На море в Гърция 2015 - VIII

• 99 545
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
  • София (Възраждане)
Ще бъда много благодарна, ако някой сподели впечатления от този район, как са плажовете, морето, оживено ли е много, колебаем се и за Корфу.  bouquet

Много е хубаво! Плажове много и всякакви. Оживено ще е, със сигурност. Много италианец и сърбин ще има при всички положения. Не пречи да се комбинира с Корфу и Пакси, съвсем отсреща е!

# 346
  • София
Mooimeiske , благодаря!

# 347
  • Пловдив
Някой да знае повече за карнавал на Тасос през март?
Гледам има оферта от сайт за колективно пазаруване за подобно нещо в Патамя и Панагия?

Кога се състоят, колко дни са и къде е добре да се отиде, интересно ли е, ако някой е ходил..?
Като не може да ида във Венеция, поне на Тасос! Joy

# 348
От по-горния пост се сещам да попитам, в най-южните   заливи на континентална Гърция водата очаква ли се да бъде по-топла в средата на юни в сравнение със северните части?
Никак даже Simple Smile
Затворените заливи на Халкидики са от най-топлите плажове в цяла Гърция, особено в началото на сезона (август-септември става топло цялото море вече, ако не е имало валежи). За островите да не говорим, там си духа и се сменят теченията постоянно.

Беба,
хубаво е около Сивота, но не се настройвайте да седите на един плаж, както на Лагониси и Вурвуру. Бела Врака е далечко от хотела, 5-10 мин по баир и после джапане през лагуната, а и не е плаж за всеки ден. Има други хубави заливи наоколо, достъпни с кола, а и доста, които могат да се обиколят с кану по островите.
Парга е разкош за разходки, стига да не сте много висок сезон, че става адска тъпканица. До Пакси и Антипакси има еднодневни круизи.
С Корфу аз не бих комбинирала, освен опознавателно, много има за гледане и на двете места и си струват отделни посещения.

Последна редакция: чт, 07 яну 2016, 13:15 от Параход

# 349
  • София
Благодаря ви за отговорите! Сега гледам и района на Парга, около Валтос бийч, много екзотични гледки, голяма красота е!

# 350
Имай предвид обаче, че там повечето от така живописните плажове не са пясъчни (Валтос също).

# 351
Имай предвид обаче, че там повечето от така живописните плажове не са пясъчни (Валтос също).

в очакване на гръцките винетки пуснах отделна тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=895699.0;topicrefid=19

# 352
За юли май се спрях на Корфу или Парга, но клоня към Корфу. Надявам се, че няма да е толкова горещо.
Чак сега намерих време да обработя основната част снимки от Лефкада и Кефалония, страхотна носталгия ме разтресе.

# 353
За Корфу юли е точно (ако успееш да избегнеш навалицата), в началото и края на сезона там е по-хладно и дъждовно от другите острови.

# 354
  • София
За Корфу юли е точно (ако успееш да избегнеш навалицата), в началото и края на сезона там е по-хладно и дъждовно от другите острови.
Зная, че е относително,но все пак: Как е септември началото - 3-11 ? Моите ме изядоха да резервирам за Акваленд ризорт. Grinning

# 355
Това с навалицата въобще не ми допада.

# 356
E, островът е голям, има по-спокойни и по-натоварени места, а и 1-20 юли въобще няма нищо общо с август.

# 357
По-лошото е, че не ми изглежда толкова впечатляващ като Кефалония, с нейните разнообразни гледки и плажове, но сигурно греша.

# 358
Здравейте,

Моля за мнения за хотел Олимпик Бибис, Метаморфоси. Възможно ли е да се прави пешеходна разходка от Метаморфоси до Никити? Има ли нещо като градски/междуградски транспорт?

Мнения и за хотел Лито, Паралия Катерини, моля.

# 359
  • София
По-лошото е, че не ми изглежда толкова впечатляващ като Кефалония, с нейните разнообразни гледки и плажове, но сигурно греша.

Аз не съм била на Кефалония и не мога да сравнявам, но Корфу е много различен от другите части на Гърция. Има прекрасен Стар град с венецианска архитектура, множество музеи, страхотни селца във вътрешността на острова. Също така огромно разнообразие от плажове. Аз съм ходила все през юли, чудесно е. Само не се забивайте в английските колонии.

Общи условия

Активация на акаунт