На море в Гърция 2015 - VIII

• 99 550
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
След Кефалония вече предпочитам плажове с камъчета. С обувки за вода е перфектно.

в добавък : там има и десетки плажове с прекрасен пясък без нито 1 камъче Simple Smile

# 316
  • София
След Кефалония вече предпочитам плажове с камъчета. С обувки за вода е перфектно.

в добавък : там има и десетки плажове с прекрасен пясък без нито 1 камъче Simple Smile

Знам, че има и пясъчни плажове там, но тази година за първи път в живота ми бях на изцяло каменни плажове. Е, вече ги предпочитам.

# 317
Аз знам, че се повтарям, но в Кефалония остана сърцето ми  Heart Eyes Приказно е Heart Eyes

# 318
Ама има голяма разлика между "меките" обли чакълчета (воцало) на Миртос и Антисамос и гадните сиви камъни другаде. Та има много път от "каменен" до "каменен" плаж.

Пясъчните от своя страна и те могат да биват скучни и прекрасни Simple Smile

# 319
  • София
Ама има голяма разлика между "меките" обли чакълчета (воцало) на Миртос и Антисамос и гадните сиви камъни другаде. Та има много път от "каменен" до "каменен" плаж.

Пясъчните от своя страна и те могат да биват скучни и прекрасни Simple Smile

Къде има гадни каменни?
Не съм попадала на такива, а ми се ще да ги видя, за да имам пълни впечатления.

Както имаме собствен кемпер вече, ще обиколим голяма част от Гърция, само отпуски да има.

# 320
Има много. На Халкидики например между Ситония и Атон се сещам няколко. Коринтският залив (който иначе е адски живописно място) целият е с такива. Просто на местата, където наблизо има пясъчни, не се ползват за нищо Simple Smile

П.П. Вече са научих да познавам какво е по цвета и прозрачността на водата, на много снимки, правени отгоре от голямо разстояние, изглеждат пясъчни плажове, които всъщност не са.

# 321
  • София
Халкидики вече не ме влече, а до Коринтския залив не сме стигали. Дано това лято успеем да стигнем още на юг.

А наистина имах предвид каменни плажове от типа на Миртос. Антисамос не ми хареса - твърде урбанизирано е мястото. В Порос имаше също хубав каменен плаж.

# 322
Ако трябва да се опишат с две- три думи ръкавите на Халкидики ( плажовете) как бихте ги описали? Чудя се като новибранец кой да избера! Искам прозрачно и не дълбоко. Ще съм благодарна.

# 323
Ситония. На 1-ва страница са описани подробно плажовете със снимки и карти.

За прозрачно - според мен Ковиу и Лагониси са най-добри.

# 324
Има много. На Халкидики например между Ситония и Атон се сещам няколко. Коринтският залив (който иначе е адски живописно място) целият е с такива. Просто на местата, където наблизо има пясъчни, не се ползват за нищо Simple Smile

П.П. Вече са научих да познавам какво е по цвета и прозрачността на водата, на много снимки, правени отгоре от голямо разстояние, изглеждат пясъчни плажове, които всъщност не са.

И северна Евия макар да има и доста добри изключения, а и там преимуществата са други. Кавос от към западната му страна е най- гадния плаж евър в класацията ми. Най-острия камъняк и пълен с листаци и клечки от дърветата.

# 325
Всякакви плажове приемам аз, и като кал, и като сгурия, и камънак, само във водата да няма големи и разнокалибрени камъни или най-лошото, плочи, между които не знаеш как ще ти се заклещи кракът. Примерно морето на Хриси Айлънд/Крит е с такива плочи, които на всичкото отгоре обикновено са зеленясали и хлъзгави, но пък там си има други достойнствата.

# 326
  • София
Алегория, аз не съм кой знае какъв капацитет по темата море в Гърция Embarassed, но си позволявам да споделя малко гръци опит. Тази година бяхме в Торони, плажът ми хареса. Бяхме с малко дете и беше ок по моите разбирания. На 1 км. от Торони е плаж Дестенака - много приятен Simple Smile, но дотам само с кола в нашия случай.

# 327
Параход и pontesHug

Благодаря много и на двете за мненията.
Аз обаче май почнах да откачам, колкото повече чета, толкова повече си сменям мнението и желанието и искам всичко и навсякъде, не мога да реша  #Crazy Има такива красиви места, които искам да видя...но засега сякаш започнах да се заглеждам по Лефкада  Embarassed
На предните страници някоя потребителка, съжалявам не помня коя,се чудеше само тя ли е така? Не си, две сме  Joy

# 328
М аз само в Торони съм ходила 😄😄😄. Естествено овършах всичко около него. Интересно ми е дали да сменя с Касандра или пък не....

# 329
  • София
alegoria, ако сте били само в Торони, препоръчвам да отидеш пак на Ситония, но на друго място - Сарти, Никити, Каламици, Ормос. Има много разкошни плажове на Ситония. Не че не е хубаво на Касандра, ама на Ситония е по-хубаво  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт