На море в Гърция 2015 - VIII

• 99 428
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Знам,че има хора от вас, посетили Крит, но какво ще кажете за последната десетдневка на Май. То ясно, че времето е божа работа, но морската вода е по-постоянна и някой може ли да ми каже горе-долу колко градуса е?
Нещо много ме влече натам, а края на Май е единствената ми възможност като време и не знам струва ли си пътуването.

# 676
Ще има къде да се поизкъпеш, около Ханя има плитки и закрити заливчета. На големите отктити плажове няма да се е стоплила, 20-21 градуса очаквай. Ама е толкова красиво и толкова има за обикаляне, че хич не се чуди!

# 677
Ох тя идеята беше за плаж, ама....

# 678
  • София
Здравейте,

Досега сме ходили само на Тасос и тази година искаме да разнообразим. Бяхме се ориентирали към къмпинг Каламитци, но няма свободни къщички за времето, в което искаме да почиваме.

Бихте ли ми препоръчали други подобни местенца на Халкидики?

Благодаря  bouquet

# 679
  • София
Арменистис и Арети са добър избор. И това малко бижу също  Peace

# 680
Знаете ли дали откритите басейни на Порто Карас работят през май,та морето като е студено поне в басейните да се къпем? newsm78
Да. Преди 3 г. бяхме по Великден, който се падаше като сега. Всички басейни работеха, че и в морето се къпахме (някои с неопрени Simple Smile), но пък 3 те щерки (едната на 3 г. тогава) не излязоха от водата.

bibi,благодаря за включването!Това е добра новина за мен,че отиваме там заради детето,а ние сме си запланували един Парос на есен!Майка ми има приятелка женена там и сме канени на гости  Simple Smile

# 681
  • София

Благодаря много, ще ги погледна Simple Smile

# 682
Здравейте, може ли да ви помоля за няколко предложения. Искаме да почиваме в Гърция в средата на юни, 2 семейства с по едно малко дете сме. Търсим място, където водата вече ще е топла, плажът ще е пясъчен, и преди всичко търсим да наемем или цяла вила, или 2 апартамента на първия етаж във вила, така че да можем да излизаме на терасата в двора, като децата заспят. Били сме в такава вила в Керамоти, но сега ни се иска да сменим мястото (гледам вили в Торони и Сарти, на приятелите ни са им препоръчали Сани). Ще съм ви благодарна за всяка препоръка.

Също така исках да попитам дали има място в Гърция, където комарите да не са такова бедствие, че нас ни изядоха последния път, хем уж бяхме подготвени.

# 683
А ти, моля те, дай координати на тази вила в Керамоти. Simple Smile Интересувам се от всякакви подробности, ако може и снимки - цена, период, близост до плаж, обзавеждане и помощения, паркинг, удобства и т.н. Simple Smile
Ако не е удобно тук, може и на лични.
Ще чакам отзиви, защото натам сме се насочили.

И за друго ще помоля - майка иска да им намеря добро местенце, близо до София, добро като цена, може за май месец, с включено изхранване и място за разходки. Да не е комплекс/хотел в нищото.
Ако попаднете на примамлива оферта, моля да пишете.

# 684
  • София
Питането ми не е точно за морето,но се надявам да ми помогнете.Търся място за настаняване за 1 или 2 нощувки в или около Едеса през юни навръщане от морето на Халкидики.Изскачат ми цени около и над 100 лв на нощ....Такива ли са цените по принцип там?къде бихте препоръчали да отседнем и какво да посетим?

# 685
Ако резервирате хотел/къща,не плащайте капаро.Не се знае докато дойде време за почивка,каква точно стачка ще има.Поне с пари да не се набутате.
Преди години отказах резервация на Халкидики заради някаква стачка.Тогава много момичета от форума ми обясняваха на лични,че не си струвало канцелирането,че стачките били нещо символично,колкото да ги дават по телевизията.Аз обаче държах да имаме спокойна ваканция и отмених резервацията.
Случаят се повтори,когато планирахме почивка на Тасос-стачкували фериботите и транспорта.Ама то щяло да има алтернативни фериботи,гърците нямало да си ... на бизнеса,в който българите имат голям принос.Не отидохме.
Преди два дни решихме да рискуваме за една нощувка в Кавала,подлъгани от медиите,че-разбираш ли-само товарните коли имали проблеми.А и генералната стачка била минала.Спокойно ни подлъгаха да влезем,дори картите не ни провериха.И после в Солун стана тя,каквато стана.Стачката изобщо не е фермерска,въпреки,че това се показва.Тракторите са само параван,спрени машини край пътя,собствениците им запиват някъде и хич не им пука кой минава.По-страшно е:стачката се насърчава и охранява от полицията им,които лъжат и дезинформират пътуващите относно час и време на преминаване и маршрути за заобикаляне(почти невъзможни,ако не си израсъл в съответните села,дето ги няма на карта).И рязко забравят да говорят на английски,нищо,че преди малко са препоръчвали на същия език в кой хотел да отседнеш,тъй като "фармерс страйк"
Заслужават цент да не видят от български турист.Но понеже знам,че всеки от нас смята,че на него няма да му се случи,поне им плащайте чак на тръгване.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 10:31 от LilaC

# 686
Сега стачка си има. И не е препоръчително да се пътува. Не знам кой ви е казал, че няма да има проблем.

Първи май също е традиционен ден за стачки.

Но искам да питам предните ви два случая през лятото ли са били? И в крайна сметка имаше ли стачка или вие просто превантивно сте отказали резервациите?

А иначе, нищо не може да ме спре да си изкарам лятната почивка в Гърция.

# 687
И каква сигурност дава "резервация' без капаро? Това е несериозно.

# 688
  • София
Здравейте, може ли да ви помоля за няколко предложения. Искаме да почиваме в Гърция в средата на юни, 2 семейства с по едно малко дете сме. Търсим място, където водата вече ще е топла, плажът ще е пясъчен, и преди всичко търсим да наемем или цяла вила, или 2 апартамента на първия етаж във вила, така че да можем да излизаме на терасата в двора, като децата заспят. Били сме в такава вила в Керамоти, но сега ни се иска да сменим мястото (гледам вили в Торони и Сарти, на приятелите ни са им препоръчали Сани). Ще съм ви благодарна за всяка препоръка.

Също така исках да попитам дали има място в Гърция, където комарите да не са такова бедствие, че нас ни изядоха последния път, хем уж бяхме подготвени.

Ние бяхме тук миналата година между 20-26.06: http://portopsakoudia.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%BB-2/?lang=en.
Бяхме 4 семейства с деца между 3 и 5 г. Имаше обаче и доста семейства с по-малки деца и бебета. Спокойно е. Пясъкът е пясъчен. Водата ставаше за децата. Градината е много приятна и излизаш директно на плажа. Няма мъкнене на един куп чанти, играчки, пояси. Може да оставите всичко в градината или под дървото на плажа. Никой няма да ви ги вземе. Съвсем наблизо има къде да хапвате или да се разходите за кратко. За малки деца е доста спокойно мястото.

# 689
  • София
Здравей, не успявам да открия информация за цените. Дали имаш спомени ориентировъчно колко ви излезе на вас на нощувка?

Общи условия

Активация на акаунт