Есен хубава настана и ритници радват ЯНУАРСКА мама – Тема 8

• 28 465
  • 722
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Малее, нова тема - много сме бързи  Mr. Green
Аз съм взела единствено една залъгалка и един термометър на Авент за вода и въздух с форма на цветенце, много сладък. Само това е  Simple Smile
Иначе гледам Некст онлайн - дали са по скъпи от магазина в Мола (че още не съм ходил до там)

# 46
  • София
Здравейте и от мен!

И аз съм от тези, които не са купили нищо за новия член на семейството, но моя приятелка онзи ден ми сподели, че вече е поръчала някои неща  Laughing Не обичам такива неща, но хайде да не й убивам мерака..

За багажа за болницата, струва ми се рано, с първата Б си го приготвих в началото на 9 м., за всяка болница си има списък какво да се носи при постъпване. Раждах в Шейново, там за себе си трябваше да нося: документи, обменна карта, направление 7 от л.л., чехли, нощниците си ги даваха от там, чаша, вилица, лъжица, лични принадлежности. За бебето: пакет памперси и мокри кърпи. Дрешките си бяха от там.

За праха за пране - като се появи сина ми перях със SANO MAXIMA SENSITIVE, и сега пак такъв ще купя. Омекотител не ползвах в началото за бебето.

Аз напоследък не мога място да си намеря, все ми е тежко, некомфортно, каквото и да хапна, говоря за количество като 1 домат или 1 ябълка и имам чувството, че ще ми се пръсне корема, толкова тежко ми става... В петък започвам 7м, все още работя, някъде до края на октомври, т.е. до края на 7м, после 1 месец платен отпуск и после ми започва 45-дневния болничен. Честно казано все по-трудно ми е да седя, краката ми оттичат, но мисля да устискам още месец.

# 47
Открих аз с какво да ги преборя тези киселини -  Бианацид на Абока ( Bianacid ) - една колежка ми го даде - смуче се като имаш киселини, точно за бременни е - всичко утихна, много съм щастлива Hug
Понякога е голям плюс да работиш във фармацефтична компания - само ме засипват с Пренатал, Магнерот, Малтофер, сега и това - като аптечка съм:)

# 48
Moon, мечтата ми е да съм ЧР във фарма компания  Mr. Green
Днес намазах само кебапчета от тийм билдинга, на който не отидох. Опитаха се да ми натикат и цяла кутия със зеленчуци на скара и три шишчета, но оставих за по-гладните  Mr. Green

Днес окончателно ми казаха,че няма да търсим заместник, а като имало нова вълна за наемане,сме щели да го измислим. Донякъде ми допада идеята, донякъде не,защото още не знам какво да очаквам като се роди бебето и дали ще съм в настроение да работя, та дори от нас. Предполагам да, но не искам да си правя тънки сметки без кръчмар.

# 49
  • Варна
Този Бианацид някой го беше похвалил. Peace
Оф, мацки, много ми е зле днес, цял ден ми се вие свят, кръвното под 100/60. А колко сладко изядох пак... ooooh! Добре че свеки прибра децата от училище днес и сега са у тях. Нищо не ми се пипва, само лежа и бутна нещо служебно от време на време. Tired
Дребоса най-после разбра, че може и на друго място да рита, не само ниско долу. Бута ми ръката, както съм я подпряла на корема. Голям кеф. Heart Eyes

# 50
Какво мислите за американското парти „baby shower”? Първа и чакана бременност ми е и ми се иска да създам някаква емоция, а и ми харесва идеята за споделянето на опит, хапванато на сладки неща, написаните пожеланията, дребните закачливи подаръци, снимките за спомен.

# 51
Какво мислите за американското парти „baby shower”? Първа и чакана бременност ми е и ми се иска да създам някаква емоция, а и ми харесва идеята за споделянето на опит, хапванато на сладки неща, написаните пожеланията, дребните закачливи подаръци, снимките за спомен.

Aз съм много ЗА, но нямам толкова приятелки  Mr. Green

После няма да правя и Погача и подобни, не си падам по тези традиции.

