Как върви захранването - част 6

• 14 169
  • 306
  •   1
Отговори
# 180
Мерси за комплиментите Embarassed

# 181
А замразеното пасирано месо на кубчета как го размразявате? Може ли в микровълновата да го размразявам? И след замразяване колко дълго може да престои в камерата на хладилника?

# 182
като извадя кубче месо от фризера, го слагам в топлите, току-що сварени зеленчуци. Изчаквам от топлината да се размекне и ги пасирам заедно. Така и самото месо два пъти пасирано става още по-фино.
А може би можеш и в микровълновата.

# 183
  • Sofia
аз го размразявам предвателно после го затоплям с бурканчето зеленчуково пюре в подгревалката или в микровълновата в купичката:-)

# 184
Майчета, имам един въпрос.
Аз храня моето бебе с изцедена кърма. Режима ни е следия
7.00 кърма
10.30 кърма
14.00 зеленчуково пюре и кърма
17.30 кърма
20.30 кърма
Искам да и давам и плодово пюре, но не знам къде да го включа. И като го включа, да намаля ли количеството кърма при това хранене?

# 185
Искам да и давам и плодово пюре, но не знам къде да го включа. И като го включа, да намаля ли количеството кърма при това хранене?
Твърдо НЕ е отговора на педиатърката ми, който горещо одобрявам. Включи плодовото пюре следобед, МЕЖДУ храненията. Малко по малко увеличавай количествата, докато стигнеш до 50 грама (аз сега давам около 60, половин малко бурканче). Така няма да заместваш хранене засега, и без това ви е твърде рано. По-нататък, поне след месец според мен, по това време ще започнеш дадаваш каша с или без пюре, тя вече ще ти замени едно хранене.

# 186
Твърдо НЕ е отговора на педиатърката ми, който горещо одобрявам. Включи плодовото пюре следобед, МЕЖДУ храненията. Малко по малко увеличавай количествата, докато стигнеш до 50 грама (аз сега давам около 60, половин малко бурканче). Така няма да заместваш хранене засега, и без това ви е твърде рано. По-нататък, поне след месец според мен, по това време ще започнеш дадаваш каша с или без пюре, тя вече ще ти замени едно хранене.

Благодаря!
Аз и не искам да замествам хранене, така, че ми е по-добре да си и давам кърма. Но се притеснявах да не и стане много яденето Grinning

# 187
  • Карлово
Здравейте!
Имам следния въпрос: може ли вместо плодово пюре да давам настърган плод?Ще се справи ли беба?Тя е на 6 месеца и отдавна яде плодово, зеленчуково и каша.

# 188
Време е и аз да се включа в тази тема.
Не, не съм захранила още. Засега се подготвям, чета материалите в библиотеката, в темите, обменям опит с мами.
Имам нужда от съвет -  с какво да захраня, при положение, че щерката ходи рядко по голяма нужда. (Избягвам да го наричам запек, защото не е.) Страхувам се, че ако започна с домашна каша от кафяв ориз нещата могат да се влошат. Дали да не започна със зеленчуково пюре? И ако да, дали да не започна с купешко (Хип, примерно, видях добри отзиви за него), а след известно време да започна да готварствам в къщи? Много се чудя...
(Вече купих и ориза и 1 серия Хип (моркови, моркови + картоф, картоф+тиква), лъжичка с гумиран връх, стол и чакам да настъпи момента до седмица-две. Не,че съм се разбързала, ама ми е много мерак да грижа детенцето Simple Smile).

# 189
  • София
two - имай предвид че моркова, картофа също се водят запи4ащи храни. та може6 да по4неш с тиквата или с ябалка например Wink

# 190
Бубу-то, знам, ама уви, Хип нямат само тиква или само картоф! От зеленчуците само морков имат "единично".
Чудно как не са се сетили!
Другият им "единичен" вариант е ябълка. И после ябълка + други зеленчуци.
Обаче, викам си, ябълката на Мини също и действа запичащо, плюс, че я плод. В смисъл, чакам сума ти месеци за късно захранване и накрая обърквам нещата с полу-плодово полу-зеленчуково меню.
Много е чуденето...

# 191
  • София
two -  сънвал имат по единично - пъщарнак, моркови, финна тиква (каквото и да е това финна), и финна гулия,което пак си е нещо. колкото до картофите жсе си мисля да провам аз да му правй пюрето - със картофки от онова магазин4е на ситняково или не знам мозе би да му купя сладак картоф....ще видя....ама верно е мн тъпо че няма пове4е пюрета само от по един продукт....

# 192
помощ
захранваме се от 10-тина дни и от тогава е запечен
изаквам го с разни методи ..... клизма
значи започнах с оризова каша с кърма
давах няколко дни и я спрях повече не съм давала
от тогава давам савмо плодови пюрета на хип от тиква с ябълка от сини сливи от круша
започнах с круша после сини сливи после тиква после тиква с ябълка
сега изяжда на ден по около 60-70гр пюре
и е запечен
много ли му е това
вода не пие .... ама и как да пие аз не му давам
само кърма
не замествам хранене
какво да правя с този запек
днес дадох малко каша от елда към плодовото пюре .... оризова не ща да видя
какво да правя

# 193
  • София
Бубу-то ябълката доколкото знам също е запичаща...
Райка,незнам,моя от 6 дни е само на ориз,и ака повече от преди даже,явно пак индивидуално.
Другите мами ще кажат какво да правиш

# 194
  • Sofia
Райка,10 дни запек са много.Да клизма може на бебе.продават спец балон за клизма в аптеката

Общи условия

Активация на акаунт