Не знам дали да продължа...

• 4 142
  • 23
  •   1
Отговори
Здравейте, хора.
Имам проблем. Имам приятел от близо 3 години. В началото отношенията между нас бяха доста странни. Виждахме се рядко, разговаряхме рядко изобщо живяхме различни животи. След време той замина да работи извън България и там сякаш започна да иска да се сближава с мен. Пишехме си, обещаваше ми как като се върне ще бъдем заедно, но аз някак си не му вярвах и започнах да правя грешки. Заменях го за други. Тогава си мислех, че не правя нищо лошо като просто изляза с някого за да се забавлявам и да взема възможно най-много от тийнейджърските си години (не споменах че всичко започна, когато бях на 16) Не го вземах за сериозен, но все пак не се отказвах. Когато се върна и разбра за излизанията ми вечер, за компнията ми и всичко той се опитваше всеки ден да ме измъкне от този начин на живот и накрая успя и точно когато аз си казах, че той е човекът за мен той ме замени с друга. След няколко месеца пак ме потърси и аз веднага му простих. Простих му и успях да се измъкна от компанията и начин ми на живот. Зарязах приятелите си от детството, зарязах живота си за да бъда с него. Започнах да се притеснявам, че ще го изгубя и започнах да го лъжа за миналото си. Не исках да знае какво съм правила, понеже виждах колко го нараняват нещата. (Между другото аз никога съм нямала полова връзка с друг човек, просто невинни целувки) Но явно той не го приемаше така. Започна да ме нарича с най-различни обидни думи. Аз търпях. Започна да ме заплашва как ако направя нещо пак ще ме убие. Започна да ми забранява да излизам с приятели. Караме се за възможно най-дребните неща. Той разбра цялата истина за мен, но не вярва и продължава да ме измъчва да казвам. Честно казано аз не мога да го оставя, понеже съм доста слаба като човек. Сякаш не мога да си представя живота без него. Винаги съм му повтаряла как той за мен е пръв и последен и винаги правех всичко за да бъде добре. Избягах от училище за да отида с него далеч от родния град, спрях да поддържам контакт с новите си приятели, стоях ввкъщи по цял ден и чаках той да дойде при мен. А аз не мога да живея така. Искам да му обясня но той не иска да ме чуе.. Надявам се единствено да ме разбере и да не е късно.
Много би ми помогнало някакво мнение на хора които са минали през това, понеже не мога да търпя такова отношение повече, но не искам да бъда без него..

# 1
Виж какво, гледай си образованието и работата (ако имаш такава). Какви са тези бягства от училище - циганска работа. Заради един член си прецакваш бъдещето.

# 2
Виж какво, гледай си образованието и работата (ако имаш такава). Какви са тези бягства от училище - циганска работа. Заради един член си прецакваш бъдещето.
Така е, това ми е пределно ясно. Но просто виждам някаква надежда в него, че може би ще се промени ако просто го изплаша някак, понеже той ме е взел за даденост. Не зная, доста ми е объркано..

# 3
А с училището какво стана? Завърши ли?

# 4
Да, завърших, но си навлякох доста проблеми с тази моя постъпка.

# 5
Е,  ако смяташ да живееш под ключ, значи не си сбъркала с избора. ooooh!

# 6
Извинявай, но от самото начало "връзката" ви е пълен шит. Въобще не разбирам за какво ти е този човек Tired

# 7
Явно просто ми е трудно да си тръгна от него, понеже виждам,че и той държи на мен. Кофти ситуация е. Винаги ми е помагал в трудни ситуации и аз съм такъв човек, че помня и вярвам,че примерно има някакъв шанс да си помогнем и сега взаимно, а и аз също имам някаква вина. Той е приел доста навътре нещата от миналото ми.   newsm78

# 8
Е, щом мислиш, че държи на теб, дерзай тогава.
Избягала от тук, избягала от там, контакти с хора 0, стоиш и чакаш да дойде, но той пък не идва. Въобще много ценна връзка, внимавай да не я изтървеш случайно.

Да, завърших, но си навлякох доста проблеми с тази моя постъпка.
И как човек си навлича проблеми със завършването на училище?

# 9
От какво съдиш че държи на теб? От това че те тормози да му споделяш неща които си/не си правила, от това че те заплашва, от това че е приел да избягаш с него вместо да си гледаш училището, от това че те е отдалечил от приятелите ти? защото това са все неща които доказват колко много не държи на теб това момче.
Бъди с него Ок. след като се самоопределяш или оправдаваш като слаб човек но гледай да не забременееш, че тогава ще си вкараш истинския автогол. Ако се опазиш има надежда все в един момент да ти дойде акъла.

# 10
но гледай да не забременееш, че тогава ще си вкараш истинския автогол. Ако се опазиш има надежда все в един момент да ти дойде акъла.
Ами... той, акъла де, нали знаеш кога идва най-често - отпосле. Wink
Дано при авторката да е изключение. Praynig

# 11
  • София
Абе ти шегуваш ли се, бе, момиче! Някакъв грам акъл, някаква капка самосъхранение в теб не е ли останала, че живееш с насилник?
Толкова ли са станали глупави младите, божемой, започвам яко да се плаша за децата си!

# 12
  • София
Един мъж рови ли в миналото и да обижда и потиска на основата на това, изходът е само един - елиминирай!

# 13
Така е, това ми е пределно ясно. Но просто виждам някаква надежда в него, че може би ще се промени.................
Поредната заблудена, която си мисли, че като се превърне в изтривалка за "любимия", той ще се промени и изведнъж ще стане принца на бял кон, който ще я обича, ще я боготвори и ще я гледа влюбено в очите, докато изпълнява всяко нейно желание.
Няма спасение, нито за нея, нито за него.Ще си се тормозят взаимно, докато им писне и после, кой откъде е.

# 14
То пък голямо минало си имала, няма що. Даже не си имала полов контакт. Всички тийнейджъри правят това, което ти си правила, и ако тоя талибанин го прави на въпрос, значи си имаш работа с психопат. Не забелязваш ли, че вече отдавна си е показал психопатската същност с прекъсването на връзките ти с приятелите, изолацията ти, превръщането ти в емоционален парцал. Какво намираш в тоя насилник? Стокхолмски синдром ли си развила? Уф, дано се осъзнаеш.

Общи условия

Активация на акаунт