Как върви захранването - част 6

• 13 627
  • 306
  •   1
Отговори
# 210
Да ама в този момент бебо го захранвах с манго и просо. Възможно ли е да е от просото???

може да е от мангото, то, мисля, беше алерген. Нещо с мляко/следи от мляко? Ти да си прекалила с млечните?
Прекалих с шоколадите Embarassed Embarassed за около 11 дни изядох 11 шоколада.... Embarassed

# 211
Да ама в този момент бебо го захранвах с манго и просо. Възможно ли е да е от просото???

може да е от мангото, то, мисля, беше алерген. Нещо с мляко/следи от мляко? Ти да си прекалила с млечните?

до колкото знам мангото е хипоалерген, за разлика от авокадото например. но то и просото се води май така... все пак никога не е изключено която и да било храна да предизвика алергия. Wink
за съжаление съвет не мога да дам. може би наистиа е добре няколко дни само на кърма - и да въвеждаш по едно ново нещо, за да нямаш подобни чуденки - дано се оправя бързо бебко Wink
Ох  аз въвеждам ново на всеки 3 дни . Проблемът обаче е, че точно свърших с мангото и той се изрина от копчетата на бодито си. Точно на местата на които бяха копчетата на бодитата имаше обрив. Затова аз не се претесних и преминах към просото, но на вторият ден на просото бебо вече пламна (обрива от копчетата мина, но се изрина от страни под ръчичката и затова се усетих, че май има още нещо  Thinking) и спрях всичко... та затова не съм сигурна кое от двете....
А сме захранени в 6 месец

# 212
  • Карлово
Аз бих правила попара с мляко, но не мога да разбера какво моята педи има против попара с мляко - не говоря за краве мляко, а за адапте или кърма - не можа да ми даде смислено обяснение.
Ами  аз също мислех с мляко, т.е. кърма че имам доста във фризера и реших, че няма да питам, току виж ме разубедили.

# 213
  • Sofia
Мики, щом имаш кърма, за бебчп даже ще е по-добре да яде попара с мляко.
фъни, може да имате някаква контактна алергия, а не от храна. За да си сигурна и спокойна по-добре отидете на алерголог. Не е лошо да избягваш изкуствените материи, при нас това много помага, Рали е с много чувствителна кожа и от плюшените гащеризони се зачервява около шията, и от "страхотната" бананова каша на Милупа се изрина около устата (един вид контактна алергия).
vania_na, караш ни да се изчервяваме  Blush
Райка, при нас много помагаше и чайчето на Блевит - Л за разхлабване.
Ние се пооправихме с яденето. Проблема е, че е доста капризна. Яде с желание познатите неща, на всичко непознато се мръщи и яде много малко. Вече лапа попарата с охота, също и млечна каша на фризо. Ябълка, круша за десерт, а на обяд пюре от тиква(като много акаме морков на ХИП) и дохранвам с кърмене. Не обича пюрета и това си е. скоро ще я пробвам със някаква манджичка. Може пък да ги яде. Гризем хляб и бисквити с охота, но повечето отива по земята  Mr. Green .
Пробвах и с пюре с пилешко да я захраня, ама такова разстройство имаше (не знам дали от него де), че за сега се отказах. Оправихме положението с малко оризова водичка  Peace

Последна редакция: пт, 12 май 2006, 10:18 от taigi

# 214
  • София

Прекалих с шоколадите Embarassed Embarassed за около 11 дни изядох 11 шоколада.... Embarassed

Laughing Heart Eyes Mr. Green
Откъде таз смелост за този шоколад?Simple Smile))))

# 215
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте,искам да попитам от кога дадохте коричка хляб и трябва ли първо да е въведен глутена?Също така какъв хляб,защото аз ям само бонус шест зърна и се съмнявам,че ще е добре за неговият стомах.Предварително благодаря на всички Hug

# 216
Здравейте,искам да попитам от кога дадохте коричка хляб и трябва ли първо да е въведен глутена?Също така какъв хляб,защото аз ям само бонус шест зърна и се съмнявам,че ще е добре за неговият стомах.Предварително благодаря на всички Hug
съвсем непрофесионеално ще се намеся - продават едни бисквитки по бебешките магазини, дали не са по-подходящи от корички хляб за чесане на венците и захранване? опитах обаче едни на Хип, невероятно вкусни са, но и също така много сладки.

# 217
  • София
Ами да питам и аз-от 12 дена освен заменено хранене наобед пробвам и с каша следобяд. Кашата я харесва-нямам проблем с това, ама ми се щеше първо да я кърмя, а после да додавам каша-да не замествам цялото хранене. Да, ама не-беба не ще да суче следобед, а каша като давам си я хапва(безглутеновите на Слънчо-правя ги с вода, ако това има значение  Embarassed). Какво да правя? Да го заменям ли и това хранене?  newsm78

# 218
  • Карлово
Теди, ами тя бебка ти подсказва, че трябва да заменяш. Аз правя така - на обяд давам пюре, около 13:30, кърмя около 15, каша в 18, кърмене в 19 и вечеря - кърма в 21. Така хм съм заместила две хранения, хем си кърмя 5-6 пъти дневно. На бебка й харесва този режим.

# 219
Не ми излиза на колко м. сте, но аз дадох глутен на 8м. Дадох бисквитки Хугаренас(или нещо подобно). Също имаме едни чудни гевреци(твърдички) в стария Добрич- идеални са за чесане на венци. Peace.Постепенно дадох попара от сухарчета.
Хлябът е доста мек и има възможност да лапне по- голямо парче...

# 220
  • Варна
И мен ме е страх с този хляб,да не се задави с някоя троха ooooh!.В хляба има глутен,така че ако не искаш още бебо да хапва глутен изчакай.И аз се чудя защо пък хляб,дай бисквитки на детето да чеши.На Плазмон има безглутенови бисквитки Peace

# 221
  • Където ми покаже сърцето
Благодаря ви.За бисквитките е добра идея.Аз питах за хляба,защото съм много често навън с мами чиито деца са около годинка и се чудех, ако и моят протегне ръчичка за хляб когато дават на другото дете какво да правя.Иначе за сега съм въвела някои плодове и зеленчуци,както и оризова каша и гречка.В последно време много протяга ръчички за най-различни неща,а аз не му давам.Напр.аз пия сок и той показва че иска.Дадох му неговото шише в което има вода/ама той не пие/,а той го взе, захапа и хвърли,след което гледа в моята чаша и протяга ръчичка.Какво да правя в тези случаи.Той е захранен с малко неща и сок не му давам.Вие как постъпвахте?
Целувки навсички бебоци.  love001

# 222
В последно време много протяга ръчички за най-различни неща,а аз не му давам.....Какво да правя в тези случаи.
newsm78Мойта лакомница посяга към всичко- към бирата, шоколада...
Не мога да й дам всичко! Те са си любопитни!
Например последния ни хит е когато капне от пюрето върху табличката на стола за хранене, да чертае с пръстче.
А и много държи, докато я храня, едната ръка да бърка в купичката с храната...
Любопитството е в природата им...така научават нови неща...Олях се.
Та, задръж с даването на това което не е на дневен ред!
Ще му дойде реда! Сега залъгвай с това с което може! Успех!
И от нас целувки... Heart Eyes

# 223
момичета,

въвела съм елда, ориз, круши, ябълки, морков , картоф и сега тиква въвеждам. кажете от зеленчуковите кое е най-добре да следва?

благодарско предварително Simple Smile

# 224
  • Варна

кажете от зеленчуковите кое е най-добре да следва?
можеш да въвеждаш тиквички, грах, спанак, зелен боб, пиперка

Аз лично след първите 4-5 зеленчука и плодове, въвеждам по-смело, понякога след два дни, понякога след 3, а се случва и по 5-6 дена да не въвеждам нищо ново. Вече слагам в пюрето и зелени подправки - копър, джоджен, магданоз, а също и по някое перо зелен лук.

Общи условия

Активация на акаунт