# 52
  • София
Здравейте, момичета! Благодаря за новата тема.   bouquet

Аз се разписвам днес в по-добро настроение от предишните дни, въпреки лошото време навън.  Simple Smile

Както писах миналата седмица, наплаших се от резултатите за TSH и FT4. В петък бях на преглед при д-р Милчева в ендокринологията в Майчин дом. Освен лошата организация и многото чакане там, докторката явно нямаше много време и не ми обърна кой знае колко вниманиe - пусна пак TSH, TAT и MAT и ми предписа 25 мг Еутирокс.
Днес отидох да си взема тези изследвания - направих ги в тяхната лаборатория. Отне ми около 2 часа, докато ги получа, но пък резултатът си струваше. TSH там ми е 2, МАТ е завишено. Попитах лаборантката как може един ден да е 3,16 в едната лаборатория, а на следващия в друга да е 2, но тя естествено не знаеше. Обясни ми какви методи използват те и каза, че резултатите им са верни. Докторката днес беше по-спокойна и ми обърна внимание, успокои ме и чисто човешки... Каза, че вярва на тяхната лаборатория, че според изследванията и личния ѝ опит няма за какво да се притеснявам, но все пак ще следим нещата. В края на октомври пак ще отида... Дотогава ще си пия минималната доза лекарство, защото нямало как да ми навреди и така. Освен това ме помоли учтиво да не чета медицинска информация в интернет.  Embarassed

Та така, след няколко мъчителни дни, днес ми е по-леко и вече вярвам, че всичко ще е наред.   Praynig

Малчо точно тези дни пък много рита, особено като се замисля за евентуалните проблеми, които могат да се случат в следствие на тези изследвания... Внушавам си, че иска да ме успокои, да каже "тук съм, всичко е наред, не драматизирай"  Heart Eyes

В предишната тема имаше и други момичета с моите проблеми. Какво стана с вас, видяхте ли се със специалисти?

# 53
Аз имам доста приятелки, които нямат търпение и много ще се зарадват,ако им спретна такова парти  Simple Smile
За Погачата и аз не си падам, но преди 3 год.бях на моя приятелка на малката, но на сладка погача и много ми хареса.

# 54
  • Варна
Аз имам доста приятелки, които нямат търпение и много ще се зарадват,ако им спретна такова парти  Simple Smile
За Погачата и аз не си падам, но преди 3 год.бях на моя приятелка на малката, но на сладка погача и много ми хареса.
Тя "погачата" винаги е сладка. Simple Smile
Аз не съм правила с големите. Сега ще видим... То ще се падне в най-грипавото време... Няма да е много за партита...

# 55
Бордо, аз имам лек проблем с щитовидната, само дето на мен ми изписаха доста по-големи дози еутирокс, защото фт4 ми е ниско, а трябва да е по-високо и едва смогва. Моята ендокриноложка е малко чалната, но обяснява много добре. 100 пъти ми повтори, че риск за бебето няма, но за мен не е добре и за това ми завиши дозите. При всяко положение, щом има зачеване и вече сме в 6-7 месец, няма за какво да се тревожим за бебетата, а по-скоро трябва да си обърнем внимание на нас самите за в бъдеще да не стане някой гаф Simple Smile

# 56
Тя "погачата" винаги е сладка. Simple Smile
Аз не съм правила с големите. Сега ще видим... То ще се падне в най-грипавото време... Няма да е много за партита...
и аз не си падам ,но майка ми само това ми дрънка...нямам много приятелки и няма и кой да дойде
а пък нали трябва да има и деца,зимата,болно време...а и а малко бебе само ще ми е до гости,но има време...

# 57
Хепи, не си го причинявай това с бебешкото парти! Ходих на такова, значи само силата и волята за живот ме спаси да не се хвърля от 8-я етаж. Премина в бебешки игр - рисувахме някакви неща на главите си, мазаха памперс с течен шоколад, мериха корема на мацката, а аз щото не бях наясно, колко може да е писах 165 см., а той се оказа с около половин метър по-малко, после надуваха балони, ама аз казах, че ме викат извънредно на работа (в неделя) и изчезнах с бясна скорост. Освен това аз и кумата бяхме единствените неродили и небременни в компанията и съответно нямаше никакъв алкохол и смуках на цялото парти газирана вода, ако знаех щях да си взема едно патронче в чантата и да дръпвам от време на време, та да ми дойде настроението.

# 58
Да се запиша в новата темичка и аз, благодарности на deedeetu за труда    bouquet

Яко ритници, смени режима младежа и е особено активен нощем, но пък за сметка на това от обяд, та до вечерта хич не се обажда.  

Нищичко не сме купували още, подариха ми разни дрешки от един вече пораснал момък, та поне домашно облекло имам.
Ще пера и гладя по-натам, тепърва ни чака местене. След това ще пазаруваме.

Погачи и прочее странни ритуали, на които идея си нямам какво се случва и защо ги има, няма да правим. Идеята за baby shower ми допада повече, но и аз нямам подходящи приятелки, които да поканя  Laughing
От всички ритуали ми харесва прощъпулника, готино е някак, и весело, а и детето е основен участник, а не само кукла, която да подмятат насам-натам. В тоя ред на мисли - и кръщене няма да има, като порасне сам ще си реши иска ли, не иска ли.

# 59
Ехаааа айде пак съм изостанала,записвам се в темата,поне да мога да ви следя ако не ми остане време са пиша. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт