На море в Гърция 2015 - VIII

• 99 546
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
  • София
И аз подкрепям с глас за ситония:) Този път обаче сме се насочили към касандра .За да опознаем и този ръкав.И като сте почнали коментарите за халкидили ,Не бих отказала да прочета размишления к препоръки за плажовете там...Simple Smile

# 331
И аз не съветвам да сменяте Ситония с Касандра-ние направихме преди 2 години такава грешка и съжалявам. И като плажове и като спокойствие Касандра отстъпва на Ситония.

# 332
  • София...........
Всякакви плажове приемам аз, и като кал, и като сгурия, и камънак, само във водата да няма големи и разнокалибрени камъни или най-лошото, плочи, между които не знаеш как ще ти се заклещи кракът. Примерно морето на Хриси Айлънд/Крит е с такива плочи, които на всичкото отгоре обикновено са зеленясали и хлъзгави, но пък там си има други достойнствата.

И аз се научих и на камъчета и на пясък, но плочи не харесвам - изглежда ми страшно  Embarassed - на Лефкада има два плажа с плочи - Агиос Йоанис и Гира.

# 333
Благодаря ви! Май ще останем там! Никити ми е доста гъсто всичко. Каламици ми харесва, но е далече. Ще го мисля. А Атон? Там какви са плажовете? Ако на някой му се споделя.

# 334
  • Бургас
Преди Атон - Какудия бийч доста прилича на Торони, но не е толкова спокойно морето. Не че има много вълни, но пък в Торони дори и малка вълничка не видях. Пясъка е същия, водата също толкова бистра. Има и малко камъни за гмуркане. В близкото село - Йерисос пък изобщо не видях вълни. Но там има повече хора и ивицата е по-тясна. На Какудия почти няма хора. Близките плажове (до 20 км) не ме впечатлиха толкова. Естествено само Аликес на Амулиани.

https://www.facebook.com/steltion/media_set?set=a.10208200456909 … 347661&type=3
Тук съм описала всичко.

# 335
Има хубави плажове на Атон - Ует Дриймс, Комица в посока Неа Рода и нататък към границата на монашеската държава;
от другата страна към Девелики и Асса Марис някои също стават;
на Амулиани са повече от 1 разкошни (поне 4, от достъпните с кола, башка тези само с лодка).

1-ВА СТРАНИЦА - 61 плажа на Атон

# 336
  • София
Kаламици ми харесва, но е далече.

Разстоянието от Торони до Каламици е 14км .Не е толкова далече  Peace

# 337
Пътуваме от Враца. Тези километри надолу ни дотежаха много. По- лесно е да ида на плаж там, но да отседна по- близо до началото на ръкава. Не са много, но 14 километра са може би по права линия. Повече от половин час ги пътувахме сякаш. А ходихме два пъти, веднъж ги задминахме и отидохме до Сарти чак. Но това с цел разходка и търсене на спокойно море ( началото на септември беше кофти ако помните)

# 338
  • София
Не е по права линия, по основния път е  Peace Както и да е Simple Smile Помисли тогава за Никити или Ормос, те са в началото на ръкава. Не е толкова лошо в Никити, а около него има разкошни плажове. Ормос на мен ми е любимо градче и плажът Трани Амуда ми е в топ 5 на Ситония, но като че ли повечето хора не го харесват толкова.

# 339
Благодаря ти!❤

# 340
  • София
Ормос Панагиас (сигурно не го изписва правилно) много ми е хвален от приятели. Единственото, което ме притеснява че средата на юни водата няма да е топла,  а с двегодишено дете това ми е едно от изискванията. Уранополис ми хареса като градче, на плаж не ходихме, защото само валеше. Касандра в сравнение със Ситония е по-равнинна и не толкова богата откъм природа. Сега гледам по-южна Гърция с надежда за по-топла вода и по-вкусна храна.  chef

# 341
  • София (Възраждане)
От по-горния пост се сещам да попитам, в най-южните   заливи на континентална Гърция водата очаква ли се да бъде по-топла в средата на юни в сравнение със северните части?

# 342
От по-горния пост се сещам да попитам, в най-южните   заливи на континентална Гърция водата очаква ли се да бъде по-топла в средата на юни в сравнение със северните части?

Отговорът е зависи. От течения, година, колко е открит залива. Но по принцип да. Въпреки, че има и обратни примери.

# 343
 Здравейте,някой случайно да е почивал в Mikri Elia Studios.Намира се на Ситония точно след Anthemus sea.
Това са студия под и над пътя за които отговаря една българка(Диана) на която изгубих телефонния номер.Молбата ми е ако някой е почивал там миналото лято и разполага с нейни контакти да услужи.(българският и номер)

Благодаря Ви !

# 344
  • София
Здравейте!
Започна е нашето търсене на място, където да почиваме това лято в Гърция. Досега сме били само на Халкидики - Ситония, там горещо препоръчвам Лагониси Бийч и Филипос Резорт, първото е на Ормос Панагияс, а второто - във Вурвуру. И двете места са много подходящи за малки деца, плажът пред тях е хубав, водата също беше прекрасна. Веднъж сме били там и началото на юни, водата беше топла и спокойно ставаше за къпане за по-малки деца, а аз съм доста зиморничава и щом на мен ми хареса температурата, значи е била ок.
Сега започна голямото избиране но ново място, иска ми се този път да е на Йонийско море. Много се заглеждам по района на Сивота, по - конкретно по това:http://www.booking.com/hotel/gr/costa-smeralda.bg.html?aid=32317 … 8oCFcLnGwodQ6EKPQ
Ще бъда много благодарна, ако някой сподели впечатления от този район, как са плажовете, морето, оживено ли е много, колебаем се и за Корфу.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт