Юлска тема- 34- ЗАЕДНО ЗА ПАВЧО!

• 66 739
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
И аз къпя всяка вечер Кирил  Naughty.Цялото тяло без косата.И все още му гладя всички дрехи  Rolling EyesПри него вина за скачането има баба му  Tired тя го научи мноого отдавна.Сега само се качва и казва "долу",нали все това повтарям,но уви не слуша.
Вчера ходихме до работата на майка.Викам айде ще го пусна в групата в която евентуално на есен ще бъде.Учителките му се зарадвах и го взеха да видел играчките и каките и батковците.Леле като писна това дете мама и докато не се вкопчи в мен не млъкна.............как ще е просто от сега се плаша.Ааааа и за бонус излизаме от групата и на вратата виждам бележка за карантина от варицела  ooooh!Викам честито сега остава това да лепне.......

# 661
  • София
И аз къпя Лазар всеки ден. Сега покрай шарката ЛЛ каза да не го къпя, послушах я. Ей, докато заспи детето 100 пъти повтори, че не си е измил "дупето и писката", чак на рев го избиваше как може да го сложа да спи мръсен. От малки трябва да се възпитават и учат на лична хигиена. Калин до ден днешен се къпе всеки ден, още от раждането си.

# 662
  • Перник
И ние се къпем всяка вечер. Косата я му мия веднъж седмично, като Соца в неделя  Mr. Green
Скачането по геглото го има и при нас. При всеки удобен момент, но аз съм обяснила, че не давам да скача когато е сам на спалнята. Само ако има някой на нея. А като заскача пък казвам, че ставам и отивам в другата стая и ще го оставя сам и той понеже си е шубе в повечето случаи спира.

Бяхме болни, мина през АБ миналата седмица, та се чудя дали да го пускам от понеделник на ясла или да си почива още малко.

# 663
Аз пък я насърчавам да скача, въпреки, че се страхувам от инциденти, но пък и чак толкова не пада, то без хич не може. Според мен е хубаво да скача, да бяга, да се катери и всичко останало в този дух. Така изразходва енергия, движи се от което получава тонус и настроение, щастлива е. Освен това се развива двигателно - заяква, развива координация, балансира все по- правилно и умело и прочие още безброй неща, които сега не мога да изредя, но и други, които дори не се сещам или изобщо не зная. Движението е хубаво за всеки и всяка възраст, но за тях е просто задължително. Водим я и на батут - по детските клубове онези тип трамплин или на надуваем батут - и там да скача. Вкъщи на спалнята всеки ден, на нейното си легло също, макар че то е по- твърдо, че и на земята скача, макар да е съвсем твърдо, а съседите отдолу - горките...., но все пак това е за малко и не е през нощта или следобедна почивка, тъй че ще ни изтърпят, както ние пък им търпим други работи и така.

# 664
Аз пък навивам ММ да им купим батут, но той се дърпа. Според мен това е единственото спасение от скачането по леглата.

Кирил също много се страхуваше в детската градина. Всеки ден държеше да идва с мен да вземаме кака му, но там се залепваше за мен и не мръдваше. Откакто тръгна на ясла, се промени. Сега стигаме до детската, той се отскубва от мен и влиза сам. Влиза в едната група, като не намери кака си, влиза в другата. Закача се с децата, с госпожите.

Аз бих пропуснала поне един ден да не го къпя, но не мога. Само да види, че някой се кани да влезе в банята и той е вторият. Съблича се гол и чака пред вратата.

# 665
Дейзи, вие имате двор, нали? В къща живеете? Блазе ви! И ние ги гледаме батутите, но няма къде. Има едни малки в Декатлон, даже подскачахме на мострата, но едно, че няма предпазна мрежа, защото е доста малък и така става опасно, друго, че хем е много малък, хем на нас ще ни затлачи една стая, сякаш остана такава незатлачена...

# 666
Пина, в къща живеем. Но освен това живеем в края на града и според ММ нямат нужда от допълнителни атракции. Могат спокойно да играят на улицата, почти не минават коли. По-скоро не му се занимава със сглобяване и разглобяване, стига му басейнът Simple Smile

# 667
Ние имаме батут в къщата в Перник. Сглобява се през пролетта (мммм, даммм, без моето участие) и си стои цяло лято. Вали до дъжд и каквото там вали в Перник. ММ го разглоби няколко дни преди снега. Голямо забавление е, но като всичко друго - най-привлекателно е при наличие на други желаещи. т.е. скачането по спалнята изобщо не намалява. На мен не ми пречи. Аз скачах много до късно и нямам намерение да забранявам това.

Батутът е от най-големите. Мрежата е задължителна. Миналата година голямата братовчедка се изръси по гръб на тревата, защото не беше вдигнала ципа.

Аз съм твърдо против ежедневното къпане на бебета, но големите мърлячи трябва да се къпят, за да свикват.

# 668
  • София
Aз моите напоследък не успявам да ги къпя всеки ден, докарват ме до рев, ама буквално, не преувеличавам. И това всяка вечер. Ааааа, не. Лятото по 3 пъти дневно ги къпя, сега не успявам. Хубаво, че е студено, та не се вмирисват.

И моите скачат, ама навсякъде. Много ме дразнят като съм си полегнала на леглото, а те скачат отгоре, иначе не ми пречат. Да скачат, весело е.

# 669
При нас къпането е един път седмично, иначе всяка сутрин и всяка вечер и мия дупето, ръце и т.н., но нали е с дълга коса, отказва да сложи шапка за баня и затова не я къпем за да не мокри косата. А относно козметика, бебешки шампоан на Хип ползвам.

# 670
  • София
Напълно подкрепям Весето, че къпането трябва да е всеки ден. За съжаление, аз взех да пропускам от нямане на време. В смисъл себе си се къпя, за Марина не ми остава време. Бранка е толкова разсеяна, че ако не и напомня да влезне в банята, може и да не се сети.
Батут имаме на Бистрица /свекърва ми го подари за един рд на голямата/. Скачат.
Вкъщи не си говорим.  Вчера сутринта се накарах на голямата, а мм хукна да я защитава, та така и с него се изпокарахме. Снощи той спа в хола. Бранка дойде да ми се извинява по едно време, но не и обърнах внимание и повече опити не е правила. Подозирам, че и на двамата им е супер добре в тази ситуация, защото не се налага да правят някои неща, които обикновено ги карам да правят.

# 671
  • София
Ясен го къпем през ден. По-често мм го къпе, аз само го насапунисвам, а той стои с подвижния душ и го държи или го дава на Ясен и само стои и го гледа как се плацика във ваната. Не обича въобще да си мокри косата, мием я с рев, гледам да е веднъж на седмица или десетина дни. Ръцете, мием като се прибира от ДГ, а дупето след всяко акане.

# 672
Вкъщи не си говорим.  Вчера сутринта се накарах на голямата, а мм хукна да я защитава, та така и с него се изпокарахме. .... Бранка дойде да ми се извинява по едно време, но не и обърнах внимание и повече опити не е правила. ...

Надявам се, че няма да ми се сърдиш  Hug Не искам да те засегна по никакъв начин. Това е ужасен подход за човек на всяка възраст. В групата на психически тормоз е. Направи проучване ако искаш.

# 673
Джинке, точно такава беше тактиката ми спрямо майка ми. Най-изгодно ми беше да си се цупим....

Вкъщи ръцете се мият през 10 мин при ползване на всички възможни, сапуни и шампоани едновременно, като едно миене трае 10 мин. На мен, като екологично чиста, ми призлява от подобно разхищение на вода, но стискам зъби.

# 674
  • София
Аз както казах, че не ги къпя, така веднага ме досрамя и ги изкъпах на обяд. Трудното идва от факта, че голямото може само да се къпе, но се къпе с часове и аз превъртам. Нашата баня не е много топла и това киснене ме подлудява в този сезон. Миналата седмица бяхме при баща ми, там има разкошна баня, огромна хидромасажна вана, топло е. Оставих го една вечер да се къпе на воля, като периодично подвиквах да проверя докъде е и той все ми казваше, че се къпе. След около 40 минути отидох да го вадя от банята и той най-невинно ми каза "Ама, мамо, аз още не съм почнал. Досега само поливах стените с душа, ей сега ще се изкъпя и излизам." И така още 40 минути. Това вкъщи не  мога да изтърпя, защото малкото се намества и то с все дрехите в банята и става истински ад. Но днес се справих и с двамата дори без нервна криза. Йеа!

Бемол, в нас също ръцете се мият с всичко налично и неналично, по 1000 пъти. Зъбите тоже. Мнооого се дразня. Не съм хич дзен вече.

Общи условия

Активация на акаунт