Как върви захранването - част 6

• 13 626
  • 306
  •   1
Отговори
# 225
мерси дидорани - ще те послушам Simple Smile

# 226
zdraveite momicheta , sajaliavam za latinizata
vse oshte sme samo na karma, no se chudia da dam li niakavo sokche i kak da go prigotvia , v smisal stava goreshto da ne se obezvodni, a po dobre sokche otkolkoto voda , ili ?
tvarda hrana chak sled 6 mesez mislia

# 227
Rosselini , кърми си смело!
Няма да се обезводни! И никакви сокове!
Водичка давай като почнеш твърда храна. Едва тогава има нужда.

# 228
  • Карлово
no se chudia da dam li niakavo sokche i kak da go prigotvia , v smisal stava goreshto da ne se obezvodni, a po dobre sokche otkolkoto voda , ili ?
Аз съм от мамите, даващи сок. Мнение няма да дам, ти си прецени сама. Ако ще приготвяш в къщи, ще ти трябва сокоизтисквачка. Добре е да започнеш с ябълка или морков. В книгите пише, че плодовете са заливат с вряла вода, но аз само ги измивам с топла. Ябълката обелвам корите, почиствам от семките - и в сокоистисквачката. После прецеждаш сока през тензух. И готово! След като си давала само ябълка няколоко дни, после давх морков само 4-5 дни и след това ги давам смесено. Давам вече и в комбинация с круша. Чакам с нетърпения черешите.
От готовите аз, и бебка харесва на Gerber. Имат интересни комбинации, а са и на прилични цени.
Успех в избора и решението!

# 229
аз пък да питам за попара - за цяла доза попара колко вода и колко сухарче слагате?

# 230
  • Пловдив
аз пък да питам за попара - за цяла доза попара колко вода и колко сухарче слагате?

Аз препичам хляб в къщи - една филийка хляб, сирене, колкото кибритена кутийка, а дори слагам и по-малко, защото не винаги ми е добре изкиснато и да не е солено, масло една малка бучица и вода долу горе наполовина на купичката, като веднага я похлупвам да се задуши Simple Smile

# 231
  • София
Здравейте, моля за помощ  Rolling Eyes
Започнах да захранвам със зеленчуково пюре от преди 8 дни.
От българските Лора харесва Ам-Ам. Ганчев много много не ги яде. Та въпроса ми е към тези, които са давали зеленчукови на Ам-Ам - това всъщност зеленчукови ли са или плодово-зеленчукови? Щото с изключение на Славянски гювеч и Асорти всички останали съдържат тиква, ябълка или банан...вярно, че е в малки количества, но все пак...
И педиатърката днес ми каза, че ако в пюрето нямало мляко не можело да заместя хранене. Истина ли е това? Щото Ганчев имат сухо мляко, но Ам-Ам нямат...А какви други зеленчукови мога да давам на горе-долу тези цени?

# 232
  • София
Lodsi - тиквата е зеленчук нищо, че е сладка Wink за съжаление за др-то нямам идея аз давам хип - сънвал били по-евтини можеш ако ги намериш да пробваш. а за млякото не знам според нашто педи 160 г пюре замествали хранене (на 6 месеца) иначе и аз знам, че е хубаво да няма безмлечно хранене още...

# 233
  • София
Ами щото пюретата с тиква се водят за над 3 месеца, пък нали зеленчуковите са за над 4 месеца....и ми казват в магазина, че пюретата с тиква се водели плодови Simple Smile))))))))))))) И аз не знам що

# 234
  • София
hipp тиквата си е за над 4. споед педи си е зеленчук.каза го по повод питането ми за захранване с плодови и дали после няма да  откаже зеленчуковите - та тя каза че тиквата е идеален преход защото е сладка и все пак е зеленчук...кто чета и хип и сънвал я водят зеленчук Wink
а те ам-ам са със захар и разни др таквиз Sad

# 235
  • Варна, морето и сините вълни!
Приемате ли новаци?
Моето момиченце е на 5 месеца и малко. До преди 3 дни беше само на кърма. Започнах да захранвам с оризова каша. Днес госпожичка не я одобри и се отказа да я хапва.
След като вече давам по малко каша да давам ли вода или да си продължаваме с цицито?

# 236
продължаваш си с циците, разбира се Simple Smile

Лодси, ако кърмиш, или даваш пюре без мляко и кърмиш между храненетата, или слагаш кърма в пюрето. Бебето ти е малко за немлечно хранене.

благодаря, Зла Вещице, за попарата, ако някой ми даде и по-точни пропорции, ще съм също доволна.

# 237
  • София
Лодси, ако кърмиш, или даваш пюре без мляко и кърмиш между храненетата, или слагаш кърма в пюрето. Бебето ти е малко за немлечно хранене.
А кога мога да заместя хранене с пюре без мляко?Кога бебето ми ще е достатъчно голямо за това?
И сега ако слагам кърма в пюрето колко кърма да сложа на едно бурканче пюре от 180 грама примерно?

# 238
уф, ми точно не мога да ти кажа аз - някоя по-компетентна да се включи. като цяло до годинката млякото е основна храна. По някое време като включиш сирене, месо, ще заместваш млечно хранене. Аз като давам месно пюре, не му слагам мляко.
А кърма слагах 30тина грама, да не стане пък съвсем течно. 120 грама пюре и 30 грама кърма. Сега слагам адапте, че нещо не мога да изцедя. Ама не ви ли е много още 180 грама пюре?

# 239
  • София
Е много са 180 грама ама аз питах така...ориентировъчно, да си сметна съотношението Simple Smile) А месното пюре как се дава, колко пъти седмично? Редуват ли се зеленчуково безмесно и месно или месното се дава 2-3 пъти седмично примерно...

Общи условия

Активация на акаунт