Моля за съвет във връзка с непълнолетния ми син

• 30 008
  • 283
  •   1
Отговори
# 105

По повод на привържениците на категоричните забрани - да предложа едно хипотетично развитие:
Майката отказва да приеме кифлето, кифлето плаче по скайп - ама аз искам да те видяяяяяяяяяяяя, не можеш ли да намериш някакви пари и да дойдеш при мен/или в град Х?

И ако младежът е сериозно треснат от хормона, а той както личи, е - дали няма да свие на майка си парите и да духне в неизвестна посока? И най-добре възпитаните могат да забравят всяко възпитание и здрав разум, гаранции няма в тая работа.

И това е част от най-мрачните ми опасения. Затова се опитвам да намеря най-малко опасния компромис. Защото пубертетът тепърва ще се вихри, няма да се приключи с тази свалка. Оттук нататък не искам да имам син, който крие всичко от мен, а аз да се побърквам.

Е да де  , ама каква е гаранцията .
Примерно ти я прибираш в къщи .Обаче девойката е абсолютна шафрантия.Ама синът ти се облажва и му харесва.
И решава че ще направи всичко за да се виждат.
Пак може да те излъжи ,да свие пари и да духне при "любимата"

# 106
Ако говориш с момичето по скайп, не можеш ли да му обясниш защо считаш едно такова гостуване за нередно? Хем ще видиш реакциите ѝ и ще придобиеш представа дали само се преструва на печена, или наистина е обиграна използвачка.
Плюс това, ако междувременно си успяла да разколебаеш сина си, но той все пак държи на каприза си от "мъжка" гордост, така ще му дадеш възможност да даде назад, особено ако се е ангажирал вече с някакво обещание или конкретна уговорка. Един вид, аз искам, ама нали виждаш, майка ми се намеси и... този път няма да стане.

По този начин девойката ще стане по-настъпателна. Това ще доведе до манипулации от сорта на "майката ти е консерва", "аз такива проблеми с нашите нямам, те са много готини и ме разбират". Това от своя страна ще доведе до бунт от страна на младежа.

Да, този коз не искам да го давам Peace Затова искам да си измия ръцете с неща като ЗАКОНА, НЕЙНИТЕ РОДИТЕЛИ, УЧИЛИЩНИЯ ПРАВИЛНИК.

# 107

Примерно ти я прибираш в къщи .Обаче девойката е абсолютна шафрантия.Ама синът ти се облажва и му харесва.

Затова (и заради другите усложнения - законови и проблеми с доверието) съм вече 99% решила да не я приемам у нас за преспиване. Квартира да й наемат техните, защото и това е отговорност. Вечерта той си остава у нас, тя - в квартирата Аз мога да я поканя на обяд, на вечеря, да дам на сина ми някой лев да я заведе на кафе или в мола, и дотам. Останалото - да се опознават стъпка по стъпка на някоя пейка в парка. Едва ли синът ми ще загуби девствеността си публично.
Не че съм против загубата на девствеността по принцип, но трябва да е след съответната прелюдия, с любов и с човек, на когото може да се има доверие. Ако до лятото връзката им издържи на тези спартански условия, значи има нещо по-специално, може да се помисли по въпроса...

[/quote]
Я направо поканете девойката и майка й в темата.
Ще се справим някак Mr. Green

Оф, дано не разбере отнякъде момчето ми, че го развявам в някакъв женски форум, няма да ми проговори, докато е жив! ooooh! Laughing Embarassed

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 12:18 от Анонимен

# 108
Всеки родител най-добре познава детето си. Доверието се печели, то не пада от небето и не е даденост. Да не се бърка със слободия.

# 109
  • София - Рим и обратно
Оф, това като история от Съдби на кръстопът ми звучи Crazy.
Дръж на изискването си да говориш първо с родителите й, пък по-натам ще решаваш в движение.

# 110
Ако говориш с момичето по скайп, не можеш ли да му обясниш защо считаш едно такова гостуване за нередно? Хем ще видиш реакциите ѝ и ще придобиеш представа дали само се преструва на печена, или наистина е обиграна използвачка.
Плюс това, ако междувременно си успяла да разколебаеш сина си, но той все пак държи на каприза си от "мъжка" гордост, така ще му дадеш възможност да даде назад, особено ако се е ангажирал вече с някакво обещание или конкретна уговорка. Един вид, аз искам, ама нали виждаш, майка ми се намеси и... този път няма да стане.

