Токуда болница София - 21 тема

• 84 373
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Много благодаря на всички за помощта и разясненията  bouquet

# 106
Мерси, Annie_to. Ние на 6 м. бяхме във Визус- там имат апарат за измерване на диоптър от разстояние, но ми се струва, че доста набързо мина прегледа. Незнам какъв е начина за преглеждане на мързеливо око- но не забелязах да проверяват.

# 107
  • Калифорния
Мързеливото око се дължи на кривогледство, което може да е съвсем леко отклонение във фокуса на двете очи. При прегледа апарата проверява дали очите са фокусирани в една и съща точка. И при нас мина бързо, то става за секунди и няма какво толкова да се гледа. Преди това ни разпитваха дали имаме оплаквания или наследствени заболявания и това беше.  Peace

# 108
  • София
Не че сме много по темата, но понякога кривогледството се дължи на "мързеливо око". Окото е мързеливо, защото "вижда" слабо (да речем 10, 20.. 40%) и когато другото око е по-силно (най-често има разлика в диоптрите), то мозъкът ползва образа от силното око и започва да изключва този от "мързеливото". То, от своя страна започва да блуждае и да се рее и тогава се получава кривене. Погледът не е фиксиран напред. Такъв беше случая на моете дете. При изписани правилни очила погледът се "изправя" и това са случаите на кривогледство, които не се нуждаят от операция. Разбира се, следва и сериозно продължително закриване на здравото око.

И за да съм малко по темата все пак. Точно д-р Лиляна Димитрова изписа първите очила на детето, но не даде предписание за закриване на окото и ако не бяхме направили втори преглед, щяхме да изпуснем ценни месеци в това отношение. Аз не я препоръчвам поради тази причина. Има тема "Деца с очни проблеми" - там може да се получи доста информация.
 Иначе апарат подходящ за малки деца (определящ диоптър от разстояние) има и в детски очен кабинет към Александровска болница. Там приемат няколко лекаря и по каса, и с частен прием.

# 109
Благодаря ви за информацията. Аз лично нямам сливателно зрение заради страбизъм. Правех като малка много упражнения за сливане на двата образа (след операцията)- но напразно- сега само редувам очите. Забелязвам,че и моята дъщеря от време на време се "нагажда" да гледа. По- късно четох, че сливането става на ниво мозък и , когато има изместване на фокуса, за да не вижда 2 образа едновременно- мозъкът се научава да изключва единия. Поради тази причина, смятам, че закриването на окото при мен, с цел стимулиране на мързеливото, не беше добра идея.

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 16:06 от Mandy1

# 110
Бих препоръчала Александровска болница и аз, но точно там синът ми истеряса от апарата за определяне на диоптър и диагностика на мързеливо око. Вече 3 месеца след прегледа, като минаваме от там не пропуска да ми каже, че не ще да ходи пак  Rolling Eyes , та затова търся алтернативи.

# 111
Момичета, ако някой има час при д-р Корсачки скоро, моля да го попита от кога напуска. Аз също искам са раждам при него Rolling Eyes

# 112
Здравейте,
Имате ли представа как стои въпроса за раждане с дула в Токуда?
По -специално как гледа на това др Илиев?

# 113
  • София
Здравейте,
Имате ли представа как стои въпроса за раждане с дула в Токуда?
По -специално как гледа на това др Илиев?

От това, което съм чела за него си мисля, че е гледал позитивно. Не знам сега какво мисли за дулите, но според мен самият той много се е променил и може вече да е на друго мнение.

# 114
  • София
До колкото си спомням от разговорите ни докато аз самата раждах, имаше в практиката си повече от едно раждания с присъствието на дула.

# 115
  • София
Момичета, следя се във Фемина, но обмислям раждане в Токуда - бях на Ден На Отворените Врати и там разбрах, че ще следва да се запиша за час  за беседа при лекаря, който бих желала да ме изражда, но понеже не ги познавам, а трябва да запиша час от рано (че графиците им са много пълни) исках да ви попитам за препоръки на имена.
Да ми препоръчате някой от лекарите, които водят раждания? Не съм капризна, държа на нормално (ако е възможно) раждане с епидурална анестезия - то така както го изкарах, ще кажете, че е все едно при кой ще запиша час, но ми се искаше да чуя препоръка от първа ръка.

# 116
Аз се следя при др Илиев и искам при него да раждам, силни го препоръчвам. Много е приятен, като човек и още по-добър специалист.
В никакъв случай не препоръчвам др Колева, аз съм много разочарована от нея, като отношение и поведението и е много непрофесионално!

# 117
  • София
Благодаря, звъннах и разбира се др Димитров няма часове...
Записах си при др Кирякова - мнения за нея, някой?
Благодаря предварително!

# 118
Димитров бих препоръчала, аз също ще раждам при него, но наистина няма никакви часове. Едвам се вредих, но аз от много години ходя и при него на прегледи. Друг добър е Илиев, но предполагам и неговия график е фул. Четох статистика раждания за 2014-та в различните болници и ми направи впечатление, че от по-големите в София, Токуда има около 900 и нещо раждания, а Надежда например, към 2000 и отгоре. Но това най-вероятно се дължи на инвитро цвнтъра им, но може и да е на по-малкото лекари, които израждат в Токуда, знам ли..

# 119
  • София
Благодаря, звъннах и разбира се др Димитров няма часове...
Записах си при др Кирякова - мнения за нея, някой?
Благодаря предварително!

Аз съм раждала при Илиев, но за първо раждане не бих го препоръчала, особено ако не си се следила при него. От отделението останах с много добри впечатления от Кирякова. Две приятелки родиха при нея, при едната се наложи секцио, а другата си роди нормално. И двете са доволни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт