Есен хубава настана и ритници радват ЯНУАРСКА мама – Тема 8

• 28 508
  • 722
  •   1
Отговори
# 90
И аз не съм си правила това изследване, никой не ме е насочвал към него. Имам няколко приятелки с хашимото - при две е открито покрай неуспешни опити за забременяване, третата без никакви проблеми си роди и износи и разбра много по-късно, но имаше симптоми, които наведоха към този проблем.
Това за малка дискретна лампа е идея - бях гледала някъде такива с фотоклетка - като се размърдаш светва. В началото мисля бебето да е при нас, поне 3 месеца , а после като го преместим в неговата стая ще сложа нещо такова деликатно. При нас няма да свети нищо, за партньора ми не зная да му е такъв проблем, но аз на светло не мога да спя  Naughty

# 91
И мен не ме свърта, но ходих само до месарницата, накупих и сготвих неща,които ей така ми се ядяха днес  Joy Joy Joy

Иначе времето е гадно, но от утре започва леко да се затопля, аз ще съм в офиса до обяд-следобяд, в четвъртък пък имам да оправям едни непренесени багажи....откога отлагам, и вече няма накъде.

# 92
И аз не съм си правила това изследване, никой не ме е насочвал към него. Имам няколко приятелки с хашимото - при две е открито покрай неуспешни опити за забременяване, третата без никакви проблеми си роди и износи и разбра много по-късно, но имаше симптоми, които наведоха към този проблем.
Това за малка дискретна лампа е идея - бях гледала някъде такива с фотоклетка - като се размърдаш светва. В началото мисля бебето да е при нас, поне 3 месеца , а после като го преместим в неговата стая ще сложа нещо такова деликатно. При нас няма да свети нищо, за партньора ми не зная да му е такъв проблем, но аз на светло не мога да спя  Naughty

Shocked не е ли много малко да се отделя на 3 месеца бебе  newsm78 аз не бих посмяла Naughty но това са си мои страхове.

За ТСХ не може да се каже от кога ти се е променило и да се констатира. Може да се повтарям, но при опитите за бебе след увеличение на дозата на Еутирокса, ТСХ ми падна до 1,6. Веднага със забременяванет, мисля че се тествах в 6гс. беше над 3. Така, че не се изненадвайте, ако се констатира повишение. Вероятно след бременността няма да имате нужда от хапчета. Просто през този период се утежняват нещата за много жлези и органи в тялото ни. Сега съм на още по-висока доза и съм с ТСХ 1,5. Стойности от 2,5 вече не се считат за ниски при бременност. Това го знам със сигурност от ендокриноложката ми от МД, както и от д-р Сигридов, на когото безрезервно вярва!

Някой може ли да обясни как усеща, че бебето хълца. Това ми е много интересно  Grinning

Нощната лампа мисля си е необходимост. Но едва ли ще свети постоянно, така или иначе копчето е до мен. Имаме и по-ярко светещи и по-дискретни.   

# 93
  • София
Ние въобще не мислим бебето да спи в нашата стая. Друг е въпросът дали котки и бебе въобще ще ми оставят да спя където и да било. Вече не си спомням откога съм спала непробудно от вечерта до сутринта. Редовно ме будят към 3,30 да ядат или просто така #Cussing out Толкова съм свикнала, че даже и когато си мълчат сама се будя и ми се струва, че мяукат.
За нощна лампа, аз съ харесала тези, които се слагат на леглото и имат и въртележка с играчки, музика и прожектират на тавана картинки.

# 94
И аз преди мислех бебето да си спи отделно, но сега нямаме отделна стая за него  Mr. Green А и много ми казаха, че съм луда да се разхождам до друга стая. Даже вече не се заричам да не го слагам на спалнята при нас....на всичко ще съм готова само и само да замълчи и да спим.

Аз започвам да се паникьосвам от раждането и от самото бебе....не знам при Вас как е, особено при тези с първо.

# 95
  • София
Ами и ние към момента подготвяме отделна стая - те са една срещу друга, та не мисля да ми е драма ставането и ходенето до там.
Иначе никога не съм имала реален досег с толкова малко бебе, винаги съм имала един лек страх, как ще се справя, да не го нараня, но това до преди да забременея, а сега за сега, съм смела и спокойна, като ми го връчат ще видим вече как ще е.
Иначе аз на светло не мога да спя, но спя леко и мога да спя с промеждутъци на пробуждания, освен ако не трябва да се разсънвам сериозно, тогава вече може и да си по будувам, но да видим де, какви бебета ще ни се паднат Simple Smile

# 96
  • София
Ние също мислим бебето да е в отделна спалня - още не сме я направили, но ММ вече дава зор, та ще е този месец.
Освен бебешко креватче, там ще сложим и някакво друго легло, така че да можем при нужда ние да се местим при него. В нашата спалня просто няма място, а и не искаме да го свикваме при нас и после да се чудим как да го отделяме, какъвто проблем имат повечето ни познати... Но ще видим, де - то човек едно си мисли, пък после какво става не е ясно...  Crazy

# 97
Мен също ме обзема паника от време на време, засега гледам  много да не мисля за самото раждане ,че от него май ме е бъз най - много
Ние смятаме бебка да спи при нас в спалнята, това с нощната лампа е добра идея смятам и аз да си взема

# 98
Моята е с много мека светлина, така че няма да пречи на таткото, ако се наложи да я светвам. А и той като е изморен, ще си поспива, къде ще отиде.
Ако имахме стая, щях да помисля за отделна, сега правим страшни гимнастики, за да си нагласим мястото. Но обстоятелствата са такива, че се преместихме от къща в по-малкия апартамент на ММ. (къщата не е обща, тя е моя и на бившия, дълга история, в момента я продаваме уж). Искам, не искам, бебето ще е при нас.
Честно казано вчера гледах едно видео как точно трябва да се вдига, да се слага обратно, да се върти......и се замислих,че НИЩО не знам за бебетата, никога не съм ппала толкова малко бебе. Дано се появят някакви инсинкти. Shocked

# 99
  • Варна
Аз това с бебе в друга стая не бих си го причинила. Ставане по 100 пъти на вечер си е достатъчен тормоз, че да обикалям и по стаите. Поне първите 6 месеца кошарата ще е залепена до леглото вечер, че и при нас ще го взимам, ако се наложи. След 6тия месец е възможно вече да привикне и ще е натикан в кошарата при всички случаи, а след 2 години евентуално при големия, когато започне да спи повече и не го притеснява.
Оф, и аз се паникьосвам за раждането от време на време. Хем предишните бяха леки... Но знае ли човек... Винаги може да се обърка нещо... Като ти е за първи път се притесняваш, защото не знаеш какво те чака, а следващите - защото вече знаеш. Mr. Green
А това как ще го държиш, обръщаш... С това се свиква още в болницата, няма как. Важното е да се придържа главичката. Наистина е объркващо като ти връчат вързопче с три кила месо, което се гъне като кашкавал, че и мърда на всичкото отгоре.  Simple Smile Акушерките затова са там, да показват. Първият път като сложих памперс го бях сложила грешно и му се беше зачервила сгъвката на едното краче. На другата сутрин педиатърката забеляза и помоли акушерката да ми покаже как да го поставям (да издърпвам ластика докъм средата на бедрото, а не да остава в сгъвката на крачето, където кожичката е много нежна и се протрива лесно). И така се научих, проба-грешка е работата. Peace

# 100
Аз затова гледам някакви видеа, и си викам.....аве всеки се оправя, аз ли няма.
Сега една много смешна случка. Една позната роди в Малайзия, мъжа й е там с 2-годишен договор. Та той заминал за 4 дни в командировка, и майка й по Скайп й казала да не го къпе сама, за да не го удави. И на третия ден звъни мацката по Скайп и казала, че понамирисва и ще рискува  Joy Joy Joy

# 101
То едно е ставането цяла вечер, но и някак си не мога да приема теорията бебето да седи/спи само  Rolling Eyes както и теорията да не го гушкаш, а да го оставиш да реве. Може после да си патя от това, но си мисля, че ще му треперя много  Grinning

# 102
Аз затова гледам някакви видеа, и си викам.....аве всеки се оправя, аз ли няма.
Сега една много смешна случка. Една позната роди в Малайзия, мъжа й е там с 2-годишен договор. Та той заминал за 4 дни в командировка, и майка й по Скайп й казала да не го къпе сама, за да не го удави. И на третия ден звъни мацката по Скайп и казала, че понамирисва и ще рискува  Joy Joy Joy
Joy Ох, лелеле... смях....
Аз да споделя, че цял живот ми става лошо от кръв и игли, от 2 години го преборих страха и не ми става лошо. И разказвах на жената, където ми взима кръв (ходя си от 1-2 години в една и съща лаборатория), че тъкмо съм преборила този страх и сега ще ми се наложи да преборя и страха от раждането  Rolling Eyes А тя ме успокоява, хайде бре всички хора дето ходят по улицата са родени от майка, ще се справиш и ти, не го мисли... Hug
Много мила женичка винаги и нося бонбони и сок  bouquet

# 103
Aз се заричам да не го глезя, да не спи при нас, но като знам как ще ми е мило.... Crazy Crazy Crazy

# 104
Е Happy days, Hug  смях се глас  Joy Joy Joy
Понамирисва и ще рискува 

Общи условия

Активация на акаунт