Юлска тема- 34- ЗАЕДНО ЗА ПАВЧО!

• 66 463
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
И Виктория в групата на децата с давещи сополи. Не съм спала от 2 вечери. Трябва да е полуседнала, за да не й се стичат в гърлото и да спи. През деня всичко е наред. Как става тази работа, не знам.
С готвенето съм го закъсала. Уж гледам разнообразно да е за децата и пак си въртя 3-те манжди, които си знам. И всичко е разчетено по секудни, защото всяко отклонение от режима на едната, води до проблеми.

# 91
Ники, а ако я гушнеш да спи на една страна? Обикновено горната ноздра се отпушва.

# 92
Дейзи, ще пробвам. Тя се дави. Имаме диван в нейната стая и лягам до нея на висока възглавница. Тази нощ стана и ММ. Хвана й ръцете и успях да пръсна солен разтвор, после я завил с одеало и почти приспал. Даде ми я най- накрая - дадох да суче и я оставих в леглото. Към 8 много кашля и след 15 мин борба ме извика.
Ъх...този преходен сезон ми е неприятен, но няма как. Дните са студени, но има слънце. Не ми се мисли като сменим часа и започне да става тъмно в 6.

# 93
Ох, Джине, никакъв мерак за писане нямам. Както всички останали, предполагам. Свито ми е на душата и все се надявам да се намери и Павчовата алтернатива. Все си мисля, че нещо алтернативно трябва да пробват, но знае ли човек кое е истинско и кое е само въздух под налягане... Sad дано, дано, дано се намери правилното лечение и да се отърве от този гаден тумор!  Praynig

Иначе аз си бременен покрай останалото. Покрай яслата Криси е болен вече половин месец и не му минава. То не бе гърло, задна хрема, събота вдигна и температура, сега кашля ужасно - къса ми се сърцето като го слушам. Почнахме антибиотик, но имам чувството, че от него кашля още по-зле. За сметка на това се разстрои и дупето му е червено като на малко бебе. Sad То и аз си влача задната хрема, ама не и обръщам особено внимание. Утре влизам в 9 месец, ама вече ми е писнало тотално от този корем. От друга страна още нищо не ми е готово - дрешките са подготвени, но нищо не е изпрано, изгладено или подредено. Леглото му е разглобено на тавана, а в скрина са още нещата на Криси. Да не говорим за нещата за болницата - готовност нулева.

А на Катето племенника е една сладка малка мишка. То ни е първото бебе в групата, а от няколко часа си имаме и второ. Почва се вече - направо страх да те хване! Още не съм готова за бебе пък, колкото и да ми омръзна да съм бременна, ама не мога да изагитирам ММ да го поноси малко той....

# 94
Ох какво да напиша и аз... адски ми е свито на душата, чакам лъч надежда, иска ми се. Не мисля обаче, че с дете трябва да се рискува с алтернативи. Туморите са големи гадове и се искат спешни и кардинални мерки. Надявам се с терапии да го стопят до необходимата граница за операция, мисля логично, но вярвам и в чудеса все пак. Алтернативните лечения са по- скоро за поддържане след премахването на тумора. Не, че съм лекар, но така мисля. Ще се оправи Павчо, сигурна съм! Без значение по какъв начин, дали с някакви методи от бъдещето или с Божията сила, но това дете ще живее, вярвам от цялата си душа! Браво на Бени и Миро, че са толкова силно и адекватни в такъв момент, не мога да си представя под какво психическо натоварване са и каква болка се таи в душите им... Дано Господ е с тях, ние всички сме!  Praynig

Джине, за акането в гащите да кажа. Моя хубостник акаше на гърне още преди да махнем памперса, обаче в момента, в който махнах памперса започна напук да ака в гащите или да ми вика директно "Дай, мамо, памче, ще акам!" Отказваше категорично гърне! В чудо се видях, колко торти в гащите получих не ми се говори просто  Sick Купих седалка за тоалетната, сложих го, пусна го, пляскахме много с баща му, давахме награди и така. Сега само тоалетната ползваме.
А за стикитата и алито, питай само, по цял ден кисна там, занулила съм всички карти, но то от там все нещо ми влиза в работа - за детето, за баща му, пък за колелото, пък за мен... край няма  hahaha

Кате, честито! Сигурно е прекрасно да станеш леля  Heart Eyes Моя Алекс се роди 2 600 кг. Супер мъничък беше душата, ама тогава си ми беше нормален на мен, аз друго бебе не бях хващала преди.

# 95
Така като ви чета, значи сополите много леко сме ги минали.
Моята се роди 2800, но племенника ми някога се роди 2кг и след него тя изглеждаше голяма. А още по- някога сестра ми се е родила 1800 или още по- малко, вече не помня, май по- малко. Самата аз съм родена 2700, та тъй де, на фона на семейната анамнеза Ю. беше едно едро дете  Laughing  Но свекърва ми, която е родила 4100 и отделно 35 години друго новородено бебе не е виждала, направо се шашна колко е малка!  Simple Smile  А тя беше слаба, не и малка, защото се роди 50см.

# 96
Ники първата вечер, когато хвана сополите и нашта не можа да спи, но после със Стеримар, помпата и капки, се оправи поне през нощта положението, установихме, че когато е на топличко се поотпушва носа.
Но пък вече кашля ужасно, та пак вкъщи, писна ми вече, 5 дена на ясла и пак вкъщи незнайно за колко. А като знам, че все ще е така  Sick И после ползата от яслата, в нашият случай май никаква. Не проговори повече за този месец, само дето рева и е толкова стресирана, че поне заспиваше сама, хранеше се сама, може да е с едно и също, но поне беше сама, сега нищо не иска да прави без мен. Sad

# 97
Скарлет, кашлицата минава много бавно. При нас няма капки за нос за деца. Само на солен разтвор го караме. Загрявам я във ваната. Не дава и помпа да стигне до нея. Каза ми "Не, благодая"(поне с обноски е детето).
Вчера момичето е направило мед с лимон и мед с лук, но малкото не иска и да опита. Дано се престраши днес.

# 98
Минавам да се отчета или по-скоро да измрънкам. За 1ви ден на 9ти месец, малкия звяр по ехограф тежи 3361гр.  Shocked Това чудо,ако изкара до термин, сигурно ще мине 4кг. Леле, страх!

# 99
Мечка страх, мене не! Дишай, ще порасте колкото е нужно. 

# 100
Гема, съвсем нормално тегло за бебе в 9 месец. Няма да мине 4 кг, дори и на термин, освен ако не ядеш за трима.

# 101
За сополивите кашлици на децата давате ли противоалергично? Днес от неделя насам за сефте се измъкнах от нас,за да водя Златото на лекар. То не стига, че щях да мра, ами и той буха като магаре.  Спрях го от градина още вторник. На мен ми се губят два дни. Толкова зле бях. Педиатърката днес каза, че проблемът е в гърлото от секрети и затова кашля. Гърлото му е спокойно иначе. Не смея така да го пусна на градина. Мм каза че имало и други деца така да кашлят. Аз пия АБ и определено много бързо ме съвзе. Ого милия и той съпричастен и го подкарах с Инфлуцид. Толкова много неща имам да върша, а ръцете не ми стигат. Времето също.  Ого ще започне ясла евентуално края на месеца.  Много ме е яд, но избор нямам.

# 102
Гема,не искам да те стряскам.И двете ми деца качиха по килограм в деветия месец.По принцип тогава качват най-много,мисля беше по 200-250гр седмично.И растежът им нямаше общо с моето хранене,което беше сведено до минимум.Ядях по един домат и малко сирене на ден.За повече място нямаше.
Ехографът обаче,не е много точен уред.Знаете,че там леко да кривне курсора и размерите на бебето се променят.

# 103
Агнес, не ми казвай, че аз ви заразих, че няма да си го проста това. Sad Моята хрема още си живее царски, ама аз и толкова правя за нея...и Криси е на АБ, ама не виждам да има някаква полза за кашлицата му. Sad Днес даже го водихме на ренген за всеки случай - слава Богу, всичко е наред. За сега.... направо изтръпвам пр всяко изкашляне. Тези ясли имам чувството, че до нищо добро не водят. Sad

# 104
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Гема, и моите така качиха много в последния месец, Маги даже мина 4кг и не мисля, че твоето ядене има пръст в това  Simple Smile Мартин и той е с ужасна кашлица. В понеделник го будим за детска градина, той като почна да кашля, ама една противна лаеща кашлица, лошо ми стана. От вчера е с отхрачваща и не сме мигнали. Цяла нощ бухаше, че и повръща от нея. Държа го на инхалатор, засега безрезултатно. Милите деца какво изживяват Sad

Общи условия

Активация на акаунт