2 видеозона повече. Както и да е, няма да я моля. Така или иначе разчитам на друг доктор. Пък дано всичко е ОК.
Добър вечер!
И аз съм с термин 31.01.2016г. Не се притеснявай и аз не усещам постоянно бебка, но питах доктора последния път каза, че е нормално и повече като наместване на червата и то сутрин и вечер.
След 1 - 2 месеца ще има яко тормоз и шутове... Няма да може да се спи Flutter

# 65
   Здравейте, момичета! Hug
   Благодаря за хубавата тема от сърце  bouquet
   За покупките, не съм купила абсолютно нищо, доста дрешки ми предлагат близки приятелки и първо ще видя какво ще ми е нужно, за да допълня. Количка засега няма да купуваме, имам от каката Чико и макар и на 10 години е в перфектен вид и не стои старомодна.
  Багаж за болницата ще приготвям като вляза в деветия живот и здраве. Погача ще правя, правила съм и на другите ми 2 деца.Атмосферата на такова събиране е , както си я направиш Heart Eyes За мен е било приятно преживяване Simple Smile
   От около седмица отново повръщам, особено вечер и това доста ме мъчи. Много внимавам с яденето, защото от всичко ми става тежко  ooooh!

# 66
  • Варна
Здравейте момичета.
Ужасно стана времето и тук. Но няма как есен е.
Днес пак цял ден по задачи- домашни, училище, пазарене, чистене, готвене и т.н.
Аз на каката дрехите перях с Persil Sensitive. Много бях доволна. Може би пак ще повторя. За шезлонга- това е една от най-използваните от нас придобивки. Вики си изкарваше по много време там като бебе, заспиваше, играеше си. Мисля пак да го ползвам и за дребния.
За всички болници е различен наистина списъка. Следващият път като ходя на консултация ще разпитам как е в Майчин дом, че аз предния път раждах в АГ.
За покупките има време. Споко всичко ще купим Wink

# 67
Ние кръщене ще направим още като е на 40 дни. Така го мислим, в тесен кръг. Но да видим как ще е времето.

# 68
Момичета,много сте писали бре Simple Smile Кои от вас ще раждат секцио и си го знаят вече?

# 69
И на мен бебешкото парти ми се вижда готина идея, но и аз не мога да се похваля с тълпи приятелки, повечето са момчета/мъже. Още го мисля, но по-скоро не ми се занимава много - толкова задачки се събират:) С погачите имам голям опит, дълго време бях ценен кадър - трябва да чупи питката млада жена без деца, неомъжена с живи родители - доскоро отгварях и на трите  Crazy
На повечето на които съм била е било весело и сме си изкарвали много приятно - имало е и майки и деца и бременни и жени без деца, общо взето си зависи от хората как ще се проведе. Била съм и на по-нестандартни мероприятия - за орисване на бебе и е имало и мъже и не е имало пък питка. Общо взето ще преценя в един момент дали и в какъв формат да си организирам нещо такова, но не и по задължение.
На мен семейните събирания ще са ми проблемни - всичките ни родители на едно място не си ги представям, ще трябва да им направим график  Joy

# 70
Колко актуално заглавие, браво ди ди за темичката. Моя момък е супер активен, вечер голямо шоу ни прави, благодарение на задната плацента му усещам всички чекнения, хълцания и въртележки. Вчера на прегледа се прозяваше и даже езиче показа наш плезльо, док му се смя и с интерес наблюдаваше вътре в устичката му, защото рядко се виждало така. За покупките бавно славно всичко си купувам от най-нужното, направо ви се чудя на подаръците, на мен нито някой ми е предлагал нещо нито ми е подарил. Аз съм най-голяма от женския ми кръг, но последна чакам бебе, другите са вече на по 5-6 години и някак си им се струва далечно майчинството вече. А и всички почти са момичета, а ние сме с мъж, предполагам, че като родя ще почнат подаръците, но аз ще съм взела почти всичко.

# 71
Момичета,много сте писали бре Simple Smile Кои от вас ще раждат секцио и си го знаят вече?

аз ще съм секцио, второ и то, напълно сигурно е,само незнам кога ще решат да го изкарат бебето, ако то само не реши по -рано да излиза

# 72
Намерих това в нета :
Нивата на TSH и FT4 трябва да бъдат мониторирани на всеки четири седмици през първата половина на бременността и поне веднъж между 26 и 32 г.с. Нивата на TSH трябва да бъдат <2.5 mIU/l през първи триместър и около 3.0 и 3.5 mIU/l съответно през втори и трети триместър.

Моето е 2,449, мисля че е в норма, .

# 73
Гери, не вярвай на всичко написано в интернет. По-добре да се консултираш с ендокринолог. Нормално е нивото на ТСХ да се повишава, тъй като през лятото организмът се нуждае от по-малко количество и съответно жлезата не го произвежда, но есенно и зимно време нивата на ТСХ се завишават. Затова е много важно да се следи всеки месец и то от специалист.

Сестра ми переше всички дрехи на племнника с Бочко. На мен също ми харесва как мирише/пере и мисля да го ползвам.

Скрит текст:
Някой беше питал пак за това какво горе долу е необходимо за болницата, макар всяка да си има различни изисквания, ето какво най-общо ще трябва:

# 74
Намерих това в нета :
Нивата на TSH и FT4 трябва да бъдат мониторирани на всеки четири седмици през първата половина на бременността и поне веднъж между 26 и 32 г.с. Нивата на TSH трябва да бъдат <2.5 mIU/l през първи триместър и около 3.0 и 3.5 mIU/l съответно през втори и трети триместър.

Моето е 2,449, мисля че е в норма, .

да, така ми каза и моя ендокринолог, след като TSH ми се повиши на 2.5 въпреки Еутирокса. Но все пак ми завиши дозата Еутирокс - не знам дали защото аз се притеснявам и да ми е спокойно или защото е крайно необходимо, но аз и вярвам безрезервно.

Общи условия

Активация на акаунт