Токуда болница София - 21 тема

• 84 454
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
  • Калифорния
То на "отворените врати" само името им е такова Wink Вътре няма да те пуснат да разгледаш  Peace

# 496
А какво се случва на "отворените врати"?  Thinking

# 497
  • Живее на Луната
Отворените врати е една лекция, някой от лекарите разказва за раждането, за условията и т.н, после идва д-р Масласка и говори за неонатологичните грижи, на края има въпроси. До отделението не се допуска .

# 498
Ахм, благодаря!

# 499
foxy-the infant prodigy, аз избрах Герганова за раждане. Бях на преглед по-миналата седмица, наистина мина бързичко прегледа, но не ме е претупвала, гледа на ехограф и измери беба, коментира плацента и води, говорихме за раждането и накрая пита дали ние имаме някакви конкретни въпроси с таткото и на тях отговори. Ако сте свършили работата, не виждам защо повече да продължава прегледа. Но ти си знаеш, щом не ти е допаднала, аз съм на мнение, че това е много важно. Кирякова казват, че е много мила, дано ти хареса повече.

# 500
  • София
Искам да попитам какво точно се полага по Здравна каса на ЖК в Токуда- предполагам 2-3 прегледа и изследвания (но кои?). А също и за болнични задължително ли е да се лежи там, за да ми издадат?
И имате ли мнения за д-р Живкова?

# 501
При нормално протичаща бременност- 2 ехографски прегледа, 3 пъти пкк, спин, сифилис.
Болничен, само ако имаш проблем, лежи се и се минава комисия. Аз не го направих, защото не се разбрахме с лекарката и си взимах болнични от друго място, без изобщо да съм се разправяла с лежане и комисии.

# 502
По Здравна каса на ЖК в Токуда (малко да допълня)
2 ехографски прегледа, 3 пъти пкк, кръвна захар, СУЕ,урина
спин, сифилис, хепатит
цитонамазка и 2 пъти влаг. секрет

# 503
Привет, и аз съм избрала д-р Герганова за раждане, а при д-р Живкова се следя по ЗК. Хубавото е, че двете лекарки работят в тандем макар и задочно и Герганова не пуска излишни изследвания, ако няма проблеми.
От следващата седмица съм жз на запис на тонове.

Тъй като всички изследвания правя в Токуда последните СПИН и Хепатит (който са задължителни за болницата) могат да се направят по ЗК, но не и в Токуда. По тази причина, за да не давам кръв на две места платих в Токуда за тях.  Peace

На отворените врати наистина ли не се влиза в отделението? Ако е само лекция май няма да има много полза  newsm78

# 504
Привет, и аз съм избрала д-р Герганова за раждане, а при д-р Живкова се следя по ЗК. Хубавото е, че двете лекарки работят в тандем макар и задочно и Герганова не пуска излишни изследвания, ако няма проблеми.
От следващата седмица съм жз на запис на тонове.

Тъй като всички изследвания правя в Токуда последните СПИН и Хепатит (който са задължителни за болницата) могат да се направят по ЗК, но не и в Токуда. По тази причина, за да не давам кръв на две места платих в Токуда за тях.  Peace

На отворените врати наистина ли не се влиза в отделението? Ако е само лекция май няма да има много полза  newsm78
За съжаление е само лекция. Специално водих мъжа си с идеята да види кое как е, но единственото което ср случи беше скучна лекция на тема, която почти всяка бременна вече е научила.

# 505
Благодаря ти, Сахара!

# 506
  • в 1001-та нощ
Все пак не може всякакви хора постоянно да влизат в отделението. Вътре има родилки, новородени, всеки външен човек носи потенциални рискове от инфекция, вирус и т.н. Дори татковците на новородените се допускат само по веднъж ....

Има достатъчно снимки в нета, не виждам какво толкова има да се оглежда вътре Simple Smile

# 507
Поне може етажа да показват на жените, коридора.. До колкото знам в другите болници развеждат жените да видят кое къде е. Ако организацията е добра и става със записване, биха могли по малки групи да развеждат по основните коридори.  Търсила съм снимки, но няма много.

# 508
И за мен идеята на отворените врати е да отворят вратите. Като съответно се използва предпазно облекло за посетители и е за кратко  Peace В противен случай нека го нарекат информативна лекция. Разбрах от една позната, че използват времето и фирми да правят презентациите си - примерно за стволови клетки. Peace

# 509
Честно казано, не ми е хрумвало да разглеждам болницата, вероятно защото бях влизала вече в други отделения. Знам, че на други места пускат, но там условията са доста по-различни ( в лошия смисъл), вероятно затова. Лично на мен няма да ми е приятно да съм в родилното и разни хора да се моткат из отделението дори и за малко ( например всяка стая има баня, но в нея се влиза от общия коридор). Все пак това е болница, а не хотел.

Общи условия

Активация на акаунт