Как върви захранването - част 6

• 14 169
  • 306
  •   1
Отговори
# 165
да попитам като захранвахте с месо,всеки ден ли давахте месно пюре или редувахте със зеленчуково?

Редуваме ги - един ден месно, един ден зеленчуково.

и като започнахте?аз знам че се редуват?
Започнах да ги редувам, когато започна да яде по едно малко бурканче с месно пюре. 

# 166
  • Sofia
да попитам като захранвахте с месо,всеки ден ли давахте месно пюре или редувахте със зеленчуково?

Редуваме ги - един ден месно, един ден зеленчуково.

и като започнахте?аз знам че се редуват?
Започнах да ги редувам, когато започна да яде по едно малко бурканче с месно пюре. 

е това ме интересуваше:-)

# 167
здравейте,мами!ние сме още малки за захранване,но днес в магазина попаднах на едно оризово брашно,и искам да питам дали от него мога да приготвя каша,както от домашно изпечения ориз и по същия начин ли се приготвя(накисване от вечерта и варене)?на самото брашщно не пише как и за какво да се ползва,дали ще е подходящо за първа храна примерно?

Аз правя кашата с такова. В началото го киснех, но вече не. Слагам 100-150мл+1 суп. лъжица брашно и оставям да заври и да се сгъсти като бъркам , за да не стане на драндабурки Mr. Green.Понякога го пасирам с варен плод или смесвам с готово плодово пюре.

# 168
ние се оправихме вече не е запечен моя сладур, вчера и днес не съм му давала оризова каша , но ще я давам по съвсем малко ще го пробвам пак като я правя почти съвсем течна с кърма и сгъстявам съвсем полека .....
благодаря на всички мами които откликнаха на молбата ми за съвет

# 169

здравейте,мами!ние сме още малки за захранване,но днес в магазина попаднах на едно оризово брашно,и искам да питам дали от него мога да приготвя каша,както от домашно изпечения ориз и по същия начин ли се приготвя(накисване от вечерта и варене)?на самото брашщно не пише как и за какво да се ползва,дали ще е подходящо за първа храна примерно?

Аз правя кашата с такова. В началото го киснех, но вече не. Слагам 100-150мл+1 суп. лъжица брашно и оставям да заври и да се сгъсти като бъркам , за да не стане на драндабурки Mr. Green.Понякога го пасирам с варен плод или смесвам с готово плодово пюре.
благодаря ти за отговора,аз си го купих да си го имам,нищо че имаме време,че за пръв път виждам,да не би после да няма

# 170
Отскоро и не се захранихме но срещам проблем с приготвянето на домашната оризова каша.Следвам инструкциите за приготовление но не ми е ясно кога се разбира че кашата е готова и трябва да я сваля от котлона?
Моля някоя мама да ме светне че туко виж тъпча децата с не готова каша #Crazy

# 171
  • Където ми покаже сърцето
Аз захраних на 5,5 месеца и вече съм въвела картоф,тиква,круша,ябълка,банан,оризова каша и каша елда.Морков,броколи,тиквичка и карфиол не успях да дам и една лъжичка,защото се намръщи и му се догади,така че не рискувах да дам насила,защото сигурно щеше да повърне.Всички пюрета до сега са на Хип.Въпросът ми е за ябълковата каша на Хумана.На опаковката пише ,че съдържа царевичен грис,а аз не съм въвела царевица.Трябва ли първо да въведа  царевица и може ли да е във вид на каша?Напр.ориз и царевица на Селиа.Според материали в библиотеката царевица се въвежда след 8-ми месец.Но дали са имали впредвид царевица в нормалният и вид или се отнася и за кашите?Като ми гледате лентичката с какво друго мога да го захраня?Като чета в библиотеката май храните до 8-ми месец са това,което съм дала,т.е до 8-ми месец трябва да яде само тези храни като увеличавам количеството до 1 порция. newsm78

# 172
  • Варна
Аз захраних на 5,5 месеца и вече съм въвела картоф,тиква,круша,ябълка,банан,оризова каша и каша елда.Морков,броколи,тиквичка и карфиол не успях да дам и една лъжичка,защото се намръщи и му се догади,така че не рискувах да дам насила,защото сигурно щеше да повърне.Всички пюрета до сега са на Хип.Въпросът ми е за ябълковата каша на Хумана.На опаковката пише ,че съдържа царевичен грис,а аз не съм въвела царевица.Трябва ли първо да въведа  царевица и може ли да е във вид на каша?Напр.ориз и царевица на Селиа.Според материали в библиотеката царевица се въвежда след 8-ми месец.Но дали са имали впредвид царевица в нормалният и вид или се отнася и за кашите?Като ми гледате лентичката с какво друго мога да го захраня?Като чета в библиотеката май храните до 8-ми месец са това,което съм дала,т.е до 8-ми месец трябва да яде само тези храни като увеличавам количеството до 1 порция. newsm78
Калинка, аз точно с тази каша въведох царевицата. Мисля че се има в предвид царевица на зрънца, а иначе каши могат да се дават. Аз давам също и каша от царевично брашно /сама я приготвям/.
Аз съм дала още сини сливи, череша, шипка, кайсия и праскова в готови пюрета, пипер, зелен боб и грах. Мони страшно много обича пипера, купувам замразен. Може да въведеш плодове сега.

# 173
Момичета имам един въпрос,къде мога да намеря схема за захранване след 6месец?
Моите близнета са на кърма и мисля да продължавам с кърменето докато има,вече започна да нестига кърмата и давам по 90г АМ на ден,но нямам намерение да ги отбивам.Не пият чай и сокове,вода пият по много малко.Превърженичка съм на теорията за кърмене поне до 6месец.Не искам да ги захранвам рано,предполагам сте писали по въпроса но нямам време с две бебета да се ровя тема по тема и да търся,някой ако може да ми каже къде има такава схема ще съм му много благодарна.

# 174
Zhana, поздравления, че имаш желание да кърмиш двете сладурки поне до 6 месец. Grinning
Имаш много време докато ги захраниш, но на първо време може да погледнеш темичките за Захранване и хранене на бебето в Библиотеката.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0

# 175
Мерси много,аз все нямам време и не съм погледнала ама тя тази библиотека златна мина била.Браво на момичетата дето са я събрали и подредили толкова добре,това си е цяла енциклопедия,супер сте.

# 176
  • София
здравейте, искам да ви питам нещо, че малко се обърках.
ако въведа сладък картоф, това значи ли, че съм въвела картофа изобщо, сащото за ранните и не раннните моркови и за например финната ябълка и нормалната???
а мамите с атопични бебета - има ли нещо по-специално при тяхното захранване......?????

# 177
а мамите с атопични бебета - има ли нещо по-специално при тяхното захранване......?????
с атопичните бебета - много по-бавно и внимателно, а кайсиите, прасковите и млечните продукти със сигурност оставяш за след годинката.
виж тук: Atopichen dermatit i zahranvane , особено мненията на Free Soul, и AД въпреки всичко...

# 178
  • София
много мерси за бързия отговор;)
ще чета...ако имам още питанки после пак ще питам;)

# 179
  • София
сори за офа,но не мога да не кажа:
Zhana,кукличките са ти приказни:)))
Ще ги изпапкам,страшни сладурани.П-пу.Да са ти живи и здравички:) Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт