Как върви захранването - част 6

• 13 630
  • 306
  •   1
Отговори
# 195
  • София
isaikova - ми де да знам на брошурката на хип водят ябълката разхлабваща, според майка ми е по-точно регулираща....????? аз за това я оставих за по-натам....че нещо не ми стана ясно точно как ще действ ък ние имахме проблем с често акане....

# 196
Райка, опитай с чайчето на Хип за подобряване на храносмилането! Лично мое мнение е, че щом детето вече се захранва само кърмата не му е достатъчна като течност. Не виждам смисъл да държиш детето жадно. Ако някой не е съгласен с мен - да изкаже своето мнение  Rolling Eyes
two, ти се загуби за доста време. Виж ти къде те откривам, отдавна не си писала при ноемврийките  Simple Smile За пюретата - на Бебивита също имат само тиква. А мисля, че и на Хип имаха  Thinking Можеш да запшочнеш с домашно картофено пюре, после има на Хип тиква с картоф. Така също може да въведеш тиквата.
Мики03, нашето педи каза, че вече може да давам настърган плод. Все още не съм пробвала, но аз и плодови пюрета не давам много.

# 197
Нашето педи ми препоръча захранване с картофче+кърма, домашно. А ако не ще да го яде - да добавя ябълка или тиква. Да, ама така щяха да станат повече храни наведнъж, затова малко обърнах схемата - първо дадох ябълка, после - ябълка с тиква (и двете на Хип), след това - домашния картоф, слава богу - добре го прие, в същото време следобед давах по мъничко плодово пюре. Дотук съм включила и моркови и круши. При този режим нямаме абсолютно никакъв проблем със стомаха. Не знам доколко е правилно, но досега никакъв проблем не ми е създала тази моя схема.
Райка, що не спреш засега кашата, нищо няма да му стане на детето....
А Хип имат и чиста тиква, и чисти моркови. Просто не във всеки момент са налични, дори при доставчика. Когато аз започнах захранването нямаше тиква, вчера пак имаше...
Пък дали ябълката запича или разхлабва - доколкото знам, е регулираща, но във всички случаи - не би навредила.

# 198
  • Варна
Райка на колко дена ходи бебо,неспокоен ли е,като му натиснеш коремчето меко ли е или твърдо.Ако не му причинява дискомфорт изобщо не мъчи детето с клизми.Моя син от кога е захранен и още е със запек,спрях да се притеснявам,не плаче,коремчето е меко.Вода няма и да пропие дори да му даваш,докато се кърмите водата си я набавя от цицата независимо че яде вече твърди храни.
Mickey 03 аз от 6-тия месец започнах пресните плодове,пасирам ги.Моя е малко шошо и все още иска да яде по милион пъти на ден и аз така съм си разрешила проблема,давам му плодове.

Последна редакция: нд, 07 май 2006, 11:45 от vania_na

# 199
 Аз отдавна не съм писала

Захраних ме се  но не знам ве4е какво да давам  аз се предържам към схемата с ниско алерги4ни храни За всек слу4ай

Не давам мъхести глутен  мле4ни  бобови  т н

Да давам л по смело? newsm78

Райка може да пробваш с Дуфалак в краен слу4ай

# 200
two, ако искаш мисля, че може да почнеш и с каша от елда или просо.
А от зеленчуковите ако се не лъжа и тиквичката май върши работа.
Ябълката нас също ни запича, а и не сме кусвали ориз, банан, чист морков.
Ох, Райка, то ващо съвсем...мани-мани, бегай-бегай.
Една мама наскоро се похвали, че червеното цвекло действа супер.
Дори и само сока помагал.
Аз също давам червено цвекло, но понеже го смесвам с разни други зеленчуци, не съм категорично сигурна, че точно то ни помага.
Ако искаш- пробвай един ден...

# 201
Та да стигна и до съществената част, всичко се оправи с червено цвекло, то по принцип не е приятно на вкус, но го варя около два часа и то си пуска червения цвяат и става почти бяло, слагам една супена лъжичка от сока в който е вряло в сокчето на Дани и тя не го усеща, до половин час се изаква, сериозно действа безотказно, освен това свареното цвекло го пасирах и Й го слагах в зеленчуйовото или месното пюре, да не го усеща много. Така това го правихме две седмици всеки ден без прекъсване и си акаше по няколко пъти на ден, вече не й давам цвекло, но така и се регулира стомахчето че всичко е наред ! Освен това цвеклото е страшно полезно !
някой работи орязах като цензуристка... Naughty
А всъщност и не разбрах на колко ти е детето?

# 202
Аз сега да питам. Може ли да правя 1-2 лъжички каша и да ги слагам в млякото? Чух, че и така се прави.
Освен това оризова, елдена и каша от просо доколкото знам се смесват с плод. Значи въвеждам кашата, после въвеждам какво: каша + ябълка, каша + круша - това счита ли се за въвеждане на ябълката и на крушата съответно, или трябва някак си отделно като плодово пюре да ги въведа? Има ли проблем паралелно да въвеждам плод, зеленчук и каша? Харесала съм си следните първи храни: ябълка, круша, картоф, морков, тиква, ориз, елда, просо. Мога ли да ги въвеждам разбъркано. Или трябва първо да въведа примерно доста различни зеленчуци, после плодове, после каши?

# 203
Аз сега да питам. Може ли да правя 1-2 лъжички каша и да ги слагам в млякото? Чух, че и така се прави.
Освен това оризова, елдена и каша от просо доколкото знам се смесват с плод. Значи въвеждам кашата, после въвеждам какво: каша + ябълка, каша + круша - това счита ли се за въвеждане на ябълката и на крушата съответно, или трябва някак си отделно като плодово пюре да ги въведа? Има ли проблем паралелно да въвеждам плод, зеленчук и каша? Харесала съм си следните първи храни: ябълка, круша, картоф, морков, тиква, ориз, елда, просо. Мога ли да ги въвеждам разбъркано. Или трябва първо да въведа примерно доста различни зеленчуци, после плодове, после каши?
леле мале, колко въпроси  Simple Smile, като гледам, май Библиотеката ще ти е много полезна, не я пренебрегвай. Всъщност сега виждам, че ти опипваш почвата, още имате време Simple Smile Ще отговоря само на каквото мога. Според мен поне няма проблем да въвеждаш едновременно плодове и зеленчуци. Само че, както с всички нови храни, трябва да изчакваш поне по 3 дни преди да вкараш следващата храна. Виждам, че с теб сме се спряли на едни и същи храни, е то е нормално, това са нискоалергенните само май. Ще се повторя, но аз захранвах така: ябълка, тиква, картоф, круша, морков, целина и магданоз (засега толкоз). Но не бих вкарала веднага и каша. Или каша и плодове, но пак едно по едно - започваш или с каша, или с плодове. Зеленчукови и каша съвсем не върви, щото и двете храни целят заместване на хранене, а плодовете са само допълнения по принцип. В Библиотеката има готови схеми, другия вариант е да импровизираш, но все пак е добре да почетеш кое кога защо... За "доста"та зеленчуци - някъде из форума бях чела, че няма смисъл да се хвърляме да даваме на децата огромно разнообразие. И аз не бързам да давам от всички зеленчуци (че и плодове), няма нужда от допълнителни алергични проблеми.

# 204
Нещо не ги намирам тия готови схеми...  Embarassed
Иначе из библиотеката съм изчела доста. Значи разбирам така - хващам зеленчуците, давам давам докато заместя хранене - аз искам да замествам де, а не да давам между млякото, защото сме на смесено, ама предимно на АМ. И като заместя започвам кашата. Или обратно - почвам с каша докато заместя и като заместя започвам със зеленчуците...

# 205
Здравейте, имам малък въпрос към някои от мамите, които са малко "по-напред" със захранването.  Бебо се изрина. Много. Първо по коремчето. ПОсле там му премина, но целият обрив се премести в страни под ръчичката до чертата на памперса. После и той премина и сега е на гръбчето. Всичко това за 3-4 дни. Педито смята , че е от храна Да ама в този момент бебо го захранвах с манго и просо. Възможно ли е да е от просото??? Педито ни изписа алергпозани , които честно да си кажа не давам, защото сме на кърма и според мен това е най-добрият алергозан...по-скоро ще мина отново изцяло на кърма отколкото да тъпча бебо с лекарства.

Моля ви дайте ми съвет - някаъква бабина диветина за изчистване на обрива....

# 206
Да ама в този момент бебо го захранвах с манго и просо. Възможно ли е да е от просото???

може да е от мангото, то, мисля, беше алерген. Нещо с мляко/следи от мляко? Ти да си прекалила с млечните?

# 207
  • Карлово
В някои рецепти попарата се прави с чай-шипков. Може ли с друг-например мащерка, риган, кантарион?

# 208
  • София
Да ама в този момент бебо го захранвах с манго и просо. Възможно ли е да е от просото???

може да е от мангото, то, мисля, беше алерген. Нещо с мляко/следи от мляко? Ти да си прекалила с млечните?

до колкото знам мангото е хипоалерген, за разлика от авокадото например. но то и просото се води май така... все пак никога не е изключено която и да било храна да предизвика алергия. Wink
за съжаление съвет не мога да дам. може би наистиа е добре няколко дни само на кърма - и да въвеждаш по едно ново нещо, за да нямаш подобни чуденки - дано се оправя бързо бебко Wink

# 209
В някои рецепти попарата се прави с чай-шипков. Може ли с друг-например мащерка, риган, кантарион?
шипка и липа, каза педи. Другите билки са доста силни за бебе на тази възраст.
Аз бих правила попара с мляко, но не мога да разбера какво моята педи има против попара с мляко - не говоря за краве мляко, а за адапте или кърма - не можа да ми даде смислено обяснение.

Общи условия

Активация на акаунт