На море в Гърция 2015 - VIII

• 99 440
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
Лагуна в смисъл на езеро до брега, напълно възможно е Гьола да се тълкува така.
Да спомена само че до Гьола не се стига с кола, трябва да паркирате или на паркинга по главния път и да се спуснете пеш по пътеката до брега (около 500-600м.) този вариант е май за препоръчване, или да се тътрите по едно черно пътче надолу и да спрете пак на 200м. от Гьола, но пътчето е от гадните и не си струва особено тътренето. Иначе пътечката минава през едни маслинови горични и е много приятно.

# 646
  • София (Възраждане)
Езеро.. с повече фантазия може да се оприличи на токова, но за да е лагуна, трябва пясъчна коса. Там има само скали!

# 647
  • на малък остров в океана
Някой скоро ползвал ли е https://transferwise.com/

Помня, че миналата година по това време доста от вас се възползваха от ниските такси за трансфер. Сигурен ли е сайта или е по-добре по-голяма такса в банката, но да ми е сигурно? А и не се зарежда сега. Confused

Ние, както и наши познати, го използваме често. Доволни сме и не сме имали забавяне в плащането. В повечето случаи парите пристигат по-бързо от предполагаемите срокове на цената на банков превод в страната. Скоро бях пускала линк към статия за Transferwise. Ползвам линка от нея и не съм имала проблеми с отварянето на страницата. Ако имате допълнителни въпроси, бих ви отговорила с удоволствие на лични, за да не изместваме фокуса на темата. Simple Smile

Благодаря. Справих се  bouquet

# 648
Тази година вече сме се подготвили да посетим Гръцкото море, надявам се тук да намеря отговор на някои въпроси!  bouquet

# 649
Още не сме решили за лятното море, и тези дни като гледах календара се зачудих дали да не направим и едно море в началото на Май, от около Великден до неделята на 8-ми Май. Реално трябват само 3 дни отпуска. Обаче никога не съм ходила на море в Гърция по това време, дали ще става и колко на юг трябва да се отиде за да става, ако става изобщо?

# 650
  • София
Още не сме решили за лятното море, и тези дни като гледах календара се зачудих дали да не направим и едно море в началото на Май, от около Великден до неделята на 8-ми Май. Реално трябват само 3 дни отпуска. Обаче никога не съм ходила на море в Гърция по това време, дали ще става и колко на юг трябва да се отиде за да става, ако става изобщо?

Зависи какво имаш предвид под "става". Вероятността да е топло и да се попечете на някой плаж е голяма. Но морето няма да става за къпане, колкото и на юг да е. Разбира се, зависи и от това в каква вода сте склонни да се къпете. Руснаците се топят и в студени води.  Grinning

# 651
Ами под става разбирам да става за плаж. Това за мен означава вода около 23-24 градуса поне, въздух поне 26-27градуса и да пече слънце. Ясно е че в северня Гърция няма да става, аз по-скоро се чудих за южните части. Някой пробвал ли е началото на Май на юг?

# 652
Ами под става разбирам да става за плаж. Това за мен означава вода около 23-24 градуса поне
След 20 юни е такава температурата на водата в Гърция.
Аз съм пробвала в най-южната точка на континентална Европа - нос Тенаро на Пелопонес  и е 18-20 градуса максимум водата между 1 и 10 май. Не че не сме се топвали, но за моя вкус е лед.

Иначе 26 градуса на въздуха и слънчево време често се достигат още през март-април. (Лично аз на един от споменатите плажове на Пелопонес изгорях за 1-2 ч. престой на плажа, предимно на сянка. Нищо, че водата беше лед.)

# 653
Ясно, значи май ще пасуваме за началото на Май. И аз така си мислех че ще е, но се надявах поне на юг да става. Ако няма да става за нормален плаж, няма смисъл да се вдигаме да пътуваме надалеко. Май ще си запазим отпуската за лятото вместо да я хабим Май месец.

# 654
И "на юг" е относително понятие също.
Да, по-малко валежи има на островите и по-рано се затопля времето като цяло, но в затворените заливи на Халкидики водата е една от най-топлите в цяла Гърция.
В открито море си е по-студена.

# 655
  • Пловдив
Здравейте!
Някой с впечатления от хотел Tosca beach? Изглежда ми доста приличен, но не намирам отзиви. Интересува ме дали плажът е наистина толкова хубав, колкото изглежда, както и информация относно храната.

# 656
  • София
Аз да попитам за Врахос хаус, Ситония: http://www.vrahos-house.gr става ли лагуната непосредствено пред къщата за къпане или е много тинесто? Иначе мястото ми е горе-долу познато, красиво е, не сме претенциозни откъм битови условия, така че само това ме притеснява (но ние предимно обикаляме, така че и да не става, не е голям проблем Simple Smile). Резервирахме и на още едно място на Ситония и на Тасос и това ще е за тази година.

# 657
За мен си е блато. Някои споделят това мое мнение. На други много им харесва. Не бих се ангажирала с категорична преценка. Ако не си го виждала, може би е по-добре да не ходиш или поне да не възлагаш надежди за редовен плаж там.

# 658
Лекси, на мен също изобщо не ми допадна плажът отпред-напомня ми повече на язовир, но не и на море. Не бих повторила там.

# 659
  • Sofia
И на нас не ни хареса плажа пред Врахос. Отидохмед аразгледаме, защото много ни го хвалеха, но си тръгнахме много разочаровани. Иначе в близост има прекрасни плажове, но  с кола.

Общи условия

Активация на акаунт