На море в Гърция 2015 - VIII

• 99 387
  • 760
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Линкът с магистралните такси не е съвсем актуален.

# 16
  • СОФИЯ
И ние мислим Корфу , едното море , другото може да е друга държава,  но без гръцки остров, няма да минем😊
Много солено море.

# 17
  • София (Възраждане)
Не се чудете за Корфу, резервирайте смело, пътуването до Игуменица е лесно и удобно, само внимавайте за пресичащи мечки около Мецово Mr. Green

Параход, благодарности за новата тема!   bouquet

# 18
  • София
Аз се записвам като споделям слабите си надежди да потопя още веднъж тело у море Бело   bouquet

# 19
Параход   bouquet!
И аз вече мисля за догодина и нещо се ориентирам към Корфу все по-решително. Simple Smile

Мисли, Биби, мисли и няма да съжаляваш. Корфу е прекрасен. Аз се завърнах преди 20 дни, но сърцето ми още е там.

# 20
Аз се записвам като споделям слабите си надежди да потопя още веднъж тело у море Бело   bouquet

Ще трябва според мен да организираме поетичен конкурс на тема "На море в Гърция".  Mr. Green

# 21
  • София
Тъкмо чета Мандолината и хоп на първа страница снимка оттам Laughing
С удоволствие ще прочета впечатленията на прясно завърналите се.

# 22
# 23
  • София
Запис и аз в новата тема. Върнахме се преди седмица от Кефалония, страхотен остров. Направо съм  Heart Eyes
Благодаря на всички за помощта и съветите!   bouquet  bouquet  bouquet
За догодина съм се ориентирала или към Цикладите (въпреки че май стигането до там ще излезне доста скъпо и ще видим дали ще стане  Flutter) или Корфу. Там съм била с круизен кораб, но само в столицата... много ми хареса тогава...  Simple Smile

# 24
  • София
Привет мили момичета и благодаря за чудните впечатления и споделеното! Определено с удоволствие бих чела и поетичния конкурс на темата Simple Smile))))))
Септември изкарахме прекрасно на любимата ни Ситония - 15 невероятни дена, разделени в два райнона - 1 км преди Никити, за да покрием този периметър със страхотни плажове (но слава Богу, извън самото Никити) и втората половина на Сикия (в близост до любимите ни стъпки)... Изкарахме ммммм...
От сега тъгувам, че догодина, живот и здраве, ще имаме първокласничка и ще трябва да се прибираме за 15.09 (а, точно тогава става най-хубаво, според нас).... Както и да е, надявам се силно, че само първата година ще е толкова вълнуващо Simple Smile)))
И ви моля за препоръки - бебка Номер 2 славно расте и отсега предчувствам как се приближаваме все повече и повече към идеята за някой остров (тук изключвам Амулиани и Тасос, на които сме били)... Иска ми се, обаче, особено като за първи път, да подходим предпазливо, затова ще ви помоля за препоръки за някой остров, със следните особености: има и хубави, пясъчни и сравнително плитки и не бурни плажове (все пак малката ще е на 2 и малко); и е сравнително от по-близките, което би намалило времето в път и км., както и разходите да стигнем до него (такси ферибот и т.н.).... С кой остров ми препоръчвате да започнем? Нямам търпение и съм ужасно пленена от вашите разкази, просто последните години знаех, че в момента не са ми на преден план, спрямо обстоятелствата... Исках да поизчакам година-две и тогава да го мисля... пък и взех, че научих на изуст почти всички Ситонийски плажове (не че се оплаквам, де  Mr. Green) Вярвам, че веднъж усетила атмосферата и спокойствието на островите, едва ли ще мислим за Северна Гърция отново... Та така, с две думи, според вас, с кой остров да почнем?

# 25
Привет мили момичета и благодаря за чудните впечатления и споделеното! Определено с удоволствие бих чела и поетичния конкурс на темата Simple Smile))))))
Септември изкарахме прекрасно на любимата ни Ситония - 15 невероятни дена, разделени в два райнона - 1 км преди Никити, за да покрием този периметър със страхотни плажове (но слава Богу, извън самото Никити) и втората половина на Сикия (в близост до любимите ни стъпки)... Изкарахме ммммм...
От сега тъгувам, че догодина, живот и здраве, ще имаме първокласничка и ще трябва да се прибираме за 15.09 (а, точно тогава става най-хубаво, според нас).... Както и да е, надявам се силно, че само първата година ще е толкова вълнуващо Simple Smile)))
И ви моля за препоръки - бебка Номер 2 славно расте и отсега предчувствам как се приближаваме все повече и повече към идеята за някой остров (тук изключвам Амулиани и Тасос, на които сме били)... Иска ми се, обаче, особено като за първи път, да подходим предпазливо, затова ще ви помоля за препоръки за някой остров, със следните особености: има и хубави, пясъчни и сравнително плитки и не бурни плажове (все пак малката ще е на 2 и малко); и е сравнително от по-близките, което би намалило времето в път и км., както и разходите да стигнем до него (такси ферибот и т.н.).... С кой остров ми препоръчвате да започнем? Нямам търпение и съм ужасно пленена от вашите разкази, просто последните години знаех, че в момента не са ми на преден план, спрямо обстоятелствата... Исках да поизчакам година-две и тогава да го мисля... пък и взех, че научих на изуст почти всички Ситонийски плажове (не че се оплаквам, де  Mr. Green) Вярвам, че веднъж усетила атмосферата и спокойствието на островите, едва ли ще мислим за Северна Гърция отново... Та така, с две думи, според вас, с кой остров да почнем?

Скирос  Kissing Heart, Евия (с уговорка, че повечето плажове не са пясъчни), Лефкада (с уговорката, че повечето плажове са за сърф, макар ние да ги видяхме в точно противоположно състояние), Кефалония   Kissing Heart, Корфу, Лимнос, Скиатос (туристически и по-скъпо фери)...

# 26
Иска ми се, обаче, особено като за първи път, да подходим предпазливо, затова ще ви помоля за препоръки за някой остров, със следните особености: има и хубави, пясъчни и сравнително плитки и не бурни плажове (все пак малката ще е на 2 и малко); и е сравнително от по-близките, което би намалило времето в път и км., както и разходите да стигнем до него (такси ферибот и т.н.).... С кой остров ми препоръчвате да започнем?
Скиатос. От най-близките, сравнително кратко пътуване с ферибот (2.5 часа), плава се през затворен залив, в който никога няма силни вълнения. Плажовете са разкошни, островът е малък (13 км) и се обикаля лесно. Недостатък е много високата цена на фериботния билет.

Друг достъпен и популярен вариант е Корфу, но там не във всички части на острова плажовете отговарят на вашите изисквания. Освен това е по-хладно, там е подходящо за плаж през юли и август.

Аз лично моето бебе си го дондурках на Халкидики, Амулиани и Тасос до 3-годишна възраст, само до Пелион през зимата беше ходила на 2.5 г. Първият далечен остров й беше на почти 4. Но не е проблем по принцип и по-рано, де, ако детето толерира дълги пътувания с кола.

# 27
Може би това е обяснението, защо е толкова скъпо ферито, островът е малък, ако е евтин фериботът за коли, там ще са една върху друга. Нямам друго обяснение иначе, защо е по-скъпо от аналогични по продължителност пътувания

# 28
  • София
За нас като любители на пътуването с кемпер някои дестинации излизат абсурдно скъпо заради трицифрената сума за ферибот в едната посока.

# 29
За нас като любители на пътуването с кемпер някои дестинации излизат абсурдно скъпо заради трицифрената сума за ферибот в едната посока.
Змия,
то и за лек автомобил + трима пътници е трицифрена в едната посока... за практически всяко плаване над 2-3 часа.
Човек или ги прежалва в името на по-екзотичното преживяване, или ги компенсира, спестявайки пари от друго перо в почивката. Например - цените за нощувки на Халкидики са зловещи напоследък, докато на островите спокойно се намират и за 20 евро приятни студиа. Е, за вас с кемпъра това не важи, вие хотел не плащате. Но континентална Гърция също предлага много, много богат избор, препоръчвам Пелопонес и Йонийското крайбрежие, Евия и Лефкада също могат да бъдат посетени без ферибот. Планините башка.

По повод магистралните такси - много от линковете са събирани от мен преди няколко години, ще се радвам на актуализация от всеки, който може да предложи по-адекватен линк. Иначе лично минах цялата магистрала Солун-Атина преди по-малко от месец и си събирах бележките в едната посока, пък накрая се нервирах от количеството и така и ги изхвърлих, без да пресметна общия сбор.

Общи условия

Активация на акаунт