По този начин девойката ще стане по-настъпателна. Това ще доведе до манипулации от сорта на "майката ти е консерва", "аз такива проблеми с нашите нямам, те са много готини и ме разбират". Това от своя страна ще доведе до бунт от страна на младежа.

Да, този коз не искам да го давам Peace Затова искам да си измия ръцете с неща като ЗАКОНА, НЕЙНИТЕ РОДИТЕЛИ, УЧИЛИЩНИЯ ПРАВИЛНИК.

То нейните родители е ясно, че ги разрешават тези неща. Училищния правилник няма такива текстове, а закона малко го вълнува на тоя етап. Това, което трябва да направиш е да обясниш абсолютно честно какви са ти опасенията и да зададеш някакви правила, с които оттук нататък да се съобразява. И преди всичко да бъдеш твърда в позицията си. В момента периодът, в който се намира не предполага да сте си приятели, така както на теб би ти се искало. Съжалявам, но това е истината.

# 111

Оф, дано не разбере отнякъде момчето ми, че го развявам в някакъв женски форум, няма да ми проговори, докато е жив! ooooh! Laughing Embarassed

Ами сгъвай цирка! Седни и си поговори с момчето, вместо да го обсъждаш тук!

# 112

Ами сгъвай цирка! Седни и си поговори с момчето, вместо да го обсъждаш тук!

Peace

Ето това е мнение на място!
Никакви разговори с момичето или нейните родители няма да помогнат толкова, колкото един откровен разговор със сина ти.

# 113
Затова искам да си измия ръцете с неща като ЗАКОНА, НЕЙНИТЕ РОДИТЕЛИ, УЧИЛИЩНИЯ ПРАВИЛНИК.

Мен ме смущава от възпитателна гледна точка това. Къде оставаш ти и авторитетът ти като родител? Все едно се оправдаваш и казваш "Ама аз принципно съм съгласна, но "другите" са лоши и не позволяват". Не е ли достатъчно като довод това, че ти като родител не го считаш за редно? Извинявам се, ако ми е неадекватно мнението, нямам деца в такава възраст.

# 114
Напротив, много е адекватно даже.  Simple Smile
В дома на родителите има правила, с които подрастващите са длъжни да се съобразяват. Това е положението.

# 115
Един приятел се сваляше с една мадама по скайп (точно от другия край на България) преди години, когато бяхме на 16. Simple Smile Мадамата би път 15 часа с БДЖ, беше излъгала родителите си, че е при приятелка. Бяхме се разбрали момичето да спи у нас (сега не бих го направила, не знам и как са се съгласили родителите ми, но може би защото е било момиче, не са били против).
През деня се разхождахме заедно с компанията, двамата с въпросния приятел си се разхождаха и отделно. Девойката не беше меркантилна, напротив - много свястно момиче и много го беше харесала. След срещата им обаче той я отхареса набързо (макар че не знаех защо - той не беше нищо особено като външен вид, дори и като интелект и интереси). И нещата си приключиха преди да са започнали. Simple Smile
Идеята ми е, че не е толкова страшно. А и всеки е правил достатъчно простотии при първите си любови  Mr. Green И определено има и по-лоши неща. Ако забраниш изрично нещо на сина си, най-вероятно ще се затвори - а връзката, която си изградила с него, е хубава и здравословна (поне така звучи на пръв поглед от разказа ти). Присъединявам се към вече изказани коментари - позволи му, но очертай граници - според твоята преценка, възпитание и усещане. Ако не желаеш девойката да спи у вас, помисли и за вариант да спи за 2-3 дни у близка приятелка на сина ти (ако има такава).

П.П. Хубаво е глупостите да се вършат, докато си млад, нека си ги изживее. Simple Smile По-добре да гледа деколтета в скайп и да се размотава по България сега, отколкото като семеен мъж на средна възраст и жена му да се оплаква по форумите. Simple Smile
П.П.П. Ако оставиш мадамата остане да спи у вас и да свършат веселата част, това не е сводничество и не вършиш престъпление, умрях от смях, докато четох предишни коментари  Mr. Green

# 116
Затова искам да си измия ръцете с неща като ЗАКОНА, НЕЙНИТЕ РОДИТЕЛИ, УЧИЛИЩНИЯ ПРАВИЛНИК.

Мен ме смущава от възпитателна гледна точка това. Къде оставаш ти и авторитетът ти като родител? Все едно се оправдаваш и казваш "Ама аз принципно съм съгласна, но "другите" са лоши и не позволяват". Не е ли достатъчно като довод това, че ти като родител не го считаш за редно? Извинявам се, ако ми е неадекватно мнението, нямам деца в такава възраст.

Понякога не е достатъчен аргумент мама да тропне с крак и да размаха пръст, особено във възрастта на бунтовете. Разчитам, че все пак има достатъчно ум и разум, а и достатъчно уважава родителите си, за да не ги поставя в ситуация да нарушават закона заради неговите прищевки. Либералните идеи могат да се извинят с незнание, и че не си дава реална сметка за нещата. Но като му се посочат, ще не ще трябва да се съобрази.

Благодаря на всички, които се включиха, много ми помогнахте да си съставя позицията. Надявам се да не възникнат други проблеми, за които да търся чужди мнения, и темата да приключи мирно и тихо още тук Hug

Тоалетно пате, не е сводничество, докато родителите или тя самата не решат да повдигнат обвинение. Тогава спокойно и изнасилване на непълнолетна може да стане. Аз не ги познавам, какво пречи да се занимават с изнудване?

И вече наистина край, че взехме да се повтаряме. Отново благодаря на всички! Hug

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 12:30 от Анонимен

# 117

Затова (и заради другите усложнения - законови и проблеми с доверието) съм вече 99% решила да не я приемам у нас за преспиване. Квартира да й наемат техните, защото и това е отговорност. Вечерта той си остава у нас, тя - в квартирата Аз мога да я поканя на обяд, на вечеря, да дам на сина ми някой лев да я заведе на кафе или в мола, и дотам. Останалото - да се опознават стъпка по стъпка на някоя пейка в парка. Едва ли синът ми ще загуби девствеността си публично.
Не че съм против загубата на девствеността по принцип, но трябва да е след съответната прелюдия, с любов и с човек, на когото може да се има доверие. Ако до лятото връзката им издържи на тези спартански условия, значи има нещо по-специално, може да се помисли по въпроса...

Да да вярвай си, ще трябва да го заключиш или заплашиш с изгонване.
След периода с играта на шише 12-14г., на 16-17г. ходихме по цял уикенд по хижи на Витоша за да купонясваме - алкохол и секс, бяха си хубави времена и незабравими спомени. Спомням си уникалната екскурзия на Банско на 16.,.. ех спомени, спомени Пък сме станали хора, все още обчувам със съучениците и приятелите си от детските години чрез фейсбук, че са се пръстнали по цял свят.
Авторката на темата в никакъв случай да не му забранява да се види или спи с нея, напротив, да го подкрепи, но при ясни и точни условия, поставени от нея и съпруга и.

# 118
Аз съвети няма да давам,защото нямам деца.Но ми направи впечатление нещо.На много от тук им е странно,че 16 годишно момиче се разсъбличало и си показвало циците по скайп.2015 година мога да ви кажа,че въобще не е странно.Беше ми жалко на мен и неразбиращо до скоро,но сега вече нищо не ме учудва.Има много свестни хора и семейства,които са си възпитали децата както трябва,да,но и има и много от другите.Та влезте в един фейсбук за пример,редовно ми попадат пред очите съвсем случайно профили на 16 годишни момичета,че и по-малки със по 1000 снимки на повечето от които те са по бельо или без такова и самите снимки са супер предизвикателни ooooh! Да не говорим,че наскоро попаднах на една такава снимка под която собствената майка на момичето беше коментирала "на мама красивото съкровище" Shocked

# 119
Стефани, уби ме с "красивото съкровище"... кажи, че се майтапиш... Praynig

Общи условия

Активация на акаунт