Токуда болница София - 21 тема

• 84 467
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Момичета, открих своя анестезиолог. Грозев е бил през 2012 на предишното ми секцио. Защо смятате, че няма възможност такъв да се избере? Казаха ми, че услугата се предлагала срещу 300 лв. Още утре ще звънна да проверя...

# 481
истинска, 300 лв. е услугата "поставяне на упойка", но тя не включва избор на анестезиолог

# 482
Здравейте, интересува ме най-прясната информация относно цена за естествено раждане в Токуда БЕЗ избор на екип? Някъде по-назад четох, че вече ще премахват тази опция, но моля някой по-запознат да сподели. Благодаря!

# 483
  • София
Няма без избор на екип. Ако нямаш избран, автоматично подписваш и избираш този екип, който е на смяна.
Цената е 1500лв, отделно епидуралната е 300лв, а пакета за допълнителни грижи и изследвания за бебето е 500лв.
Винаги можеш да се обадиш на информация и да попиташ за актуалните цени, услуги, кое се включва и кое не.
Всичко допълнително което може да се наложи на бебето или на теб се плаща допълнително.

# 484
Аз също се интересувам освен обявените цени за секцио и посочените 5 дни престой ако се наложи по-дълго оставане на бебето в неонатология, допълнителни грижи и престой на майката - заплаща ли се допълнително и какво.

# 485
Здравейте, може ли някоя мама скоро родила в Токуда да даде точен списък с нещата, които се носят в родилното за нея и бебето.
В сайта пише някои неща, но на лекциите казват други и не се ориентирам какво има смисъл да нося и какво не.

# 486
Не съм скоро родила, а преди пет години,  на в момента лежа в Токуда втора седмица и доста момичета с планирано секцио се изредиха в стаята ми, та обсъждахме тази тема. Нещата са както, когато аз раждах:
- за бебето нищо не искат, аз носех ръкавички и му ги слагаха, но не са задължителни. В деня на изписването се донасят дрешките, дотогава те си го обличат с техни.
- за майката: документи за приемане, амб. картон  (може и по-късно да го дадеш)  и лична карта; лични, хигиенни принадлежности, каквито си слагаш в несесера, като отиваш някъде на почивка; естествено телефон и зарядно; чехли (да стават за баня); нощници дават и са удобни, но можеш и с твоя; разните му там "екстри" за родилки като: крем за зърна и подплънки за гърди, сутиен за кърмене, еднократни бикини, дамски превръзки (иначе дават лигнин). Помпа за кърма бях приготвила вкъщи и при нужда мъжът ми щеше да я донесе, но ни ми потрябва.

Не се притеснявай и да забравиш нещо, ще ти го донесат допълнително. В болницата има добре заредена аптека, кафене с храна и сладкиши, каквото ти е нужно ще се докупи.
Аз лично освен вода и шоколад, друго не съм поръчвала на мъжа ми.

# 487
Не съм скоро родила, а преди пет години,  на в момента лежа в Токуда втора седмица и доста момичета с планирано секцио се изредиха в стаята ми, та обсъждахме тази тема. Нещата са както, когато аз раждах:
- за бебето нищо не искат, аз носех ръкавички и му ги слагаха, но не са задължителни. В деня на изписването се донасят дрешките, дотогава те си го обличат с техни.
- за майката: документи за приемане, амб. картон  (може и по-късно да го дадеш)  и лична карта; лични, хигиенни принадлежности, каквито си слагаш в несесера, като отиваш някъде на почивка; естествено телефон и зарядно; чехли (да стават за баня); нощници дават и са удобни, но можеш и с твоя; разните му там "екстри" за родилки като: крем за зърна и подплънки за гърди, сутиен за кърмене, еднократни бикини, дамски превръзки (иначе дават лигнин). Помпа за кърма бях приготвила вкъщи и при нужда мъжът ми щеше да я донесе, но ни ми потрябва.

Не се притеснявай и да забравиш нещо, ще ти го донесат допълнително. В болницата има добре заредена аптека, кафене с храна и сладкиши, каквото ти е нужно ще се докупи.
Аз лично освен вода и шоколад, друго не съм поръчвала на мъжа ми.

Много благодаря за изчерпателната информация. Simple Smile

# 488
Допълвам- малка и голяма хавлиени кърпи.
Имай предвид, че е много топло. В момента навън е -10 градуса, а тук стоим по къси ръкави и непрекъснато отваряме прозорците.

# 489
Зеленоочка е написала всичко. Аз се потях по 20 пъти на вечер и изключвахме климатика, защото беше безобразно топло и задушно. Само с отваряне на прозорци не става.

# 490
само да кажа, че ако на някоя мам й се наложи (недай си боже) да поостане повечко е възможно да ви се изсуши гърлото от сухия въздух, вземете си някакви бонбони за смучене. аз така с първото ми детенце изкарах първата й седмица в нас с маска, защото реших, че съм болна, а се оказа от климатика там

# 491
Същата работа бях и аз - с маска заради болки в гърлото след раждането. На мен в болницата ми предписаха гаргара с вода за уста.

# 492
  • София
Сега се сещам, че адски много ме бореше гърлото след като родих. Даже си вързах шал, защото направо ме режеше. Явно е било от климатиците.

# 493
да, аз с втората бременност споделих с д-р Герганова и тя каза, че и те имат такъв проблем и е от климатиците. те ме посъветва да взема бонбони и вторият път нямах проблеми, но и седяхме само 3 дни де

# 494
Записвам се да следя темата. Решила съм да раждам в Токуда, вчера бях на преглед при Герганова - не съм очарована. Много бърза и припряна, прегледа със все разпита мина за около 10 минути, което не ми се понрави хич. Другата сряда съм се записала за отворени врати за да разгледам, а в средата на февруари ще се срещна и с Кирякова. Тайно се надявам с нея да си паснем повече  Praynig, за Илиев първият свободен час е 24-ти март  Stop #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт