Юлска тема- 34- ЗАЕДНО ЗА ПАВЧО!

• 66 464
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Джина, за пореден път съживяваш темата! Heart Eyes За снимките- благодаря ти, радвам се, че ти харесват! А за цени- не знам, имаше преди в страницата ѝ във фейсбук,   но съм забравила ( аз забравям цените 5 минути след като съм ги видяла обикновено). Ако наистина се интересуваш, ще питам за всичко, което те вълнува Hug

По повод снимките- поискаха на детето семейна снимка за детската градина. От днес за утре- така казала едната учителка. Оказа се, че нямаме нито една снимка четиримата на хартия. А аз го разбирам това в 7.30 вечерта и нямам фотопринтер. Красота. Пратихме детето със снимка на двамата с прабаба им, само дето Ади е бебе още. Хубаво, че се оказа, че има грешка и снимката всъщност е за днес и снощи извадих семейна снимка на хартия. Вече ще вадя по-често снимки, че резил голям се оказа.

Ние с гърнето върнахме здраво назад откакто застудя. Изобщо не му пука на Адриан, а на мен ми е жал да го държа гол като ми тракат зъбите.

Миналата седмица и моите деца бяха леко сополиви, леко кашлящи. Оправиха се бързо и лесно. Давам клеева тинктура, мед с джинджифил (на голямото дете). Купих и Имуномикс, това е сироп от черен бъз и  ехинацея, който бил вълшебен. Братовчедка ми много го похвали- миналата есен едната ѝ дъщеря за месец сменила 3 антибиотика, после с този сироп почти не боледувала цяла зима, само леки сополи. Реших, че за последен път давам шанс на купешки имоностимулатор, дано пък наистина да е аааадски добър!

Оздравявайте бързо, дечица!

# 106
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Кирил не е на ясла,но и той е в редиците на болните.Вече за втори път като сега е и на антибиотик.Дано подейства и бързо да се оправи.Кашля като дърт пушач,а носа му е като река.За красота е с температура и разстройство. Sad

# 107
Въх, по какъв повод искат семейна снимка от градината? Ние не само на хартия нямаме, а и заснета такава нямаме....
В девети месец моята нищичко не наддаде, аз също.

# 108
Агнес, абсолютно същата история, кашля спрях я от ясла, докторката каза, че е от тъпата хрема, която точи 2 седмици вече. Сега давам проспан и едни правени капки за нос.
Терп нали давам точно този сироп вече 3-ти месец, до антибиотик наистина не стигна, но пък не очаквах, че едни сополи може да са толкова упорити  Crossing Arms
Гема май при всеки е различно, моята мома също в началото на 9-ти месец беше 3кг, но накрая с преносването се роди 3,550. А аз за карък най-много качих в 9-10ти месец +5кг  Embarassed
Ники много възпитана адашката, бреййй а аз толкова усилия полагам, но мерси, благодаря, моля още не присъстват в бедният й речник  Mr. Green

# 109
И моята накашля от хремата, която при нас мина, но не може да се говори за кашлица, на 3-4 часа веднъж да се закашля, няколко изкашлания и толкова.

# 110
  • София
Терп, аз рядко харесвам снимки от професионални фотосесии, не знам защо. Но вашите много ми харесват, допада ми техниката на тази дама. Дори вчера Яна Мойсеева беше публикувала уникална снимка на едно специално детенце. Определено съм навита да ползваме нейните услуги, ние семейни снимки нямаме…Лошото е, че това изисква време. Confused
Захарче, страшно съжалявам за Киренце, да се оправя бързо! Води ли го на лекар?
Свекърва ми искала да купи на децата имуностимулатори, не знам защо. Аз никога не съм давала такива. Децата ми не боледуват и мисля, че е излишно /да не говорим, че те не са и никак евтини, за какво само да си дава парите/. Не искам да и троша хатъра, решила жената, от душа го прави. Не, че искам да ги блъскам излишно с такива неща, но пък в крайна сметка това не вреди. Peace
Гемавар, кога ти е термина?
Пина, помня, че Ю като бебе беше с много дълги крака. Flutter

# 111
  • София
Пина, не знам, сигурно довечера ще разбера и ще споделя. Събра си много съвестно листа от парка, мисля, че е свързано със снимката. Хрумна ми, че ще правят някаква есенна рамка, знам ли. А може и нищо общо да няма.

Скарлет, отчайваш ме, не знам дали го разбираш Simple Smile Аз черен бъз принципно си давам. Тоест редувам прополис и бъз, а големият нон-стоп е на джинджифил с мед.

Адриан също се опитва да каже "моля", "благодаря" и "добре де"- последното винаги с тон на голяма досада. Говори на миньонски, но поне се старае Simple Smile

Джина, благодаря ти Simple Smile Ще я поразпитам. А това детенце, за което говориш беше трудно за снимане, защото не се спираше.  Но е очарователен, много силно ме впечатли! И не го казвам само защото е различен и ей така си говоря, да се правя, а защото наистина е невероятен по един абсолютно непознат за мен начин. Тези снимки са част от благотворителните фотосесии за Павел и имах късмета да присъствам там през цялото време в ролята на нещо като помощник на двете снимащи, много семейства минаха пред очите ми, но  това дете и майка  му ми се запечатаха трайно в съзнание и ми останаха в сърцето.

Последна редакция: пт, 16 окт 2015, 16:27 от terpsyhora

# 112
И аз много харесвам снимките на Терп. Ще трябва да се запиша при Яна Мойсеева.
Не ми е ясно защо в яслата ще искат снимки на цялото семейство и то спешно. Аз всъщност не гледам особено сериозно на мераците на лелите от яслите. Добре, че имам една година да се настроя за глупостите им.

На тема кашлица, преди 10тина дни закрихме сезона в Гърция и се наложи да купя Проспан оттам, че не бях взела от вкъщи. Първо струваше 10 еврака, после аптекарката гледа лошо и вика, че не бил за деца под 4 г. Аз се облещих насреща, пък си викам разбира й главата на тая, ама добре, че го каза, та погледнах на опаковката. Вярно, така си пишеше. Значи внимавайте, в Гърция Проспан е с друга концентрация, а изглежда досущ като нашенския.

На тема памперс вече почвам да се отчайвам. През лятото всеки ден имаше напълно осъзнати попадения. В тоалетната - също. Сега, абсурд! А провеждаме следния разговор:
- Къде пишкат големите деца?
- Генто.
- Ти къде пишкаш?
- Пасан пикам, мамо.
Тоя пасан обаче ми разкарва играта нощем, защото сменям и него и пижамата и чаршафите. Вашите деца вечер и нощем пият ли вода?

# 113
  • София
Бемолс, благодаря и на теб! Снимката не е за яслата, за градината на голямото е. Там творят от време на време разни красоти децата, моето гледа и творят учителките вместо него. Не става той за труд и творчество, той е по езици, математика...

Адриан спря да пие вода нощем лятото. Пиеше нечовешки количества от обикновено бебешко шише с биберон. Обаче си изяде биберона докато бяхме на море и тъй като беше много сложно да намерим точно за Томи Типи, му дадох да пие вода от летните шишета на Девин, които не се изливат. И досега пие от такова, но явно щом не може да го дъвче както си му е ред, не е привлекателно за през нощта. Ползва го преди заспиване, в леглото, но после чак сутрин пие, рядко иска докато спи. А с памперсите в чудо се бях видяла, сменях 3-4 пъти нощем, а през интервалите, в които не сменям не спях за да проверявам дали не е вир вода. Мъка. Но мина и това.

# 114
Мадлен, в никакъв случай.  На базара всички бяха болни, но не ми се говори.
Терп, страхотни сте  Hug
 Ние също нямаме скорошна семейна снимка. Исках да се включа към русенската фотографа, но не успях.

# 115
Терп, аз съм точно в тази ситуация! Не знаех, че имало и други! И продължавам да давам луди пари за бибероните на Томи Типи, които заминават за нула време.

Говориш за онези шишета с накрайника, които се водят за спорт, така ли? Не предполагах, че може да се пие от тях в легнало положение! Веднага отивам да купя.

# 116
  • София
Агнесанке, благодаря! Hug

Бемолс, на етикета пише Water 2 Go, предназначена е бутилката (според описанието) за спорт, шофиране и разходка. От 750 милилитра е, не е от 500, както обикновените със "спортен" накрайник.

# 117
  • София
Бемол, аз никога не купувам лекарства безцелно, в .т.ч и като тръгна на почивка. Да ама това лято ми се наложи на Тасос да пазарувам разхлабително и фенистил, като двете ми струваха 20 евро и ме заболя сърцето.

Данчето с трабантчето, мини да кажеш как сте.
Ахи, как върви бременността?

# 118
Аз пък в къщи имам много лекарства, купени за всеки случай. Много пъти са ме спасявали. Реагирам на момента и нещата минават по бързо. За последния месец успявам да стопирам вирусите и ни се разминава само със сополи за ден два. Аз така се изплаших много на морето когато ни хвана рота вируса и от тогава имам всичко възможно което може да се даде като първоначално лечение - прахчета за разстройство, свещички за повръщане, ампули течен аналгин за висока температура, билкови неща за кашлица, сополи и настинки. Имам дори урбазон на хапчета за някакъв много краен случай, при алергия или ларингит. По-спокойна съм така, където и да отидем за повече от ден чантата е с мен. Скъпа инвестиция си е, но си струва спокойствието. При все, че моето се разболява много рядко.
В имуностимулаторите не вярвам, не и в купешките, природата е пълна с такива. Вместо такива боклуци по-добре давайте сироп от чист бъз, без обработки, фреш от червено цвекло, сок от арония имат същия ефект.

# 119
Джине, къде ги видя тези дълги крака?! Чак отварях архива да видя новородената Ю., то е едно сбръчкано, гъбясало, несретно създание. Крачетата му са толкова закърнели и рахитични, че на нищо не приличат. Нали проходи късно, съответно късно ѝ се издължиха и краката. Другите вече бяха едни стройни, моето с бебешките крака. Обаче вече се оформи и тя.
За имуностомулатори - не давам никакви, купешки още по- малко. Не се знае дали не вредят! Все пак са синтетика. Сега им е модата, след някоя и друга година ще ги отрекат, като хидрогенираните мазнини и прочие. Преди 30 години като нямаше имуностимулатори не сме боледували повече от сега. Все тая.

Общи условия

Активация на акаунт