На море в Гърция 2015 - VIII

• 99 502
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
Eто графиките за Корфу, може да са полезни и на някой друг - http://www.holiday-weather.com/corfu_town/averages/
Според тях най-малко вали юли (въпреки че пиковите жеги и най-топлата морска вода са през август). Като цяло, е вярно - островът си е за море през активния сезон. Не че няма шанс за хубаво време и през май и септември. Но наистина е по-влажно от други места. То напоследък с тия температурни аномалии, човек да не знае къде и кога да се запише.

Много се учудих като ми написа как ви е валяло и ви е било студено на Наксос. От много места в Гърция бих очаквала хладно време през септември, но точно на Цикладите пък не.

# 466
  • София
На Корфу сме били два пъти,началото на юни(пукнахме от жега) и средата на Септември,чудесна температура,но пълно с оси и стършели!Може да е била такава годината,незнам,но беше ужасно!А пък юни ни изядоха тигровите комари Sad

# 467
  • София
вероятно ще стана досадна, пишейки отново за кемпера, но когато сме се паркирали на границата между плажа и стандартната суша, не сме имали ядове с комари. отдавам го на ветреца, който гони летящите гадини.

# 468
  • София
Ц,не мога да се съглася,от друго ще да е било Simple Smile

# 469
  • Bristol
Параход, Aleina, wild poppy, jul, благодаря за споделеното! Точно Афисос гледах аз, защото това ни препоръча местен. Много е красиво и по планината изглежда много можеш да се моташ, но плажовете нещо ми се губеха. Видях, че повечето препоръчвани плажове бяха от източната страна, затова реших да се допитам и тук. Аз съм настроена за стандартна морска почивка и този вариант няма да е тази година. Може би догодина. Иначе много обичам дивотията и планината. Благодаря за предупреждението за пътищата!
Мамма Мия не беше ли снимана на остров?

# 470
Частично на остров Скопелос отсреща, частично в Дамухари на източния бряг на Пелион.

# 471
Здравейте, дойде време и аз да планирам почивката ни за това лято. Досега сме били на почивки на Тасос и на Пелион, тази година искаме да е някъде на Пелопонес, може би западния бряг. Там обаче нямам никакъв опит и не знам къде да бъдем. Това което обичаме е спокойствието, в смисъл да не е някакъв комплекс като Слънчака, а да е по-скоро някое тихо и спокойно селце. Няма да сме закотвени на едно място и обичаме да обикаляме близките плажове и забележителности. И да има нормални плажове, че миналата година на Пелион всичко беше прекрасно с изключение на плажовете, бяха малко и малки и си беше гъч с всичкия народ.
Като гледам картата си мисля за място някъде между Андравида и Кипарисия, гледам има много плажове, но нямам идея какво представляват. Може би един ден ще прескочим с феибот до Закинтос. Останалото време ще сме по местните плажове и ще пообиколим планините в района.
Някой може ли да помогне с идея за място и плаж?

# 472
Здравейте момичета,
Планираме почивка на Скопелос някъде пролетта. Ще ходим с кола и ферибота от Волос и предполагам, че ще потърсим хотел или апартамент за 4-ма души в град Скоплеос.
Въпрос, ако някой е почивал нека да сподели малко опит, дали за хотел, дали за забележителности, такси на място за рент-а-кар (тъй като цената за ферибота за кола ми излиза доста висока), но пък на острова градския транспорт е почти на час и някак си не е удобен. Варианти разгледах, видях и къде се намира прословутата църква от "Мама Мия" ..ала бала.
Все пак ще съм благодарна някой да каже как си изкарал на острова и заслужава ли си да се посети.
Предполагам, че за ден - два ще отскочим и до съседен Скиятос, те май са близки и бързо се стига с ферибота.

Мерси предварително.

# 473
  • София (Възраждане)
Към познавачите на Пелопонес бих искала да се обърна и аз, заглеждам обаче най-южните части на Арголида. Чудя се, този накъдрен бряг около Порто Хели доколко е привлекатено място. newsm78 Тези почти от всякъде затворени заливи от двете страни на курорта имат ли хубави плажове или туристопотокът им е разказал играта?

# 474
Към познавачите на Пелопонес бих искала да се обърна и аз, заглеждам обаче най-южните части на Арголида. Чудя се, този накъдрен бряг около Порто Хели доколко е привлекатено място. newsm78 Тези почти от всякъде затворени заливи от двете страни на курорта имат ли хубави плажове или туристопотокът им е разказал играта?
Аз също се заглеждах по тези заливи, обаче нещо плажовете не ги виждам. Отделно, с всичките тези яхти които се виждат на гмапс около Порто Хели нещо не ми допада за плаж. Мисля че е малко близо до столицата също така. Само коментирам какво мисля. Аз се загледах по другия бряг на залива спрямо Напфилио, обаче там пък е прекалено планинско и пак няма плажове.

# 475
  • София (Възраждане)
Николина, вие кога мислите да ходите?

# 476
  • Пловдив
Някой може ли да ми каже на Порто елеа къмпинга плажа как е? Плитко ли е морето и има ли камъни?

# 477
Засега плановете ни са да пътуваме нататък някъде около 22-23.Юли. за общо около 10 дни.
Това е другото за което се замислям, да не се окаже много топло по това време, но нали все пак затова отиваме по на юг.

# 478
  • София (Възраждане)
Струва ми се, че в края на юли на Пелопонес ще е пещ Cry

# 479
С уговорката, че впечатленията от плажовете са ми най-слабото звено от това пътуване около Порто Хели и с уговорката, че говоря за края на септември.

Има един плаж на който бяхме на гърба на Порто Хели -  Верверонда. Каменист е. Но е плитък, широк и чист.  https://www.google.bg/maps/@37.340564,23.125609,3a,75y,90t/data= … 1600!8i1200?hl=bg

Освен това открихме един много хубав пясъчен на който изкарахме няколко часа - на хотел е Хинитца https://www.google.bg/maps/@37.305532,23.143473,3a,75y,90t/data= … 2272!8i1704?hl=bg

За двудневен престой с цел Хидра и Спецес толкова успях да видя. Но Порто Хели е много хубаво за разходка и хранене. От местни научих, че там лятото се стичат богаташите на Атина. Гледам и че на запад има доста малки заливчета....

http://www.all4yachting.com/index.php?option=com_mtree&task= … d=156&lang=en

http://www.all4yachting.com/index.php?option=com_mtree&task= … d=519&lang=en

http://www.all4yachting.com/index.php?option=com_mtree&task= … mid=0&lang=en

Края на септември Т. беше между 28-30 градуса.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт