Токуда болница София - 21 тема

• 85 628
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
Имам питане относно цениете за раждане - колко?! Бях чела 1500лв,но сега позната ми казва 800лв?! Това си е разлика.... Също така този неонатологичен пакет задължителен ли е? Същата тази ми казва,че е по желание. Тоест ще излезе,че в частната болница ни е по-хубаво и по-евтино от държавната?! Това само в нашата родна страна го има!
Също така дали мога да отида да раждам там без да съм се следила? Благодаря ви!

# 286
  • София
аз до колкото знам, дори и да отидеш по спешност за раждане с документите, подписваш че избираш екипа, който е на смяна, така че 1500лв си струва.
Неонатологичния пакет не е задължителен, определено.

Последна редакция: пн, 07 дек 2015, 11:51 от Brayda

# 287
Раждането струва 1500 лева, както е написала Брайда, изборът на екип е задължителен. По едно време можеше да се ражда без избор на такъв и тогава цената беше към 800 лева, но вече не е така. В Токуда не може да родиш безплатно, както е в държавните болници, така че не виждам защо се възмущаваш.

# 288
  • София
Както са казали и другите имаше опция за без избор на екип и плащане само на 800 лв., но най вероятно е махнат като опция.
Избор на екип - 1 500 лв.
Упойка - 300 лв. (при нормално) и 400 лв. (при секцио).
Пакет бебе - 500 лв.-при нормално и 600 лв. при секцио (като не е задължителен).
Да и без да си се следила там може да отидеш и да родиш при лекаря, който е на смяна.

Lady Stardust, Благодаря за поправката. Нещо аз се обърках.
Аз при раждането исках епдурална, но после се наложи да ми сложат и пълна за секциото, та се върза всичко 1500 + 400 + 600 лв. = 2 500 лв.

Последна редакция: пн, 07 дек 2015, 12:38 от ®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®

# 289
Плаща ли се допълнително упойката при секцио, защото на сайта им не е посочено? Интересното там е, че пакетът за бебето при секцио е 600 лева, а при нормалното раждане 500. Цената на епидуралната при нормално раждане пък пише, че е 300 лева, аз със сигурност платих 500, преди 3 години. Поствам направо инфото, ако някой е раждал скоро може да каже актуално ли е.
При нормално раждане:
Раждане с посочване на персонален екип: 1500 лв.
Неонатални грижи с избран пакет: 500 лв. Освен редовните грижи за бебето включват и допълнителни изследвания: трансфонтанелна ехография, ехография на коремни органи, ехография на стави, изследване на слуха, 3 дни болничен престой.
Допълнително обезболяване на раждането с епидурална аналгезия: 300 лв.

При Цезарово сечение:
Оперативно раждане с посочване на персонален екип: 1500 лв.
Неонатални грижи с избран пакет: 600 лв. Освен редовните грижи за бебето се включват и допълнителни изследвания: трансфонтанелна ехография, ехография на коремни органи, ехография на стави, изследване на слуха, 5 дни болничен престой.

# 290
Извинявам се, но нещо не ви разбрах. При секцио упойката допълнително ли се плаща или влиза към пакета ?

# 291
  • София
Извинявам се, но нещо не ви разбрах. При секцио упойката допълнително ли се плаща или влиза към пакета ?

Мисля, че не влиза, но най добре да се попита при преглед.

# 292
  • София

Мисля, че не влиза, но най добре да се попита при преглед.
Секциото се прави стандартно със спинална упойка, която си влиза в цената от 1500 лв. (личен опит от 2009 и 2012 г.). Ако родилката иска допълнително обезболяване след операцията с епидурален катетър (епидурална упойка) - тя вече се заплаща. Колко - не зная, не съм ползвала. Иначе дават обезболяващи - първите часове през системата, после- свещички, ако е необходимо и насоки за хапове.

Относно неонатологичния пакет - при нормално е 500 лв, при секцио - 600 лв. (казват заради по-дългия престой), НО ако не искате доп. изследвания, цитирани на сайта и в поста на Lady Stardust, бебето си има все пак болничния престой и стандартни грижи и т.като това е частна болница се заплащат 300 лв. (бяха 2012 г.).
Дано е било полезно на някой.

# 293
Благодаря, момичета. и аз така си мислех, но предните постове ме пообъркаха.

# 294
  • София
Би било много странно ако в цената за секциото не е включена упойката, все едно някой да избере секцио без упойка  newsm78
Но нищо вече не може да ме учуди...

# 295
И аз имам спомен, че не се плаща. Аз родих секцио, но преди това пробвах естествено с епидурална упойка, която със сигурност платих. Секциото беше с две упойки - спинална и пълна, защото първата не ме хвана. Та, ако и тях трябваше да плащам  Rolling Eyes .

# 296
  • София
И аз имам спомен, че не се плаща. Аз родих секцио, но преди това пробвах естествено с епидурална упойка, която със сигурност платих. Секциото беше с две упойки - спинална и пълна, защото първата не ме хвана. Та, ако и тях трябваше да плащам  Rolling Eyes .

Ами аз тръгнах за нормално със епидурална и премина в спешно секцио с пълна упойка, тъй като епидуралната не ме хвана. Като платих 400 лв. за упойка та незнам за коя е било.

# 297
  • Калифорния
Упойката при секцио НЕ се плаща допълнително  Peace

# 298
Аз родих миналия месец - секцио с избор на екип(1500 лв.) и неонатологичен пакет(600 лв., като има опция да се избере пакет за бебето, който не включва всички изследвания и струва 400 лв.). Сега се учудих как така съществува опция да не се плати неонатологичен пакет, как се покриват грижите за бебето тогава?

# 299
Плаща се неонатологичния пакет винаги. Просто за бебета със секцио е по-скъпо, като и за секцио и за нормално има вариант базов пакет и разширен пакет.

Общи условия

Активация на акаунт