Токуда болница София - 21 тема

• 85 632
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз хубавичко оплюх АГ отделението в Токуда преди 5 месеца,но сега на втората фетална видяха на бебката ,че стомашната й сянка е на горна граница,докторката изказа съмнение за стеснение в стомахчето и каза че трябва да се следим.Средата на януари съм пак да я гледат и вече трябва да ми кажат има ли нещо притеснително,или няма.Ама аз като една бьдеща майка си се тревожа и обмислям план Б за най-лошия вариант,ако на бебето му се наложи операция да съчетая услугите на проф.Бранков и тези на АГ отделението.
 И след целия този ферман,главното ми питане е:
Кой доктор ще ми препоръчате за секцио,аз се колебая между Димитров и Корсачки,но приемам всякакви съвети като смятам до края да се следя освен при докторката ми в Щерев и при избрания от мен доктор в Токуда,за да е запознат малко или много с бременността ми!
 Разбира се надявам се другия месец да ми кажат,че всичко с бебето ми е наред и да си родя в Щерев,но още от сега мисля за алтернативните варианти и искам да запиша час отрано за преглед.

# 346
  • в 1001-та нощ
От двамата бих избрала Димитров, като много по-опитен  Peace

Дано тревогите са безпочвени  Praynig Praynig Praynig

# 347
Както и преди съм писала многократно, Димитров е най-уникалния лекар, ако трябва да родя още 10 пъти, пак ще е секцио и пак при него. Перфектно се възстанових, белега в толкова малък, че се чудя как са извадили бебето. Освен отношение и професионализъм на най-високо ниво не знам какво друго бих могла да добавя. Изобщо не се колебай, специално за цезарово е един от най-добрите в България. Преди 5 години обърнах интернет, за да се добера до него, никога не бих съжалила за избора си. Успех с бебчето, да се похвалиш после 💋

# 348
  • София
Ами вие е трябвало да питате по-подробно за какво става дума, за да разберете за какво за искали пари и от какво се възмущава мъжът на момичето. Никой тук не може да знае какъв е бил случая на вашата приятелка.

Точно това и написах, според него е трябвало да даде сума за въпросната лекция преди изписване за грижа за новороденото, и това което каза (и написах) е че са им казали, че не може да се прескочи и са им взели пари отгоре спец за това (раждането вече е било платено) Това исках да разбера така ли е или не и благодаря за отговорите. Не съм се засегнала, но определено не мисля, че въпрос относно нещо, което съм чула за болницата, зададен в темата за болницата може да се възприеме за всяване на смут, най-малкото че уточних, че е слух и поисках опровержение/потвърждение от хора, които са раждали наскоро.

# 349
Втпрос към мамите, посещаващи д-р Контилска като неонатолог за бебенцата си. Доволни ли сте от нея, от преценката й и от лечението, което е предписвала на бебето ви?
Днес бяхме по спешност при нея с моя бебо и не я познавам, не съм я засичала и докато бях в отделението.

# 350
  • София
Да, за съжаление на нас пациентите Корсачки заминава за Германия  Cry чух да го коментира докато бях в болницата.

Съжалявам да го чуя, но му пожелавам всичко най-добро! Жалкото е, че за рискова бременност не остават много алтернативи (изпробвано лично, включително и няколко от Токуда).

Последна редакция: пн, 14 дек 2015, 00:12 от nimfi4ka

# 351
  • София
Благодаря ви!Ще запиша час за Димитров.Дано успея поне за края на януари,нач. на февруари да се вредя.Термина ми е април,дано ме вземе така в средата,че и след средата на бременността.А най- много се надявам изобщо да не се наложи,но ... Божа работа!

# 352
  • София
От д-р Контилска съм много доволна, назад в темата съм писала.

Относно написаното от Джинджър се сетих нещо. Когато раждах през 2013 мъжът ми попита дали може да присъства на тоалета на бебето. Акушерката ми каза, че може, но имало някаква такса. Лично тя била показала на някакъв татко, но после му искали пари за това.

# 353
  • София
Здравейте, искам да попитам - при планово секцио те приемат ден преди операцията (така са казали на сестра ми). На другия ден е операцията.
така общо се получават 6 нощувки нали така? Или са 5, вкл. и тази преди операцията?
И примерно ако операцията е понеделник сутрин, приели са те в неделя, кога те изписват?

# 354
  • София
Нощувките са общо 5 (поне 2013 беше така). Ако я приемат в неделя, ще я изпишат в петък.

# 355
  • София
Значи след секциото оставаш 4 нощувки? Това си е странно, но добре, мерси Simple Smile

# 356
Ако няма проблеми, да, след секциото са 4 нощувките. На мен ми биха само веднъж антибиотик в деня на операцията, после само Фраксипарин всеки ден. На изписването помолих да ми бият един преди да си тръгна, тъй като съм шубе, а и не се бях раздвижила като хората. Мереха температура всяка вечер, визитации всяка сутрин и т.н. В общи линии няма причина да те държат повече време.

# 357
  • София
Здравейте, искам да попитам - при планово секцио те приемат ден преди операцията (така са казали на сестра ми). На другия ден е операцията.
така общо се получават 6 нощувки нали така? Или са 5, вкл. и тази преди операцията?
И примерно ако операцията е понеделник сутрин, приели са те в неделя, кога те изписват?

Приеха ме на 5.04.2013 ч. в 20 ч., секцио се наложи по спешност, тъй като не успях за нормално. Детето се роди на 06.04. в 01:27 ч. И ме изписаха на 11.04.2013 ч., та реално май се броят от деня на раждането, а не от деня на приема.

# 358
  • София
И при теб се падат 5 нощувки. Приели са те на 5-ти, родила с през нощта (т.е. първата нощ откакто са те приели) и си имала още 4 нощувки, което са си общо 5.

# 359
  • София
Brayda, приета е на 5ти, изписана на 11ти - това са 6 нощувки, но тук е различно, защото е било по спешност.
При планов прием е както е написала Теичка - 4 нощувки след операцията и 1 преди нея.
Аз също имам 1 секцио по спешност - случи през деня - прием към 11-12 ч. и 5те нощувки си ми бяха след това.
Някой (извинете, че не запомних кой) - питаше за раздвижването. Класическото, което включва и махането на катетъра, се случва на другата сутрин след един изпит добре подсладен Simple Smile чай, за да не ви падне кръвното. Но същата вечер, ако секциото е приключило до обяд, може да ви вдигнат само за 1 кръгче около леглото или няколко крачки до мивката. Това е силно препоръчително, но не е задължитено. Колкото по-рано е раздвижването е по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт