Токуда болница София - 21 тема

• 85 555
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
  • Калифорния
За изследванията - преди два месеца като постъпвах за раждане изследванията за хепатит, спин и т.н. отдавна ми бяха изтекли (поне на 6 месеца бяха), но никой не ги е гледал. Държат само на официален документ за кръвната група. Ако нямаш, ти я изследват наново  Peace

# 256
Аз родих на 10-ти този месец, всичко си носех и го гледаха.
Родих при Димитров секцио, защото аз така поисках, но той ми каза, че до последно ще ме агитира за естествено, така че явно практикува и естественото.

# 257
Точно така е, както са ти описали по-горе.
Обаче моят съвет е, ако си мислиш, че раждаш първо да се обадиш на лекаря си. Разбира се, ако е в 2 ч. през нощта, не го прави и директно тръгвай към Токуда. На мен ми изтекоха водите в 22.30 ч. Звъннах на д-р Корсачки, който се оказа на смяна. Бях в Токуда в 23 ч., родих в 1.55 ч.
В добри ръце си, бъди спокойна! И леко раждане ти пожелавам!

Благодаря ти! Имаш предвид да не се окаже, че е фалшива тревога ли? Или просто за да си знае и да има готовност? Ти доволна ли си от него? Чета много положителни отзиви из форума, засега е доста любезен и приятен, но още не го усещам като моя лекар, да сме се сприятелили така да се каже Wink
[/quote
Да, предоволна съм от д-р Корсачки! Самият той ми каза, ако имам каквото и да е съмнение, да не се колебая да му звънна. След като ми текнаха водите, нямах никакво съмнение, че ще раждам Simple Smile имах 3 дни до термин Simple Smile затова му звъннах!
Ако беше през нощта, щях да отида до токуда и след като ме прегледат да се прецени кога ще раждам и да го викат тогава, но се случи, че той е на смяна.
Писала съм по-подробно как мина раждането ми при него, погледни мои по-стари постове. Накратко нормално, бързо, без упойка, второ ражване. Прецизен, внимателен, обгрижващ, свестен и засмян лекар! Следах се при него по препоръка на много близък човек от самото начало на бременността ми на всеки 2 седмици, станахме си приятели. Ако имах възможност да избера отново при кого да родя, не бих го сменила!
За неонатологията съм писала също! Д-р Масларска и д-р Калайджиева са просто уникални жени и лекари! От сърце им благодаря, че не са загубили чувствителност към болката на хората и правят всичко по силите си да помогнат.

# 258
честно казано човекът в токуда, за когото последно бих казала, че "не е загубил чувствителност към болката на хората" е д-р Калайджиева. толкова бях възмутена от нея с първото ми раждане, толкова много тревоги и сълзи ми е коствало безсърдечното й отношение, че бях напът да се откажа от раждане в токуда само заради нея. но ме крепеше мисълта, че вторият път ще съм по-информирана и може би няма да имам повод да контактувам с нея (както и стана, слава богу).

когато родих за първи път бях много мотивирана да кърмя. правех всичко, което ми кажеха (а акушерките ни помагаха много, седяха в стаята ни по време на кърменето, обсъждахме пози и казуси), но въпреки голямото си желание за сукане и продължителното седене на гърда бебето отслабваше с главоломни темпове. правихме на 2 пъти пробни кърмения - първият път беше изяла 4 гр., вторият - 7 гр. тогава просто не знаех, че съм родена с почти пълна липса на млечни жлези и кърма просто няма откъде да дойде. на третия ден я взеха в неонатологията, за да я сложат на системи. аз, разбира се, бях съкрушена. д-р Константинова (прекрасен човек и много добър лекар) ме увери, че мога да ходя да я храня с шише, за да усеща присъствието и подкрепата на родителя и аз живеех от кърмене до кърмене...докато не дойде на смяна д-р Калайджиева, която с най-отвратения си глас ми заяви, че щом не кърмя "нямам място в неонатологията", какво като било моето дете, след като не го кърмя нямам право да го виждам в друго време освен на сутрешния тоалет. мога да си представя каква е нейната гледна точка и все пак по-коравосърдечно отношение на неонатолог не бях срещала. даже сега като го разказвам, въпреки че са минали вече 5 г., се отвращавам от нейното отношение и въпреки че по природа не съм злопаметен човек никога няма да го забравя.

# 259
  • София
Елч ме предизвика и аз да напиша нещо Wink
Аз пък имам кофти спомени от д-р Константинова и не искам да я срещам отново за нищо на света. Дъщеря ми се роди с много силна инфекция, която изискваше приема на АБ. На всяка сутрешна визитация ме разпитваха дали съм боледувала от нещо сериозно по време на бременността. Но тя го правеше по отвратителен начин, караше ме да се чувствам като престъпник, който не иска да си признае вината. (При раждането бебето се нагълта с вода, скриха го от мен, но поне да бяха отбелязали в документите, за да не стига до тези "разпити".)
Въпреки това продължавам да смятат, че неонатологията е на много високо ниво Simple Smile

# 260
Нормално е да има недоволни и доволни от някой лекар. Дано не се случва да се разочароваме от някой лекар на гърба на бебенцата си, защото е ужасно те да страдат ненужно. Не съм имала досег с други неонатоложки освен с двете посочени и наистина много ми помогнаха, както и на бебо и продължават да го правят. Дано нямам приблеми занапред с тях.

# 261
Daniela S, наистина дано не се случва на никого да се разочарова! нека всички имат прекрасни бебенца, които безпроблемно да преминат през раждането и болничния престой и бързо да си отидат вкъщи при мама и тати Simple Smile

# 262
Някой знае ли ако се направи секцио по желание дали цената е пак нормалната за здравно осигурени? Ако да - води ли си се по желание или се назовава някаква измислена причина, за да мине по касата?

# 263
Ако сте здравноосигурена, цената за секцио е една и съща, без значение дали е по желание или по необходимост . Предполагам при оформяне на документите се пише медицинска причина за секциото при всички случаи.

# 264
А има ли някой, който е раждал при Димитров естествено?

Чувала съм, че прави, но не познавам някой, който да е родил нормално при него.

# 265
  • София
Здравейте, искам да попитам няколко неща за АГ отделението.
До колкото разбрах от сайта им предлагат 2 вида стаи
- с 4 легла
- лукс стая, която се заплаща допълнително.

За лукс стаята всичко ми е ясно - има възможност за чести посещения, бебето може да е до майката постоянно и през нощта и т.н.т. Колко такива стаи има и може ли в дадения момент, дори и да си казал, че искаш такава стая да се окаже, че няма свободни (при планово секцио).

Въпросите са ми свързани главно с другата стая с 4 легла и те са:
- има ли баня и тоалетна за всяка стая?
- през деня стоят ли бебетата при майката?
- през нощта стоят ли при майката?
- бащата колко пъти може да види бебето?
- колко често се получава информация за бебето. Ако то има пренатален проблем и изисква по-специално наблюдение и помощ колко често майката може да пита за всичко свързано с него и да получава информация преди или след всяка стъпка, която предприемат неанотолозите?

Благодаря предварително за отговорите!  Hug

# 266
  • София
Здравейте, искам да попитам няколко неща за АГ отделението.
До колкото разбрах от сайта им предлагат 2 вида стаи
- с 4 легла
- лукс стая, която се заплаща допълнително.

За лукс стаята всичко ми е ясно - има възможност за чести посещения, бебето може да е до майката постоянно и през нощта и т.н.т. Колко такива стаи има и може ли в дадения момент, дори и да си казал, че искаш такава стая да се окаже, че няма свободни (при планово секцио).

- има ли баня и тоалетна за всяка стая?
- през деня стоят ли бебетата при майката?
- през нощта стоят ли при майката?
- бащата колко пъти може да види бебето?
- колко често се получава информация за бебето. Ако то има пренатален проблем и изисква по-специално наблюдение и помощ колко често майката може да пита за всичко свързано с него и да получава информация преди или след всяка стъпка, която предприемат неанотолозите?

Благодаря предварително за отговорите!  Hug
Лук стаите са малки и е напълно възможно да няма свободна.

- има ли баня и тоалетна за всяка стая? - да има
- през деня стоят ли бебетата при майката? - да взимат ги само за тоалет и изследвания
- през нощта стоят ли при майката? - ако се разберете с майките в стаята може да седи и при вас
- бащата колко пъти може да види бебето? - вижда го на раждането и след това на изписването
- колко често се получава информация за бебето. Ако то има пренатален проблем и изисква по-специално наблюдение и помощ колко често майката може да пита за всичко свързано с него и да получава информация преди или след всяка стъпка, която предприемат неанотолозите? - всяка сутрин на визитация получаваш инфо за детето дали има или няма проблем и други неща

# 267
  • София
много благодаря за информацията  Hug

# 268
  • Живее на Луната
Ако детето е в интензивното посещенията са всеки ден от 11 и от 5 чаСа

# 269
  • София
да се надяваме да не е, то просто ще се наложи да е под по-стриктно наблюдение и евентоално медикаментозно лечение. Но както се казва - нищо не се знае, дано всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт